Atletiko rutinski, Alaves odličan sa Kataijem u timu, a kad je izašao...

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.01.2017.
23:13
Izvor: Sportske.net

I u preostale dve večerašnje utakmice osmine finala Kupa gostujuće ekipe su ostvarile povoljne rezultate.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Posle Selte i Eibara koji su danas bili nemilosredni prema svojim domaćinima, večeras su i Atletiko i Alaves obavili veliki deo posla na gostovanjima oko plasmana u četvrtfinale Kupa kralja.

''Jorgandžije'' su gostovale ekipi Las Palmasa i bez ikakvih problema trijumfovale rezultatom 2:0.

Vođstvo Atletiku doneo je Koke u 23. minutu, a konačan rezultat postavio je Antoan Grizman početkom drugog poluvremena.

Do kraja, Madriđani su rutinski zadržali veliku prednost, pa u revanšu ne bi trebalo da bude neizvesnosti.

U prilogu su golovi sa ove utakmice.



U isto vreme, Alaves je propustio priliku da savlada La Korunju na Rijazoru, s obzirom da je imao dva gola prednosti i u najvećem delu meča kontrolisao dešavanja na terenu. Ipak, na kraju 2:2!

Naši internacionalci Aleksandar Katai i Nenad Krstičić zaigrali su od prvog minuta za gostujuću ekipu i ostavili sasvim solidan utisak, pogotovo Katai.

Alaves je poveo već u trećem minutu golom Santosa, a na 2:0 povisio je Mendez u poslednjim trenucima prvog poluvremena, udarcem sa bele tačke.

Sve to vreme, kao i u prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena, domaćin je bio gotovo bezopasan i činilo se da će Alaves uspeti da zadrži vođstvo.

Međutim, u 73. minutu Gama je sjajno probio po desnoj strani i preciznim udarcem kroz noge golmanu Ortoli prepolovio prednost Alavesa.

Trener gostiju Maurisio Pelegrino je odmah reagovao izvođenjem Kataija iz igre, ali mu to ništa nije vredelo. Postignuti gol je probudio domaće iz letargije i do kraja su mogli i do potpunog preokreta.

U finišu su čak oštećeni i za jedanaesterac, a u nadoknadi vremena Hoselu je doneo izjednačenje La Korunji, pošto se najbolje snašao pred golom gostiju posle slobodnog udarca za domaće - 2:2!



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Canada
Wednesday, 04.01.2017
00:19

Napokon solidna igra jorgandzija mada su im to omogucili kanarinci jako slabom igrom.Svideo mi se eksperiment sa Hose Himenezom na zadnjem veznom,ali mi se ne dopada Huanfran u veznom redu.Odlicni Grizman i Vrsaljko,slabi Gabi i Godin...Gameiro i Korea bezopasni,Saul i Koke solidni !

avatar
CholoSimeone
Wednesday, 04.01.2017
16:51

Gabi i Godin slabi a Gameiro bezopasan ? Izgleda nismo.gledali istu utakmicu