Zvanično - Cedevita dovela veliko pojačanje

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 14.11.2016.
14:19
Izvor: Sportske.net

Zagrebačka ekipa ispravlja greške u selekciji, koje je načinila na startu sezone, sada je stigao i krilni centar.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Kao što smo i najavljivali, novo pojačanje zagrebačke Cedevite je američki košarkaš Džon Šurna.

Bivši igrač Strazbura, Huventuta, Darušafake i Valensije, potpisao je sa "Vitaminima" ugovor do kraja sezone, očekuje se da debituje već u sredu u utakmici Evrokupa na domaćem terenu, protiv do sada neporažene Gran Kanarije.

Ovaj 206 cm visoki krilni centar je minule sezone igrao za Valensiju u gore-pomenutom takmičenju, beležio je 6,8 poena, 3,1 skoka i 1,2 asistencija u proseku na 16 nastupa.

Šurna poseduje i litvanski pasoš, ali do sada nije nastupao za njihov nacionalni tim.

Podsetimo, Cedevita je nedavno vratila i iskusnog Marka Tomasa u svoje redove, a sjajan potez su napravili dovođenjem Pjera Džeksona, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača petog kola Evrokupa, a briljirao je i u pobedi protiv Partizana u dvorani "Aleksandar Nikolić" pre samo par dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar K
Monday, 14.11.2016
21:39

Ovde je Zvezda i dalje bez konkurencije

avatar
Nikolas Batum
Monday, 14.11.2016
16:36

Je l kao one tri bombe pre pocetka sezone? Cuveni Stokton, kao da su doveli Dereka Rouza, decko malo jaci od kisele vode, da mu cale nije bio cuveni plejmejker, niko mu ne bi ni pridavao ovoliko znacaja. Surna je dobar ali istrosen, moze da igra na iskustvo kao Bjelica, samo sto Bjelica sigurno uzima duplo manje para nego on.

avatar
Dr_znate_koji
Monday, 14.11.2016
17:26

Cedevita vec trecu godinu za redom enormno trosi. Mislim da ove godine bacaju sve da osvoje ABA titulu i da igraju sledece sezone EL. Da se ne lazemo, nece nama biti bas lagano sa njima kad krene fajt za trofeje. Ako uspemo i ove godine da budemo prvi, vec sledece sezone ocekujem da malo povuku rucnu. To ocekujem i od ostalih velikih potrosaca takodje, partizan i Buducnost. Kako budu godine prolazile, sve cemo lakse da se setamo kroz ABA ligu jer niko ne moze uzalud da trosi a trofeja nigde.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 14.11.2016
19:22

Cedevitin budzet koji imaju svake godine na raspolaganju je 7 miliona i to otvoreno kazu svaki put, a ne kao Dr (znamo koji) koji na pocetku kaze jednu sumu, a na kraju drugu. Nema potrebe da se frljamo sa ciframa, imena onih koji igraju za FMP i Partizan dovoljno govore. Istina je da ova dva kluba mogu da dovedu neke igrace koji ce igrati i za nesto manju sumu nego sto bi to bio u drugim klubovima (pre svega FMP sad zbog EL, nekada Partizan koji mozda to moze jos malo po inerciji). Vase prozivanje Partizana je smesno. Prozivate partizan za strance koji su treca liga igraca, pa takve igrace ima cela ABA liga, mogu misliti sta bi ste pricali za nas da imamo onoliko stranaca kao Mornar iz Bara. Pokusavate da svedete pricu na neki banalan nivo, kao da su svi stranci istog kvaliteta.

avatar
Nikolas Batum
Monday, 14.11.2016
18:27

Niko nije rekao da ce biti lako, ali ovaj Zvezdin tim jos nije kompletan i da stize jos jedan visok igrac do plej ofa garantovano. Mi i sa ovim timom lagano igramo ABA ligu, jednostavno su momci stekli rutinu. Bice i umor na kraju sezone, ali opet treba uzeti u obzir kvalitet koji poseduje Zvezda kao tim, bez nekog pojedinca koji odskace.

avatar
Dr_znate_koji
Monday, 14.11.2016
16:06

Ako samo bacajte novce. Vidim da se pojedini klubovi u ABA ligi ponasaju kao pijani milioneri, dovode se pojacanja pa samo prsti. Neki su doveli i 10 novih igraca. Kada budu popucali finansijski videcu ih kakvi ce im rosteri biti sledece sezone.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 14.11.2016
16:50

