Arsenal u šampionskoj formi, pregažen Liverpul!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.04.2015.
15:36
Izvor: Sportske.net

Ekipa Arsenala nanela je veoma težak poraz Liverpulu kojim ga je udaljila od pozicije broj 4. Sjajno prvo poluvreme Arsenala, Marković jedan od tragičara.

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Dve ekipe koje se trenutno nalaze u sjajnoj formi ako izuzmemo utakmicu Liverpula sa Junajtedom od pre dve nedelje odigrale su derbi meč 31. kola Premijer lige, a slavio je Arsenal, sasvim zasluženo, nakon fenomenalnih 8 minuta u prvom delu igre.

Utakmice sa Mančester Junajtedom ekipi Liverpula su bile prekretnice, nakon prve su krenuli sa sjajnim partijama, a sve se završilo nakon druge utakmice sa tim timom.

Videlo se odsustvo Martina Škrtela u ekipi Liverpula, dosta konfuzije u odbrani ekipe Brendana Rodžersa je najveći razlog visokog poraza i činjenice da su prvi put nakon 1999. godine i utakmice sa Mančester Junajtedom primili tri gola u prvom poluvremenu.

Krenulo je šutem Kazorle već u trećem minutu iz šesnaesterca iskosa sa desne strane, ali je Minjole pokazao da će danas biti jedan od najboljih u svojoj ekipi.

Samo dva minuta kasnije velika prilika za Arsenal, Kolo Ture je izgubio loptu na svojoj polovini, Remzi je krenuo ka golu, imao je slobodnog Ozila, ali je ipak šutirao, a njegov udarac je odbranio sjajni Minjole.

Prekretnica ove utakmice je 19. minut i neverovatna prilika koju su propustili fudbaleri Liverpula, tačnije Lazar Marković i Rahim Sterling. Krenuo je srpski reprezentativac 1 na 1 na Ospinu, nije želeo da šutira pa je dodao loptu Sterlingu, ali je to uradio jako loše što je izazvalo gnev navijača Liverpula na tviteru.

Kao što smo i napisali, Liverpulova odbrana je danas bila jako loša u prvom poluvremenu, baš kao i igra igrača sredine terena. Sve je to iskoristio Belerin u 37. minutu.

Prošetao se kroz odbranu Liverpula ovaj Španac, plasirao loptu u nebranjeni ugao, Minjole ovoga puta nije mogao ništa, 1:0 za Arsenal za početak rapsodije "Tobdžija" u ovo delu igre.


Samo 3 minuta kasnije dosuđen je slobodan udarac za Arsenal koji fenomenalnim šutem koristi Mesut Ozil za 2:0 šutem u ugao Simona Minjolea koji je očigledno očekivao loptu na drugoj strani.


Do kraja poluvremena totalni potop Liverpula.

Lopta je došla do Aleksisa Sančeza na 20-ak metara od gola Liverpula, sjajno se Čileanac oslobodio Turea i šutirao neodbranjivo pod prečku za 3:0, a tim rezultatom se otišlo na odmor.


Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Imao je Arsenal prilike da dođe i do 4:0 u prvih desetak minuta drugog dela igre, Liverpul se tek nakon toga probudio.

Žiru je propustio najbolju priliku kada je nakon sjajne akcije šutirao glavom, ali je Minjole pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi i sjajno je odbranio ovaj šut.

Liverpul je pokušavao, Staridž je ušao na poluvremenu umesto Markovića, ali ozbiljniju priliku nisu imali sve do 75. minuta kada je Sterling pao u šesnaestercu nakon starta Belerina, a sudija je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Realizator je bio Henderson, Ospina je imao loptu na ruci, ali nije uspeo da odbrani, 3:1.

Vredno pomena je crveni karton Emrea Čana koji je zadao glavobolje Brendanu Rodžersu koji u narednom meču teško da može da sastavi odbranu od tri igrača.

Kazorla je do kraja pogodio stativu nakon divne akcije Arsenala i šuta Španca sa 15-ak metara, a konačan rezultat je postavio igrač meseca marta, Olivije Žiru.

Krenuo je ka golu Liverpula, opalio ka golu i savladao ponovo nemoćnog Minjolea za 4:1.

Sasvim zaslužena pobeda Arsenala, Liverpul je sve dalje od Lige šampiona...

Golove pogledajte OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak