Mitrović je opet "onaj stari"!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 02.01.2017.
23:35
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda mts je danas, čini se, dobila dva pojačanja.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Konačno je u redove Zvezde stigao još jedan visoki igrač, kako je paraf na ugovor sa srpskim šampionom stavio doskorašnji krilni centar Galatasaraja Dion Tompson.

Bivši centar Bajerna će nesumnjivo bili veliko pojačanje za ekipu Dejana Radonjića, kako sa sobom donosi i veliko evroligaško iskustvo.

Da je danas veliki dan za "crveni-belo" demonstrirali su izabranici Dejana Radonjića i u preponoj dvorani "Aleksandar Nikolić", kako su u okviri 16. kola ABA lige demolirali ekipu Zadra, više o samom susretu OVDE.

Upisali su se u strelce apsolutno svi igrači koji su kročili na parket, a predvodili su ih Nejt Volters sa 17 poena, kao i kapiten Luka Mitrović sa 16 poena.

Krilni centar Crvene zvezde mts je odigrao fantastičnu partiju, konačno je pokazao svoj pun potencijal, nakon veoma turbulentne sezone.

Doživeo je rano jednu povredu, koja ga je potpuno poremetila, pa je sve do večerašnje utakmice sa Zadrom bio van ritma.

Sada je pokazao da je na pravom putu da se vrati u staru, prepoznatljivu formu kako je protiv Zadrana upisao čak 32 indeksirana poena.

Uz 16 poena dodao je i 10 skokova, kao i tri asistencije i dve ukradene lopte. Nije imao nijednu izgubljenu loptu, a fascinira njegov procenat sa svih linija. Bio je potpuno stoprocentan, za dva je šutirao 6/6, za tri 1/1, a pogodio je i jedino slobodno bacanje koje je izveo.

Dakle, u Zvezdu je danas stigao Tompson, a čini se da je Dejan Radonjić u novog godini dobio i starog, dobrog Luku Mitrovića.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Tuesday, 03.01.2017
14:55

Poenta ove njegove igre je da mora da poradi na samopouzdanju, kad je rezultat manje bitan ne masa protiv evo npr Zadra jer smo dosta jaci nema teretana nikakvog, dok u Evroligi gde pritisak veliki ispada mu lopta ne moze ni da je vodi kako treba, poenta za Mitra moj savet da nije problem njegova igra vec samopouzdanje i samouverenost koje mu fale. svako dobro

avatar
transformers1
Tuesday, 03.01.2017
14:19

Mitar je top igrač zs Zvezdu iz više razloga: domaći igrač i kao takav razumije veličinu kluba, povezuje klub i navijače, dovoljno je dugo u klubu da zna kada treba da podvikne, kada da spusti loptu. Ako se ne varam bio je naš najkonstantniji igrač dok se nije povredio u aba ligi, koljeno je bilo u pitanju, uglavnom inteligentan igrač koji je poradio na fizikalijama a zna da odigra i licem i ledjima kada napada, ima i sut.... Kapiten.

avatar
Tuesday, 03.01.2017
04:10

Ne moze se reci da je onaj stari posle samo jedne utakmice protiv slabasnog Zadra. Bilo bi dobro da se vraca u formu, ali to mora da pokaze protiv jaceg protivnika. Uz tebe smo kapitenu!

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Tuesday, 03.01.2017
01:27
avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 03.01.2017
01:22

Mitrovic je bio pre 2 sezone nas najkonstantniji igrac uz Kalinica, veoma koristan pre svega, pravo osvezenje nakon raznih tragedija od igraca poput Radenovica, Subotica, totalnog istrosenog i propalog Dragicevica itd...Mitar je veoma inteligentan igrac, i zato ce i biti nesto od njega, uspece da se izvuce, jer ne igra na fizikalije. Mnogo znaci nasem timu, bez njega smo imali ogromnih problema protiv Zalgirisa recimo, on je deo veoma razradjenog i uhodanog, visegodisnjeg sistema. Deo edne strasne odbrambene masinerije. Spomenuo sam da je bio medju najboljim mladim igracima u EL te 2014/15 sezone, drugi najbolji veci deo godine zapravo, Galati smestio 30poena u EL, to do sada niko od nasih nije uspeo (Dzenkins 29 protiv Budvelnika u EC). Svaki igrac, kakav god da je, je nas pre svega, a i kao sto rekoh, vredi duplo od svakog stranca, jer je uhodan sa ekipom, zna kretanje, igru, poznaje vrline, taktiku, odbranu igra na visokom nivou....sve gore navedeno je razlog da verujemo u kapitena, da mu pruzimo sansu i da budemo svesni koliko nam takvi igraci znace, kao i Laza, kao i Danga, i drugi... Spomenuo sam vec znacaj novog centra za tim, koji u pocetku nece biti prva opcija iz mnogo razloga. Sada smo pre svega takticki mnogo jaci, naravno i kvalitetom imamo dobar "upgrade", ali najbitnije je da koncepcijski mozemo odgovoriti svima, vise niko nece imati prednost u tome da nam optereti unutrasnju liniju sa faulovima, ili da nas izostanak jedno visokog zbog povrede ili bolesti totalno poremeti. U zavisnosti od fizionomije protivnika Dion ce igrati 4 ili poziciju 5. Savrsen tim reklo bi se, za 5-6m budzeta, (od toga manje od 3m za plaet igraca), sa sve izgradjenim sistemom, ova ekipa zlata vredi i uradice mnogo, nebo je granica, samo da se trenira i veruje u to. Novo pojacanje ce doprineti da svi zaigraju bolje, pa ko bude u boljoj formi i ko za igru znaci vise, taj ce i dobiti vise minuta. U svakom slucaju odlican je ovo tim, svi igraci su znacajni, zasluzni za dominaciju koja ce svakim danom biti sve veca.

