Zvezdo, oljušti te "pomorandže"! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.10.2014.
11:17
Izvor: Sportske.net

Drugi put u tekućoj sezoni "Arena" će ugostiti Crvenu zvezdu Telekom i njenog rivala iz evroligaške grupe "D" u kojoj crveno-beli večeras jure drugi trijumf protiv Lučićeve Valensije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Evroligaška sezona se lagano zahuktava a košarkaši Crvene zvezde Telekom u okviru trećeg kola grupe "D" dočekuju ekipu Valensije koja u srpsku prestonicu stiže posle dva vezana poraza.

Gostujući sastav priključio se evropskoj eliti zahvaljujući prošlosezonskom uspehu u Evrokupu, pošto je kao osvajač trofeja obezbedio plasman u evroligaško društvu.

Valensiju sa klupe predvodi Velimir Perasović a ekipa u rosteru ima petoricu Španaca, trojicu Amerikanaca, ali i "balkanski lonac" koji čini trio Bojan Dubljević (Crna Gora), Krešimir Lončar (Hrvatska) i Vladimir Lučić (Srbija).

Nastupa najboljeg igrača Valensije iz minule sezone još uvek je pod znakom pitanja ali u Zvezdi ne sumnjaju da će Bojan Dubljević biti spreman da izađe na parket. Vladimir Lučić ima manjih problema sa povredom skočnog zgloba pa treba biti oprezan u prognozama da li će bivši kapiten Partizana večeras na parket.

Kako je Dejan Radonjić u najavi meča izjavio, Valensiju treba doživeti kao protivnika koji je u rangu sa najjačim španskim klubovima a činjenica da "pomorandže" u prva dva kola imaju dva poraza ne bi trebalo da zavara crveno-bele.

Obe ekipe u večerašnji duel ulaze iz poraza pošto je Zvezda poražena na gostovanju Neptunasu a Valensija na gostovanju Galatasaraju. Oba sastava su nakon tih poraza slavila u ACB, odnosno ABA ligi pa samopouzdanja neće manjkati ni na jednoj strani.

Najjače oružje Crvene zvezde Telekom večeras bi mogao da bude Boban Marjanović sa kojim će iskusni centri Valensije Serhij Liščuk i Krešimir Lončar imati velikih problema.

U obzir treba uzeti i šuterski okršaj Markusa Vilijamsa i Sema Van Rosoma koji bi takođe mogao da igra odlučujuću ulogu za ishod večerašnjeg susreta.

Navijači Crvene zvezde Telekom mogli bi da budu prevaga na strani domaćeg tima jer puna "Arena" i gromoglasna podrška moraju da prave razliku u duelima sa ekipama koje su približnog kvaliteta kao crveno-beli.

Ovoga puta "Delije" treba da imaju u vidu činjenicu da je Evroliga poslala dopis upozorenja koji se mora shvatiti ozbiljno, pa bilo kakvi rasistički povici ili incidenti druge vrste neće biti tolerisani.

Duel 3. kola Evrolige u grupi "D" između Crvene zvezde Telekom i Valensije igra se od 19 časova a ulazi u dvoranu biće otvoreni već od 16 časova i 30 minuta kako bi se izbegle gužve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke