Šest trojki kojima je Zvezda utišala Zadar

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.10.2015.
22:27
Izvor: Sportske.net

Izabranici Dejana Radonjića upisali su treći vezani trijumf na startu ABA lige a trojke koje su crveno-beli postigli u Zadru bile su ključne za pobedu u meču na (pre)mali broj poena.

BETA/BETAPHOTO/HINA/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/DS

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije i regionalne ABA lige vezao je treći trijumf na startu nove sezone ali je duel u Zadru obeležio premali broj postignutih poena.

Crvena zvezda Telekom slavila je rezultatom 56:49 čime je oboren negativni rekord po broju postignutih poena na jednom meču u ABA ligi.

Veliki broj izgubljenih lopti, ukupno 34 na obe strane, ali i tanak učinak u šutu iz igre doveo je do toga da Zadar postigne manje od 50, a branilac titule svega 56 poena.

Ekipa Dejana Radonjića pobedu je zaslužila zahvaljujući nešto boljem šutu za tri poena iako je procentar pogođenih šuteva bio tankih 28.6% (6/21). Ako se uzme u obzir da su Zadrani ubacili dve trojke, jasno je da je u tom statističkom parametru Zvezda napravila prevagu.

Evo svih šest trojki koje su postigli crveno-beli uz napomenu da je čak polovinu postigao Marko Simonović, najkorisniji igrač na meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke