ABA - Zvezda sa 'pola gasa' do pobede u Novom Mestu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 17.10.2016.
19:37
Izvor: Sportske.net

Branilac trofeja u regionalnoj košarkaškoj ligi upisao je petu uzastopnu pobedu na Jadranu, pošto je sa pola snage dobio Krku u Novom Mestu.

Beta/ABA liga/Krka/Drago Perko/Mo
Beta/ABA liga/Krka/Drago Perko/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts prgrmeli su gostovanje Krki i sa pola gasa stigli do pete uzastopne pobede u regionalnoj ligi. Zvezda je na tradicionalno neugodnom gostovanju večeras bez većih problema slavila rezultatom 56:67 (19:17, 23:15, 11:11, 13:14) i ponovo izbila na čelo tabele.

Šampion Srbije i ABA lige večeras nije bio ubedljiv kao na prethodne četiri utakmice u regionalnom takmičenju, ali se mora priznati da je na terenu izgledalo da gosti igraju sa pola snage.

Crveno-beli su sebi dozvolili luksuz lošeg otvarnja utakmice, pa su za četiri i po minuta igre imali samo dva ubačena poena, ali su stvari vrlo brzo došle na svoje mesto.

Sredinom prve četvrtine plejmejker gostujuće ekipe Stefan Jović počinje da razigrava ekipu i da vraća Zvezdu u ritam koji je bio dovoljan da se preuzme kontrola nad rezultatom.

Zalud je Krka u svojim redovima imala ekstraraspoloženog Marka Lukovića, koji gotovo da nije promašivao iz igre, jer osim njega i donekle Sandija Čebulara nije bilo igrača koji bi pratili ritam.

Već na sredini druge četvrtine Crvena zvezda mts stiže do prve dvocifrene prednosti (26:36) koju je, ispostavilo se, uspela da održi tokom većeg dela nastavka susreta.

Najveća prednost crveno-belih u prvom poluvremenu iznosila je 12 poena, ali je usled greške Čarlsa Dženkinsa Krka u poslednjoj sekundi drugog kvartala smanjila na -10 i sa tim zaostatak otišla na odmor.

Stefan Jovic

Treća četvrtina bila je najmanje efikasna i prilično neinteresantna za ljubitelje košarke. Dva tima zajedno su postigla 22 poena ali je čak i u takvim okolnostima Zvezda stigla do maksimalnih +14 (39:53).

Puleni Dejana Radonjića večeras su očajno šutirali van linije 6.75 (3/15), a prilično loše su im išla i slobodna bacanja (10/17) ali su i pored toga uspeli da slave u Novom Mestu što samo govori o razlici u kvalitetu večerašnjih takmaca.

Stefan Jović je večeras bio najkorisniji igrač u redovima pobedničkog sastava sa 14 poena i 7 asistencija, a dvocifren poenterski učinak upisali su još Marko Gudurić (11 pts, 5 sk, 4 as, 3 ukradene lopte) i Branko Lazić (10 pts).

Krka je praktično imala dvojicu igrača koji su bili spremni za duel sa Zvezdom pa su tako Marko Luković (24 pts, 5 sk) i Sandi Čebular (12 pts, 3 sk, 2 as) postigli više od tri četvrtine poena domaćeg tima.

Crvena zvezda mts posle pet odigranih utakmica ima maksimalan učinak i vodi na tabeli ABA lige ispred Budućnosti i Partizana. Narednu utakmicu u regionalnom šampionatu Zvezda igra protiv Igokee na domaćem terenu, a pre toga će na megdan Galatasaraju u okviru 2. kola Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 18.10.2016
20:05

ma jok bre neće Mega , možda bi ti voleo da to bude fmPIČIĆ

avatar
Monday, 17.10.2016
20:35

ljudi ,da se dogovorimo ; neka idu u f4 aba lige Budućnost, Zvezda , Cedevita i Partizan. Svaka ova ekipa ima pomoć države a imaju i kvalitet , neko manje neko više ali da se više ne gledamo bruku od košarke ovih ekipa.

avatar
Kad si bio dete malo
Monday, 17.10.2016
21:46

A voleo bi ? Pre ce Mega umesto vas

avatar
paok
Monday, 17.10.2016
23:06

Hoce kako da ne. Imaju samo jednu pobedu i to na misice.