Akojon vozio "Valjak" do dvanaeste u nizu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.03.2015.
18:32
Izvor: Sportske.net

Uz sjajno izdanje debitanta Džoša Akojona košarkaši Partizana NIS ostvarili su dvanaestu vezanu pobedu u ABA ligi i tako obezbedili sebi mogućnost da se naredne nedelje bore za drugo mesto na tabeli.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Šampion Srbije nastavio je pobedonosni niz u regionalnom šampionatu ubedljivim trijumfom nad ekipom Zadra u okviru pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone.

Dvanaestu pobedu za redom Partizan je ostvario rezultatom 87:53 (15:20, 21:18, 23:11, 28:14), a centralna figura utakmice bio je debitant Džoš Akojon koji je za svega 14 minuta na terenu pokazao zašto ga je klub iz Humske angažovao.

Prve poene u crno-belom dresu Akojon je postigao već u prvom minutu, šutom van linije 6.75, ali su gosti tokom prvih deset minuta uspeli "da se isprse" i na prvu pauzu odu sa 5 poena prednosti.

Na startu druge četvrtine Zadar je ima maksimalnih "+7" ali se nakon toga igra gostiju raspala, što ne treba da čudi, ako se uzme u obzir činjenica da je hrvatski sastav bio desetkovan neigranjem najboljeg pojedinca Džejmsa Florensa.

Partizan je do odlaska na odmor uspeo da preokrene rezultat, da stekne 8 poena prednosti (36:28), a onda se u nastavku gledala igra "mačke i miša".

Debitant Akojon na terenu je proveo 14 minuta, postigao je 16 poena (2/3 za dva, 4/6 za tri), upisao po skok i asistenciju, što je bilo dovoljno za zvanje najefikasnijeg pojedinca na meču.

Duško Vujošević iskoristio je priliku da rasporedi minutažu na sve igrače koji su se našli u protokolu a samo se Saša Pavlović i Andreja Milutinović nisu upisali u listu strelaca.

Dvocifren učinak ostvarili su Milan Mačvan (12 pts, 10 sk), Božo Đumić (11 pts, 6 sk) i Vanja Marinković (10 pts), dok su sa po 9 poena u trijumfu crno-belih postigli kapiten Dragan Milosavljević i Slovenac Edo Murić.

Pobedom nad Zadrom Partizan je stigao do skora 18-7 a u poslednjem kolu imaće priliku da se u duelu sa ekipom Budućnosti bori za drugo mesto na tabeli.


U slučaju poraza Podgoričana na gostovanju Cedeviti Partizanu će biti dovoljna bilo kakva pobeda u "Morači, dok će u suprotnom crno-beli morati da slave sa više od 11 poena na gostovanju u glavnom gradu Crne Gore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke