Tompson kao haubica, Mavsi idu ranije na odmor?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 28.03.2016.
08:38
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana četiri meča, neverovatan učinak Kleja Tompsona u poslednja dva meča. Dalas se opet izblamirao hoće li drugi put u veku ostati bez doigravanja.

BETA/AP Photo/Rich Pedroncelli
BETA/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Važna pobeda Indijane protiv Hjustona. Dva tima koja se bore za poslednje ulaznice u plej ofu odigrala su tesan meč, gostima iz Teksasa na kraju nije pomogla ni sjajna partija Hardena.

"Bradonja" je ubacio 34 poena, imao po 8 skokova i asistencija, ali je pobeda pripala domaćinu.

Monta Elis je ubacio 23 poena, Jan Mahinmi 19, rekord karijere. Rokesti su se u drugom poluvremenu vratili serijom 19:3, ušli u neizvesnu završnicu, ali je Mahinmi sa četiri poena u nizu prelomio meč.

Inače, Hjuston je imao najmanji procenat za trojke u sezoni, tek nešto preko 20%. Moraće mnogo bolje ako misle da sutra uveče i priprete Kavsima u Ohaju.

Kingsi su u utakmici koja je bila važnija rivalu utrpali Dalasu čak 133 poena. Koli-Štajn je odigrao još jedan sjajan meč, ubacio 21 poen, Kazins brojao do 20, Mavsi su u opasnosti da neće igrati u doigravanju. Oni su bili pet pobeda iznad 50% prvog dana marta, sada, četiri nedelje kasnije u velikim su problemima, videćemo hoće li crnu seriju večeras uspeti da prekinu u Denveru.

Kad smo kod Nagetsa, oni su svoj meč igrali u matineu protiv Klipersa i izgubili, o tome možete čitati ovde.

Duel najboljeg i najgoreg je završio očekivanom pobedom Voriorsa, Filadelfija je poraz učinila časnim u poslednjoj četvrtini, mada je samo jedna dominantan period u prvom poluvremenu bio dovoljan da Golden Stejt dobije ovaj meč. Klej Tompson je opet ubacio 40 poena, drugu utakmicu u nizu. Kari je asistirao "bratu", inače ceo tim zadirkuje Tompsona da je sebičnjak, dao je 80 poena za dva meča i imao, verovali ili ne, tek jednu asistenciju. Inače Drajmond Grin je stigao do novog tripl dabla, njegov 12 što je i rekord franšize.

Vašington je slavio protiv Lejkersa. Džon Vol je ubacio 22 poena, imao 13 asistencija i 5 skokova, a onda strpljivo čekao ispred svlačionice da proćaska sa svojim idolom Brajantom.

Vizardsi jure Detroit u borbi za poslednju kartu za plej of, igrali su veoma dobro, ali i dalje ostaje gorak utisak dva poraza kod kuće, to su i jedini neuspesi u poslednjih osam mečeva. Nije ipak gotovo, Detroit ima teži raspored, ali i dve i po pobede više.

Kod Lejkersa je Brajant ubacio 17 poena, ali nije pomoglo, ostali su na tužnih 15 pobeda u poslednjoj sezoni za Kobija. On pred domaćim navijačima ima još četiri utakmice, od devet koliko mu je ostalo do kraja karijere.

Rezultati:

Klipers - Denver 105:90
Indijana - Hjuston 104:101
Sakramento - Dalas 133:111
Golden Stejt - Filadelfija 117:105
Lejkersi - Vašington 88:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zerar Depardje
Monday, 28.03.2016
11:13

Voleo bih da Dalas uzme Igmara na ovom draftu i da ponovo hara ligom.

avatar
Monday, 28.03.2016
19:32
avatar
Tuesday, 29.03.2016
13:06

Sve znam, pratim. Samo sam se zbunio zbog greške u kucanju. A što se Simonsa tiče, ja mislim da će mali da bude ubica, jer je sirovi potencijal. Ima on solidan šut sa poludistance, a ima vremena i da ga razvije, samo na koledžu koristi prednosti u odnosu na ostale, a to su visina, snaga i brzina. Ingram je već sad mašina i sigurno da će dobru karijeru napraviti u NBA. Makar ja ovako mislim jer sam za Parkera i Viginsa pogriješio, govorio sam da nema ništa od Viginsa da je divljak, a on kida. Parkera su malo povrede omele, ali ono je Ol Star potencijal.

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 29.03.2016
09:11

da Brendona Ingrama(greska pri kucanju).Mislim da Simons trenutno nije spreman za nba ;slabo sutira spolja,igra na malom univerzitetu,dobar je pod kosem ali nece tako moci da igra protiv Dejvisa,Grifina i ostalih zvezda.Sa druge strane Ingram igra trojku koja ne zahteva toliku sirovu snagu uz to ima dobar sut i prodor.