avatar
3x3
Tuesday, 03.01.2017
01:56

Mitrovic nema kvalitet za ovaj tim Zvezde i tu je kraj svake diskusije. To sto je dao Zadru 16 poena, ekipi koja je mogla da izgubi 60 razlike da nije spusten gas nije apsolutno nikakvo merilo. On je odlican igrac za ABA ligu i ni za sta vise.

avatar
3x3
Tuesday, 03.01.2017
20:25

Za Lazica se vidi sta daje ekipi, itd. Mitrovic ne daje apsolutno nista. Tehnicki jeste potkovan, ali nije kadar zicer da pogodi, a da ne spominjem to sto je fizicki jako slab i sto na snagu svaki put kos kosem mu daju poene. Tako da pusti ti njegovu fantasticnu odbranu o kojoj toliko pricas. Niko nije rekao da je los decko. Vidi se po izjavama da je skroz korektan i lepo vaspitan, ali kosarku za Evroligu NEMA.

avatar
Leks Lutor
Tuesday, 03.01.2017
11:39

Mitrovic je odlican igrac i tehnicki dobro obucena cetvorka ali su ga povrededaosta omene i nema samopouzdanje.Tako ste pricali i za Radonjica kao iza vecinu igraca koje sad dizete uzvezde.P.S dajje decku vremena.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 03.01.2017
02:29

To su pricali i za Simona, to pricaju mnogi i za Lazu, za Dangu, koliko sam se samo naslusao vredjanja Radonjica itd...ma za svakog ko ne ostvari odredjen ofanzivni ucinak se prica tako, napljuje se igrac i zaboravlja se kakav je bio... Ko ne postuje igrace Crvene Zvezde taj izgleda nema ljudski kvalitet da se naziva Zvezdasem i moze da ide da prati kkp slobodno, i tu se svaka prica zavrsava. Da se takvi pitaju mi bi bili sad neka Mega, Igokea mozda, ili jednosezonski projekat poput kkp-a... Nemoj da sramotite Zvezdu svojim nepoznavanjem kosarke. Kod nas nema velikih imena, dosta kvalitetnih i skupih igraca, mi smo tim gde su svi isti, i gde igra pobedjuje, a igra se zasniva na sistemu koji se gradio godinama sa ovim igracima, kakvi god da su. Znam za mnoge kancere i mane koje su bile u Zvezdi dugi niz godina, i mogu reci da Mitrovic to svakako nije. Rebic je bio katastrofalna greska zbog detinjastih fizikalija, Tejic zbog psihe i nezalaganja na treningu, Stimac je bio krater u odbrani, Micic trom i smesan, nije pre Zvezde igrao 15 meseci kosarku na iole ozbiljnijem nivou, Rajan je bio strasno limitiran igrac koga sam jedva podnosio itd... Uvek smo imali igrace kojima tu nije bilo mesto, i nikad nisam voleo tim do zadnjeg igraca, jer mi je uvek neko smetao, osim sada, kada su u potpunosti svi dostojni Zvezde i sa kvalitetom i kao ljudi, i u svim segmentima....Svi igraci Zvezde u ovom trenutku su izuzetni ljudski kvaliteti pre svega, veliki Zvezdasi, i sasvim dobri igraci, mnogi od njih su savrseni za nas sistem i igru koju praktikujemo. Nakon svih ovih godina, vrhunskih rezultata i uspeha, nadju se ljudi da pametuju i smenjuju trenera, igrace, sve sto im po njihovim idejama ne odgovara, a pitanje je da li su kosarkasku loptu u zivotu drzali. Kazem opet, hvalaaa Bogu sto se vi ne pitate, jer bi sadasnjost i buducnost kluba bila veoma, veoma crna, ili kao crno -bela, a posto se ne pitate samo nebo je granica za nas, sa sve Lazicem, Mitrovicem i ostalima.

avatar
Lazar Grobar
Tuesday, 03.01.2017
00:56

Drago mi je za ovog momka. Dobar čovek,veliki talenat. Voleo bih da uspe,treba Srbiji jedan dobar krilni centar i jedno krilo za još veći uspeh.

avatar
delije niksic
Tuesday, 03.01.2017
00:56

U dobru je lako dobar biti,na muci se poznaju junaci :)

avatar
Millanista 00
Tuesday, 03.01.2017
00:51

Mozda je bljesnuo samo protiv nejakih zadrana, nisam siguran da je on jos pojacanje. Ali ajde i to da vidimo.