"Lokosi" namučili "Armejce", Teo se propisno ispromašivao

Autor: Boban Filipović
nedelja 19.02.2017.
16:04
Izvor: Sportske.net

Ekipa Saše Obradovića prižila je odličan otpor evropskom šampionu u Moskvi, ali se ipak u Krasnodar vraća poražena.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

CSKA je pred svoom publikom uz dosta muke savladao ekipu koja mu je nanela prvo poraz ove sezone u VTB ligi.

Lokomotiva Kuban je bila apsolutno ravnopravan rival u provm poluvremenu, o čemu i svedoči rezultat kojim se otišlo na odmor - 38:38.

Serijom 11:2 u finišu trećeg kvartala 'Armejci' stiču sedam poena prednosti, a uoči odlučujućih deset minuta imaju +6.

Obradovićev tim je polovinom poslednje četvrtine bio u dvociffenom zaostatku, ali se nije predavao i na minut i po pre kraja prišao na jedan posed.

Ipak, kada je Voroncevič pogodio trojku na 50-ak sekindi pre kraja za 79:71, bilo je jasno da će Itudisova četa izvojevati pobedu.

Utakmica je završena rezultatom 83:77.

Nando De Kolo je bio najefikasniji kod pobednika sa 21 poenom, ali je gotovo polovinu dao sa penala (11/11) i prodao čak šest lopti. Dvocifreni su bili još Andrej Voroncevič sa 14 poena (4/6 za tri), kao i kapiten Viktor Hrijapa i Aron Džekosn koji su brojali do 11.

Miloš Teodosić je u padu forme, nije stigao da se povrati od užasne partije protiv Zenita u prošlom kolu, kada pored Stefana Markovića nije uspeo ni da se upiše u strelce.  Teo je danas postigao je samo šest poena, od toga četiri sa linije za slobodna bacanja (4/6), pogodio je samo jedan šut iz igre i promašio svih sedam trojki. Ipak, bio je najbolji asistent na meču sa 7 uspešnih dodavanja.

Najzapaženiji kod gostiju bili su Moris Kolins sa 17 i kapiten Andrej Zubkov sa 16 postignutih poena.

CSKA sada ima dve pobede više od "Lokosa", ali i meč više, liderska pozicija je sačuvana, a ekipa Saše Obradovića bi mogla da sklizne na treće mesto na tabeli ukoliko Zenit danas u toku popodneva savlada Nižnji Novgorod.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke