Nando De Kolo MVP fajnal-fora

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.05.2016.
23:05
Izvor: Sportske.net

Najkorisniji igrač regilarnog dela sezone Evrolige izabran je i za najkorsnijeg igrača završnog turnira održanog u Berlinu, mada ovo prizanje dugije kapitenu svoje ekipe Viktoru Hrijapi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

De Kolo je bio ubedljivo najbolji igrač polufinalnog duela protiv Lokomotive Kubanj u kom je oborio rekord legendarnog Litvaca Ramunasa Šišakusaka po broju postignutih poena na jednoj polufinalnoj utakmici Evrolige.

U regularnom delu finalnog meča je igrao ispod svog renomea, srljao u poslednjoj četvrtini u napadu i vrlo lako mogao da bude tragičar, da kapiten 'Armejaca' Viktor Hrijapa, čovek koji je igrao na najviše završnih turnira u istoriji Evrolige, nije zabeležio skok u napadu nakon njegove promašene trojke 1.9 sekundi pre kraja regularnog dela utakmice i odveo meč u produžetak.

Međutim, francuski reprezentativac je odigrao masetralno u 'ekstra tajmu' i poveo svoj tim ka tituli šampiona Evrope, prvoj od 2008. godine i sedmoj u klupskoj istoriji.

Finalni meč je završio kao najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena, 7 asitencija, 3 krađe i 2 skoka. Nad njim je načinjeno čak 11 faulova, imao je indeks korisnosti 26.

Najveći indeks korisnosti u finalu imao je Miloš Teodosić (29), ali zbog pomenute maestralne partije u polufinalu u kom je imao indeks 30 MVP titula otišla je u ruke Nanda De Koloa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke