Zuros kao Radonja: "Dobra odbrana osnov za sve ostalo"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.11.2016.
19:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Budućnost VOLI iz Podgorice predstavio je u utorak novog šefa stručnog štaba koji će na klupi naslediti Vlada Šćepanovića.

Screenshot: YouTube/BasketNewslt
Screenshot: YouTube/BasketNewslt

Povezane vesti

Aktuelni šampion Crne Gore predstavio je u utorak novog trenera Ilijasa Zurosa koji je danas stigao u Podgoricu nakon što se sa predsednikom Draganom Bokanom dogovorio oko preuzimanja ekipe.

"Sve se dogodilo veoma brzo. Razgovori su počeli u nedelju kasno uveče i već sam tu. Drago mi je što sam u velikom timu, sa velikim potencijalom. Prethodni trener je uradio dobar posao i verujem da ćemo nastaviti tako" rekao je Ilijas Zuros a prenose podgoričke "Vijesti".

Budućnost je pomalo iznenađujuće ostala bez trenera nakon prvog poraza u ABA ligi, a više o razlozima zbog kojih je Vlado Šćepanović odlučio da se povuče mogli ste da čitate OVDE!

"Ne mogu da govorim šta se događalo do sada, već samo o onome što će se događati posle sutrašnjeg dana. Košarka nije samo odbrana, naravno, mora da se vodi računa i o napadu, ali odbrana na kraju sezone daje rezultate. Odbrana daje sigurnost i samopouzdanje, a ta dva elementa su uslov da se igra i dobar napad. Ono što prvo kažem gde god da dođem jeste da moja ekipa mora da igra dobru odbranu i tako ćemo se postaviti. Odbranom se može nadoknaditi i lošije napadačko izdanje" dodao je Zuros.

Grčki košarkaški stručnjak do sada je radio u velikim klubovima kakvi su Olimpijakos, Efes, Žalgiris i Aris, a u prethodnom periodu predvodio je reprezentaciju Gruzije.

"Teško je raditi na od sredine sezone i menjati filozofiju, ali mislim da igrači imaju visoki nivo košarkaške inteligencije pa se nadam da neće biti mnogo problema. Govoreći uopšteno o timu, možemo da ostvarimo velike stvari, ako budemo zajedno i držimo se zajedno. Timski duh je najvažniji. Kada to postoji onda se i problemi lakše rešavaju" zaključio je Zuros.

Debi na klupi podgoričke Budućnosti Ilijas Zuros imaće u nedelju protiv Union Olimpije koja gostuje šampionu Crne Gore u okviru 10. kola ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke