Povratnik Bobi: ''A bre, stvarno je lepo biti ovde''

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.07.2017.
14:48
Izvor: Sportske.net

Povratnik u reprezentaciju Boban Marjanović nije skidao osmeh sa lica na okupljanju reprezentacije

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Povratnik u reprezentaciju Srbije Boban Marjanović bio je prilično veseo i raspoložen na početku priprema za Evropsko prvenstvo, a dobar deo razgovora sa novinarima prošao je u smehu i šali.

Marjanović je prošle godine propustio reprezentativnu akciju zbog potpisivanja novog ugovora u NBA. Tada je potpisao unosni trogodišnji ugovor sa Detroitom, a danas se ponovo našao među "orlovima". Prvo pitanje bilo je, naravno, kako je to ponovo biti u dresu reprezentacije.

"Pa nisam još u dresu, ovo je samo majica", odgovorio je Marjanović kroz smeh.

"A bre, stvarno je lepo biti okružen svim ovim pozitivnim, nasmejanim ljudima. Svi te dočekuju sa osmehom, stvarno je to neprocenjivo, ne samo u reprezentaciji, nego i među prijateljima i porodicom. Stvarno je lepo ovde", rekao je Marjanović.

"Razmišljao sam o svemu. Prvo o košarci, pa o pripremama, pa onda o prvenstvu... razmišljam o svemu. Sad nas čeka najteži deo, ono što niko ne voli, ali šta ćemo, moramo da prođemo sve da bi na prvenstvu bilo lakše i nama i da bismo se tu osećali izvanredno, a ne da budemo umorni. Jeste najteži, ali i jedan od najznačajnijih delova priprema", rekao je Bobi.

Marjanović je prošle sezone postizao 4,9 poena uz 4,4 skoka po meču.

"Prošla sezona je bila izvanredna! Šalim se, šalim se, ne, ne. Evo, sad ću da se uozbiljim", ponovo je počeo odgovor kroz šalu, ali se brzo uozbiljio.

"Svake sezone učiš nešto novo, naročito što je to NBA i što stalno stičeš nova iskustva. To bila moja druga godina, znao sam šta me očekuje, znao sam da sam treći centar, znao sam kolika će mi biti minutaža, tako da je i ovo za mene bilo iskustvo.  Sedeti na klupi, biti stabilan, mentalno pripremljen za svaku utakmicu ako se neko povredi da ti uskočiš, tako da je to za mene bio veliki korak. Da ja mogu to da uradim sa klupe spreman, da mogu da uskočim u bilo kom trenutku hladne glave to je važno", rekao je Marjanović.

Detroit je u ovom prelaznom roku napustio Eron Bejns, tako da su Marjanović i Andre Dramond ostali jedini centri.

"Ja i Dramond smo centri. Treba da budem drugi centar. Spremam se za to, očekujem više minuta i nadam se da će biti sve super", rekao je Marjanović.

On je na novinarsko pitanje da li će ostati do kraja odgovorio "uvek". Na pitanje hoće li zaigrati kolo ako tim osvoji medalju, prasnuo je u smeh i odgovorio: "Hoću, sigurno, za to ne brini!"

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Thursday, 20.07.2017
16:51

Ode Bobi u fudbalere:-D

avatar
Čeki
Thursday, 20.07.2017
15:24

Ako mu je ovo opravdanje za sedenje na klupi, nek angazuje nekog da mu napie par odgovora na te vrste pitanja