Zvezdo, Top 16 te čeka! (19:00h)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.11.2014.
11:43
Izvor: Sportske.net

Posle svega što se desilo prošlog petka, tuge zbog ubistva Marka Ivkovića, košarkaši Crvene zvezde večeras pred svojim navijačima imaju novo evroligaško iskušenje, a pobeda nad Neptunasom bi trebalo da bude i ključna u borbi za plasman u Top 16.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nepunih nedelju dana od ubistva 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, i večerašnji meč sedmog kola Evrolige protiv Neptunasa proteći će u znaku odavanja pošte stradalom mladiću.

Zato atmosfera u ''Areni'' neće biti onakva na kakvu smo navikli, ali to ne znači i da Zvezdini košarkaši treba da sa manje ambicija uđu u večerašnji meč.

Naprotiv, posle poraza u tom nesrećnom meču protiv Galatasaraja, važnost duela sa Litvancima je postala još veća, pogotovo ako se ima u vidu da je Neptunas jedna od tri ekipe koje su u dosadašnjem toku takmičenja uspele da savladaju ekipu Dejana Radonjića.

Neptunas je u startu otpisan od mnogih, ali oni danas ozbiljno konkurišu za Top 16 i ako bi i večeras napravili neko iznenađenje, došli bi na korak od seznacije.

Ipak, verujemo u kvalitet Zvezdinog tima, crveno-beli su u dosadašnjem toku takmičenja pokazali da su, posle Olimpijakosa, najbolja ekipa u ovog grupi.

To trenutno i tabela pokazuje, Zvezda zauzima drugo mesto i uvereni smo da beogradski crveno-beli neće imati problema da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, koja im je prošle godine izmakla.

Meč u beogradskoj ''Kombank Areni'' večeras počinje u 19 časova, a ako zbog Markovog ubistva navijanje neće biti kao obično, Zvezdini navijači imaju zadatak da bar ispune halu, a jedna akcija tim povodom je već pokrenuta, pod nazivom ''Neka samo Markova stolica ostane prazna''.

Takođe, klub je apelovao na sve navijače da navijaju fer i sportski, bez ikakvih uvredljivih parola, jer će posle svega što se desilo u Istanbulu, ''disciplinci'' Evrolige pomno pratiti večerašnji meč, kako bi se izbegli neki novi incidenti, iako je potpuno jasno da su krivci za sve što se desilo daleko od Beograda...

Ali, nova pobeda Zvezde bi bila najbolji lek za sve te nedaće i nepravde. Napred, Zvezdo!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Thursday, 27.11.2014
12:59

Zvezda je odavno prosla u top 16.Kad su pobedili galatu i valensiju oni su prosli.Mada ajde sportski ne treba nikad otpisivati nikog.Zvezda ima tim odlican za aba a i da se plasira u top 16 dal ima za yop osam ? To nisam siguran.Ukrsta se sa jakom grupom i ispasce .Odavno sam kazao da bi zeleo da prodje zvezda dalje samo iz jednog razloga koje sam rekao pojedinima :).Nema sta svim pravim zvezdasima sam priznao i kazem svaka cast jaki ste mocni ste.Ali opet govorimo ovima sto se nama smeju.Ne treba da se smejete nasim porazima.Nije to samo vidis igra Partizan i sad izgubio i odma aaaaaa buuuu.Pogledajte ko igra u Partizan.U Partizan igraju deca.Marinkovic,Andric,Dalo,Milutinov da ne nabrajam .Ne mogu oni da nose teret da dobijaju u evopi i da prete da osvoje titulu.Da je u kojim slucajem Partizan sa Sasom,Milosavljevicem,Plej dobar uz ove ok je da se malo i sekiramo i sve ali ovo je pravljenje tima za narednu godinu.Pa Delije ovo vam iskreno kazem.Partizan i sami znate da je vladao i vlada jos da je skoro 14 godina zaredom sampion.Znate uspehe nase u Evropi i ne moze da sporite Final fore pre par godina,top osam mnogo puta i top 16.Ali sto se tice titula da mi je neko kazao ajde da kazem 2007 da ce Partizan biti do 20015 sampion ja bi mu reko jesi li ti Normalan?Niko se nije nadao.Ovo mora da se prekine kad tad.Ovo vise ne moze da ponovi ni Amerika da dodje ovde.Dolazi vreme kad cemo se smenjivati mi i vi kao u fudalu na godinu dve.Pa i vi cete kad ovu Boban,Vilijams,Kalinic i pojedini podmladiti tim dok ce Partizan uveliko tad imati tim koji je iskusan i iskoristiti i osvojiti titulu.Ja jos jednom kazem zeleo bi da izbegnemo polufinale aba i izbecicemo abd ne zbog toga sto neko od nas ce izvisiti a najberovatnije mi .Nema veze sa tim na teren nego onim van njega.Zbog coviva,duleta i svega sami znate sta ocu da kazem.Stvorice se atmosfera da cemo sami sebi biti neprijatelji najveci

avatar
Stojanovic Nikola
Thursday, 27.11.2014
18:06

Decko Zvezda ima najmladji tim u EL...
Ne kapiram o cemu pises???
Pukli ste jer su KRALI oni koji MOGU i koji ce KRASTI!!!
A vi te ljude velicate...
Koliko para toliko i muzike...

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Thursday, 27.11.2014
19:24

i jos nesto nemoj mi da mi poredjujes el sa aba .Vi imate najmladji zato i ne mozete da osvojite el i nesto vise .I mi smo uvek imali najmladji tim u el.Ali kazem za Partizan ne da ima mlad tim no mladji ne moze da bude jedino da izadje sa Petlicima sad da igra

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Thursday, 27.11.2014
19:08

Koji mladji ? O cemu pricas alooo ? Kalinic 23,Vilijams 28,Boban 26,Dzenkis 26 da ne pisem dalje glavna petorka vam nema manje od 25 godina i ti pricas mladji ste.Nama glavni igrac Milutinov Dalo Marinkovic Andric koji jos ni licne karte nemaju.Javi se pa odgovori ? koji mladji tim vi imate.Imate iskusne igrace koji su imali karijere,Gde je igrao Marinkovic Andric Dalo pre da od njih ocekujes da osvoje aba