Nije deset nego osam, molim te da prestanes vise sa ovim izmisljotinama! Ovo je sport, a ne rat i nema smisla da nas obmanjujes na svakodnevnom nivou (doduse, ne znam da li ti iko i veruje), o'ladi malo sa tim zadatkom!!! Nama je otislo 10 igraca, a trenutno nemamo toliko dobar podmladak da bismo iz njega mogli da nadoknadimo ni pola tog gubitka, ma, ni trecinu. Jovanovic, Tanaskovic i Bojanic tek trebaju da dobiju sansu. Cak i Glisic ce sad istrunuti, decka cekaju 4 godine neigranja po vazecim propozicijama osim ako se opet ne smuti nesto. Dalje, od tih osam, jedan je pozajmljen, a nije ni bitan faktor i mislim da nece ni ostati sledece sezone, videcemo da li ce ostati i do kraja ove. Drugo, Robinson kao da je pao sa Marsa, lik igra za 10 hiljada DOLARA mesecno sto je mizerija za stranca, njemu vise prilici da ga zovu Robinzon Kruso, na pusto ostrvo ga treba poslati, bruka je sto mu i toliko dajemo. Stefan Pot? Taj lik je na nivou vaseg ne znam ni sam kojeg igraca u smislu uloge i vaznosti u timu, ni za njega cak pomalo ne razumem zasto je doveden iako sam siguran da malo kosta Partizan, a ubedjen sam da ni Lukovic nije mnogo placen, pricamo o nekoj simbolici, ne bi me cudilo da nije uopste, ali ne mogu da tvrdim, vise se i tacnije zna za fudbal nego za kosarku. Znaci, Hecer, Ratkovica, Bircevic i Majstorovic, to su bili neki nasi izdaci, a ako ti mislis da je jeftino zadrzati i ne prihvatiti ponude za nekolicinu vasih igraca koji su reprezentativci i pritom dovesti tog Voltersa, Bjelicu i Kuzmica pa i Rakicevica i ostaviti prostor za jos dva pojacanja (najmanje jedno vam svakako treba, to mora da vam se prizna), uz sve to stekati tj. maksimalno prebacivati u budzet za sledecu sezonu u kojoj cete se sigurno otvoriti kao nikada do sada, a na sve to (navodno) i dalje vracati dugove ili ste sa time konacno zavrsili proslog leta, sta bi?:-) Svaki put ista prica, smaras...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 14.11.2016
20:23

Cak i da nam ne ostane nista, cak i da to ne moze da se uklopi u 750 hiljada evra godisnje, a mislim da ovaj kvalitet dozvoljava da razmisljam da mozda cak i moze, koliko puta je nas budzet manji od svih ostalih koji su najveci konkurenti? Koliki ti mislis da je nas budzet?

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 14.11.2016
20:19

Znam da si tu mislio na godinu dana, moram malo da napravim dramu:-D Sve to moze da se uklopi u budzet od 750 hiljada i da ostane jos malo, Robinson ima isto toliko, ali u dolarima, ostaju Velickovic i Bircevic od tih placenijih i najverovatnije i Ratkovica, da, a ne znam koliko tacno prima covek. Ostali stvarno dobijaju vrlo skromne plate. Ne dobijate manje od drzave, to je teska laz.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 14.11.2016
20:01

Pardon, ne mesecno, godisnje.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 14.11.2016
19:54

Kazete da ste bili pred gasenjem a dovodite jednog Hecera. Koliko para on prima ? Ne manje od 100-150k mesecno. NEVEROVATNO!

avatar
nenadnenad1234
Monday, 14.11.2016
18:39

Po tvojo logici vi imate vise novca onda od Fenrbahcea, jer su oni doveli jednog igraca, a vi sest? Xaxaxaxa kako volim kad glupim ljudima dokazem ko su i sta su, xaxa

avatar
Markо Đorđević
Monday, 14.11.2016
18:26

Mi imamo od cega da trosimo. Osvojili smo ABA ligu, nasu ligu, usli u top 8 u evroligi gde se za svaku pobedu dobija novac. Vi nista niste osvojili, nijednog igraca niste prodali, kazete da ste bili pred gasenjem a dovodite jednog Hecera. Koliko para on prima ? Ne manje od 100-150k meseceno. Bane je igracina, njegove asistencije imaju oci. Nije kao Jovic ali nije ni los. Ni on ne igra za manje od 100k. Bircevic je kako kazes reprezentativac. Ni on sigurno ne igra za manji novac. Odakle, od koga ? Pricali ste da nemate za egzistenciju na pocetku sezone. Mi sa jednim centrom igramo utakmice na svaka tri dana. Nemamo para za neku klasu. Steka se, normalno. I treba. Sledece sezone F4 se igra pred nasim navijacima. Osim CSKA i Fenera, niko ne moze da kaze da ce lako dobiti Zvezdu u Beogradu. Uz malo srece, mogu i oni da padnu. Taj Volters igra za 250 k. Kuzmic je oteran iz Panate kao otpadak. Bjelica takodje bez ugovora, van svog zenita. Po zaslugama iz prosle sezone, trebalo bi da imamo 10 puta vise para od vas. Druga je stvar sto mi od sponzora dobijamo novac. Imamo gde i da ih reklamiramo. Vi nemate jer malo ko gleda FIBA LS osim navijaca klubova koji tu ucestvuju i bas velikih kosarkaskih fanatika. I opet imate vise para od drzave. To nije u redu.

avatar
Dr_znate_koji
Monday, 14.11.2016
17:57

Zbog cega bi prihvatili na primer ponudu za Jovica koji igra za 120k po godini a onda posle toga ne mozemo igraca takvog kalibra naci za pola miliona. Znaci vise nam se isplati da odradi ceo ugovori i da ode gde pozeli nego da ga prodajemo kad za njega zamene nema. A ovo sto mi se zalis za partizanov roster, pa nisam vam ja dovodio te igrace. Idi tamo pokucaj na vrata, znas ko je odgovoran za taj cirkus.