Radonjić objasnio zašto pobeda nije bila ubedljivija

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 17.10.2016.
20:47
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mts Dejan Radonjić rekao je da su njegovi igrači zasluženo slavili u teškoj utakmici tokom koje su kontrolisali igru i rezultat.

Sportske.net/ALTAIStudio/Nikola Krstić
Sportske.net/ALTAIStudio/Nikola Krstić

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts večeras su u poslednjoj utakmici 5. kola regionalne lige savladali Krku u Novom Mestu rezultatom 67:56 i tako stigli do pete uzastopne pobede na Jadranu.

"Počeli smo meč sa dobrom odbranom, međutim, ekipa Krke je otvorila utakmicu dobro, pogađali su i iz dobrih, ali i nekih vrlo teških situacija. Ono što je bilo jako važno je da nastavimo sa istim intenzitetom i koncentracijom" objasnio je trener Dejan Radonjić.

Crveno-beli su u prvih pet minuta imali dosta problema sa tranzicijom u napadačkoj fazi igre što se odrazilo na loš poenterski učinak, ali su u nastavku uspeli da dovedu stvari na željeno mesto.

"Otvorio se kasnije i kontranapad, i napad u našoj igri, iako nismo uspeli tokom svih 40 minuta da imamo bolje šuterske procente što bi nam omogućilo bolji rezultat. Tokom svih 40 minuta smo kontrolisali igru i rezultat, i došli do pobede u meču, za koji sam još pre njegovog početka rekao da će biti težak" zaključio je Radonjić.

Utakmici u Novom Mestu prethodio je duel sa Darušafakom u Evroligi koji je Zvezda izgubila u neizvesnoj završnici, zbog čega je Marko Gudurić apostrofirao značaj današnje pobede.

"Teška utakmica za nas, u smislu da smo ovde u Novo Mesto stigli nakon poraza u Evroligi, i uspeli smo da ispoštujemo sve dogovore, odigramo dobru odbranu na prvom mestu, i na kraju zasluženo pobedimo. Čestitam mojim saigračima, okrećemo se narednim mečevima" rekao je Gudurić.

Košarkaši Crvene zvezde mts se autobusom tokom noći vraćaju za Beograd, a već u utorak počinju pripreme za duel sa Galatasarajem u Evroligi, koji je na programu u petak u Istanbulu od 19 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke