Vujošević: "Nadam se regularnim uslovima u Podgorici"

Autor: Beta Beta
nedelja 15.03.2015.
20:25
Izvor: Beta

Strateg KK Partizan NIS Duško Vujošević kratko je sumirao utiske nakon trijumfa nad Zadrom a konferenciju za medije posle meča u "Pioniru" iskoristio je da govori o onome što sledi u poslednjem kolu ABA lige.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Duško Vujošević pohvalio je svoje košarkaše zbog današnje pobede nad Zadrom i naveo da oni moraju dobro da se spreme za utakmicu protiv Budućnosti.

"Igrači su bili veoma angažovani i dobri. Sada se treba jako dobro pripremiti i skoncentrisati za Podgoricu. Sećam se utakmice u Beogradu, dobrog suđenja za ekipu koja igra na gostujućem terenu gde nije bilo ustupaka za domaćina. Nadam se da će uslovi za igru u Podgorici i sve te okolnosti biti isti onim koji su viđeni u Beogradu", rekao je Vujošević i dodao,

"Očekujem, što se tiče samoga terena, da regularnost bude na maksimalnom nivou i da pobedi ko bude bio bolji" istakao je trener Partizana.

Partizan je u Beogradu savladao Zadar sa 87:53, ali će o konačnom plasmanu crno-belih u regularnom delu Jadranske lige odlučiti duel sa Budućnosti u poslednjem kolu.

Vujošević je posebno bio zadovoljan izdanjem novog plejmejkera Džoša Akjona, koji je na debiju protiv Zadra bio najefikasniji u srpskom timu sa 16 poena.

"Još je rano za neke definitivne procene, ali je utakmica pokazala da smo napravili pravi izbor plejmejkera. Dobili smo ono što nam je nedostajalo. Normalno, njemu je potrebno da uđe u specifičnu kondiciju, da se navikne na vremensku razliku, u neki sistem igre, mada je školovan i brzo shvata. Preostali deo sezone će biti još lepši za gledanje", kazao je Vujošević.

On je pohvalio i Partizanovu publiku, koja je i večeras ispunila "Pionir" do poslednjeg mesta. Utakmici sa Zadrom prisustvovalo je 7.000 navijača.

"Više od pobede raduje poseta ovih ljudi, što više nije nikakvo iznenađenje", istakao je trener crno-belih.

Partizan će gostovati Budućnosti u nedelju, 22. marta od 19.00.

Trener Zadra Ante Nazor čestitao je Partizanu na "maksimalno zasluženoj pobedi", kao i na "pravom košarkaškom ambijentu" u "Pioniru".

"Nismo bili pravi, u prvom delu smo parirali, ali je Partizan mnogo više želeo pobedu. Jedino dobro u ovoj utakmici je to što su mladi igrači osetili ovu atmosferu koja je vrh. Dobra sezona je iza nas, nadam se da sve će ići u željenom smeru", rekao je Nazor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke