Sale veruje u Bobijev povratak, ima objašnjenje za otok!

Autor: Beta Beta
nedelja 02.08.2015.
14:23
Izvor: Beta

U obraćanju novinarima na Kranjskoj Gori, selektor našeg nacionalnog tima Aleksandar Đorđević izneo je ocenu dosadašnjeg toka priprema i izrazio nadu da će se Boban Marjanović uskoro priključiti reprezentaciji.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegova reprezentacija ne beži od uloge favorita, ali je istakao da ima mnogo dobrih konkurenata u borbi za medalju na Evropskom prvenstvu.

"Ne bežimo od uloge favorita, ali po meni ima osam jakih favorita. Sve ekipe imaju za cilj odlazak na Olimpijske igre, što je i moj cilj u ovom dvogodišnjem radu, jer nas finale direktno vodi u Rio. Trudićemo se svim silama da dođemo do tog rezultata", rekao je Đorđević novinarima u Kranjskoj Gori.

Đorđević je dodao da pored Srbije, samo iz grupe u kojoj je ona uz Španiju, Nemačku, Tursku, Italiju i Island, ima četiri kandidata za medalju na Evropskom prvenstvu.

Srbija ima problema sa nekoliko povređenih igrača, a selektor je istakao da je siguran da će sve to biti sanirano uz odličan rad lekarskog tima na čelu sa profesorom Draganom Radovanovićem.

On je pohvalio odnos igrača prema radu.

"Za mene je to dobra stvar, kao čoveka koji teži da se iz treninga dođe do igre i spreme. Šteta što su zatvoreni treninzi, pa se ne vidi sa kolikom željom rade ovi momci", naveo je selektor.

Đorđević je rekao da su se individualni kvaliteti igrača podigli na viši nivo u odnosu na prethodni reprezentativni ciklus, što ga posebno raduje.

"Individualni kvaliteti su se podigli posle prošle sezone, igrači su nosioci u svojim ekipama, za razliku od prošle godine. Oni su se iskristalisali i to je dolazna snaga i dodatni motiv", rekao je Đorđević.

Kada je reč o Bobanu Marjanoviću, koji je zbog problema sa povredom otputovao u San Antonio, Đorđević je kazao da će se centar srpskog tima u utorak priključiti ekipi.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA


Na pitanje da li je siguran da će Marjanović doći, Đorđević je rekao:

"Nije moje da pričam o tome u ovom trenutku, to su stvari koje štete našoj koncentraciji".

"Naše je da se bavimo košarkom i koncentrišemo na igru, a šta će se desiti s njim, o tom potom.

Na putovanju od 20 sati oteknu noge i Juseinu Boltu, a ne čoveku koji je visok 2,22 metra. Postoje one čarape za proširene vreme, šta znam...",
naveo je selektor Srbije.

"Sve je jasno, i nama i njemu, pregledali smo ga i znamo o čemu se radi, ali protiv sile je jako teško igrati", dodao je Đorđević.

On je pohvalio centra Ognjena Kuzmića i rekao da u slučaju izostanka Marjanovića neće pozvati novog igrača u tim, već će na kontinentalni šampionat povesti neke od igrača koji su na pripremama.

Đorđević je naveo da će 12 igrača za Evropsko prvenstvo odrediti nakon poslednje pripremne utakmice.

Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Letoniji, Hrvatskoj i Francuskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 02.08.2015
14:35

Teo, Stefan, Bogdan, Gagi, Keselj, Kalinic, Mitrovic, Erceg, Bjelica, Raduljica, Milutinov, Kuzmic. Bobi najverovatnije neće biti u 12. Eventualno da upadne Nedovic umesto Gagija ili Keselja.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 02.08.2015
15:19

Kuzmic ako ne moze Bobi a Nedovic umesto Milutinova jer imas Ercega koji moze i 4 i 5 da igra pa ne treba tri 5...

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 03.08.2015
08:49

U pravu si, ali ne moze se sa dva klasicna centra. Neozbiljno je. Bar tri klasicna svaka ekipa mora imati. Bogdan moze i pleja igrati.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 02.08.2015
22:33

imali smo tri centra ali i tri klasicna pleja, sada nemamo Jovica i mora Nedovic, a tada nismo imali klasicnu 4 a sada imamo Mitrovica i Ercega koji lagano moze i 5...

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 02.08.2015
20:35

I misilio Sam Kuzmica ako Bobi ne bude mogao. Na Svetskom smo imali cetiri centra, a ne mozemo dopustiti da odemo sa dva klasicna centra od kojih je jedan Raduljica koji nije bas u formi sa Svetskog. Mislim da Nedovic nije neophodan, a I mislim da on nije neko na koga se moze osloniti.

avatar
rasko
Sunday, 02.08.2015
15:27

Svakako Nedović umesto Gagija,nije to više onaj igrač od pre povrede