Partizane, igraš za ugled Srbije! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.11.2014.
11:40
Izvor: Sportske.net

Gostovanjem Banvitu u okviru 7. kola grupne faze košarkaši Partizana nastavljaju takmičenje u Evrokupu. Poraz ne znači oproštaj od plasmana u narednu rundu, pobeda bi imala ogroman značaj.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Samo četiri dana od tragedije koja se dogodila u istanbulu, srpski košarkaški klub odigraće takmičarsku utakmicu nedaleko od grada na Bosforu.

Za razliku od Crvene zvezde Telekom i njenih navijača, ekspedicija KK Partizan NIS nije imala problema po dolasku u Istanbul odakle se trajektom uputila ka gradu Bandirma koji se nalazi na azijskoj obali Mramornog mora.

Tu će večeras izabranici Duška Vujoševića ukrstiti koplja sa ekipom Banvita, trenutno drugoplasiranim timom grupe "E".

Turski sastav koji sa klupe predvodi Zoran Lukić ima šansu da pobedom nad Partizanom overi plasman u narednu rundu takmičenja, dok crno-bele ni poraz neće definitivno udaljiti od istog cilja.

Banvit je prvu utakmicu igranu u hali "Pionir" dobio rezultatom 61:77 a jedini poraz u dosadašnjem toku takmičenja doživeo je na gostovanju Lijetuvos Ritasu u okviru 4. kola.

Najveća opasnost po ekipu Partizana preti od stranaca Erla Roulanda, Kita Simonsa i Vladimira Veremenka, a tu je i crnogorski centar Vladimir Dragičević.

Eventualni poraz u Bandirmi neće ugasiti šanse Partizana kada je plasman u narednu rundu u pitanju ali će u slučaju da izgubi od Banvita tim Duška Vujoševića verovatno morati da dobije sve tri preostale utakmice sa Hapoelom, Asesoftom i Crvenim Oktobrom.

Utakmica 7. kola grupe "E" igra se od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke