Marković dirigovao u novoj pobedi Zenita

Autor: Boban Filipović
nedelja 19.02.2017.
19:01
Izvor: Sportske.net

Još jedna sjajna partija dugogogišnjeg plejmejkera reprezentacije Srbije u VTB ligi.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Košarkaši Zenita su drugi put u ovom mesecu savladali Nižnji Novgorod.

Posle ubeldjive pobede u Sankt Petersburgu u Evrokupu početkom februara, danas su bili bolji i na gostujućem parketu u VTB ligi.

Četa Vasilija Karaševa je i ovog puta bila prilično efikasna, malo je falilo da "pukne stotka".

Zenit je na poluvremenu imao devet poena razlike, u trećoj četvrtini održao tu prednost, Nižnji je u poslednjem kvartalu spustio zaostatak, u par navrata prišao na jedan posed, ali je udar domaćina odbijen.

Utakmica je završena rezultatom 93:97.

Kao pre par dana u trijumfu nad moskovskim CSKA, Stefan Marković je ponovo bio među najzaslužnijima za pobedu svoje ekipe. Danas mu je faalilo pola koša za dabl-dabl učinak, ubacio je 9 poena (1/3 za dva, 2/4 za tri, 1/2 penali) i zabeležio 10 asistencija.

Rajan Tulson kao i obično najefikansiji u Zenitu, brojao je do 20 uz četiri ubačene trojke iz sedam pokušaja. Dvocifreni u pobedničkom timu bili su još Lendri (18 pts, 6/6 za dva), Valijev (14 pts), Vajt (15 pts) i Puškov (10 pts).

Kod domaćih najbolji kapiten Gubanov sa 23 poena (5/6 tojke), Tomislav Zupčić je postigao 15, Strebkov 13, Bojnton 12, a Kejn 11 poena.

Zenit je ovom pobedom izbio na drugo mesto na tabeli, pretekao je Lokomotivu Kuban, koja je ranije danas poražena od CSKA u Moskvi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke