Australijanac u Seltiksima, da li ćemo Bobija gledati više naredne sezone?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 19.07.2017.
20:53
Izvor: Sportske.net

Pistonsi su ostali sa samo dva centra.

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Danas je ozvaničeno, Eron Bejns je novi igrač Boston Seltiksa.

Bivši košarkaš San Antonio Sparsa dolazi u redove najtrofenije NBA franšize iz redova Detroit Pistonsa, parafirao je jednogodišnju saradnju tešku 4,3 miliona dolara.

On je minule sezone na 75 mečeva u dresu Detroita u proseku postizao 4,9 poena uz 4,4 skoka po utakmici, te se u Bostonu nadaju da bi mogao da im pomogne u skok igri.


Njegov dolazak znači i da su Detroit Pistonsi ostali sasamo dva centra, jedan je Andre Dramond, koji je i najvažniji igračove franšize, dok je drugi srpski reprezentativac Boban Marjanović,koji je u "Motor siti" stigao minulog leta.

Bobi je sa Pistonsima potpisao unosan trogodišnji ugovor, zarađuje sedam miliona dolara godišnje, a samo pet igrača u redovima ekipe Stena van Gandija ima veća primanja od njega.

Uprkos tome, bivši košarkaš Crvene zvezde je slabo dobijao priliku minule sezone, nastupio je na svega 35 susreta, na terenu je u proseku provodio oko 8,5 minuta, a imao je solidne brojke sa 5,5 poena i 3,7 skokova po meču.

Odlazak Bejnsa mogao bi da znači da u Pistonsima planiraju da Marjanoviću konačno daju ozbiljniju ulogu u ekipi.

Ovako trenutno izgleda roster Pistonsa:

PG: Redži Džekson, Iš Smit, Beno Udrih (?)
SG: Ejveri Bredli, Lengston Gelovej, Luke Kenard
SF: Tobajas Heris, Stenli Džonson, Redži Bulok
PF: Džon Lojer, Entoni Toliver, Erik Morlend
C: Andre Dramond, Boban Marjanović


Ipak, Pistonsi imaju još jedno mesto u rosteru, pod uslovom da zadrže Slovenca Bena Udriha, videćemo da li će prazninu popuniti još jednim centrom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 20.07.2017
09:42

Bobi je za Bejnsa doktor košarke. Kad se setim kako ga je Raduljica unakazio na Svetskom prošle godine :D Jedva čekam prvenstvo :D

avatar
Professor
Thursday, 20.07.2017
03:24

Ne mora da znaci, Bobi je i bio bolji od ove cepanice, kao sto ce biti bolji i od onog ko ovu cepanicu zameni ali to u NBA ne znaci puno. Bobiju mnogo vise znaci da se za te 3 godine obezbedi materijalno a posle toga moze da se vrati u Evropu i da igra gde god hoce za svoju dusu. Prespreman je fizicki, moci ce on da igra na vrhunskom nivou jos dugo.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Thursday, 20.07.2017
23:39

Zasto da se vraca u Evropi? Nek zatrazi trejd i nek ode negde gde ce vise da igra, ako ne dobije pravu sansu do godine.

avatar
Professor
Thursday, 20.07.2017
23:48

Pa misilm da bi mu bilo bolje u Evropi i da treba da se oproba u nekom od najjacih klubova EL. Ako se ostvari u NBA to je plus ali mislim da je tamo otisao prvenstveno da se finansijski obezbedi i da ce se za par sezona vratiti, mozda cak i u Zvezdu.