Ludnica u Oklahomi, Harden vs. Vestbruk - 3:1

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 24.04.2017.
00:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Hjustona savladali su Oklahomu u četvrtoj utakmici, te će u Teksasu igrati za prolaz dalje.

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Vodila je Oklahoma čitav meč, Vestbruk je imao tripl-dabl još na poluvremenu, ali se Hjuston vratio preuzeo vođstvo, na kraju umalo prosuo sve, ali su ipak ostali pribrani i upisali treći trijumf u seriji rezultato 109-113.

Bolje su domaći otvorili meč, nakon kratkog uvodnog vođstva Roketsa došli su do prednosti koja je pred kraj deonice stigla i do 11 poena. Ipak, na samom kraj prvog kvartala su se košarkaši Hjustona trgli, te su uspeli da smanje deficit na četiri poena.

Domaći ipak zahvaljujući nezaustavljivom Raselu Vestbruku uspevaju da održe prednost do poluvremena, nakon 24 minuta igre bilo je 58-54 za "Grmljavinu", magični Vestbruk imao je 17 poena i po 10 skokova i asistencija.


Izabranici Bilija Donovana nastavili su u dobrom ritmu i u trećem kvartalu, dostigla je prednost Oklahome i 14 poena u toj deonici, ali kao i u prvoj četvrtini, pred sam kraj se gosti bude i spuštaju razliku na četiri poena, koliko je bilo i na kraju prve deonice i na poluvremenu.

Već na startu odlučujućih 12 minuta, bilo je jasno da se Hjuston vraća. Vezali su dve trojke i poravnali rezultat, da bi potom došli i do prednosti.

Usledila je rezultatska klackalica, izuzetno raspoložen u redovima ekipe iz Teksasa bio je iskusni Brazilac Nene.

Hjuston je u jednom trenutku poveo sa 90-91, ispostaviće se da tu prednost do kraja nisu ispuštali.

Ušli su u sam finiš utakmice sa pet poena viška, a onda je glupost napravio Harden, dao je jedan loš pas na 20 sekundi do kraja, reagovao je brzopleto, Vestbruk mu je ukrao loptu, ona je stigla do Adamsa, kog je Nene poslao na liniju penala.

Bilo je tada 103-108 za "Rakete", centar domaće ekipe je bio polovičan, ali je uspeo da uhvati svoje drugo bacanje, prosledi loptu do Rasela Vestbruka koji je pogodio trojku.


Ipak, u narednom napadu domaći prave grešku, nisu hteli da prave brz faul, već su pustili košarkaše Hjustona da troše vreme, potrošili su dobrih sedam sekundi, a da stvar bude još gora Nene je pogodio uz faul. Pogodio je Brazilac i dodatno bacanje, vratio četiri poena prednosti Hjustonu, činilo se da je kraj.

Na devet sekundi do kraja Vestbruk maši trojku, ali Abrines pogađa iz ofanzivnog skoka i na nešto više od sedam sekundi do kraja vraća utakmicu na jedan posed razlike.

Umalo su domaći napravili grešku, Gordon je iz auta poslao neoprezan pas ka Hardenu, Vestbruk je to uočio, presekao pas ali nije uspeo da se dočepa lopte već je napravio faul nad Gordonom, koji je potom pogodio dva penala i postavio konačan rezultat, jer je pomenuti plejmejker Oklahome u narednom napadu izgubio loptu.

Najbolji u pobedničkom sastavu ubedljivo je bio Nene sa 28 poena i 10 skokova, bez promašaja iz igre, po 18 su dodali Lu Vilijams i Erik Gordon, dok se na 16 poena, osam asistencija i sedam skokova zaustavio neprepoznatljivi Harden. Dvocifren i Ariza sa 14 poena.


"Zver sa Zapada" (eng. Westbeast) nastavila je sa dominacijom u svim kolonama kod Oklahome, a Vestbruk je meč završio sa 35 poena i po 14 skokova i asistencija (17-10-10 na poluvremenu).

Pratili su ga Stiven Adams sa 18 poena, 15 je dodao Oladipo, dok se na 13 zaustavio Andre Robertson.

Serija se vraća u Hjuston, u "Tojota arenu", gde će Roketsi imati priliku da se dočepaju polufinala zapadne konferencije.

Ranije danas Klivlend Kavalirsi su postali prva ekipa koja se domogla naredne faze, kako su "počistili" Pejserse u četiri meča, više o poslednjem duelu OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 24.04.2017
21:41

Rekoh ja sledi brejk majkovići.. Kakav Vezbruk, lik da 30-50 poena i sam pobedi Oklahomu.. Umislio batica da je Džordan.. Go 🚀🚀🚀

avatar
bvgcv
Monday, 24.04.2017
13:40

Gledao sam mec.Ako mogu da poredim sinocni mec sa utakmicom PAO-Fener mogu reci da je duel u Atini bio daleko napetiji i uzbudljiviji.Gotovo svaki napad i odbrana se igra punom snagom.A mec Okc-Houston sem interesantne zavrsnice nije ima sta da ponudi.Mnogo gresaka,izgubljenih lopti,smotanih napada.Ne vidi se preterana zelja za pobedom kao u Evropi.Harden sinoc dosta los.Westbrook koliko pomaze svom timu,toliko i odmaže.Da ne sude po neki faul nad njim iako ga nije bilo ne bi doprineo nista timu.Sut za dva ocajan 9/24.A sta reci o onom Robersonu.Covek sutira slobodna 20%.Sramota.Treba mu zabraniti da igra profesionalno jedno 2 godine.Da ostane bez kinte pa da vidis kako ce da nauci.

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 24.04.2017
09:09

Silovatelj lopte-Rasel Vestbruk. Procenti šuta kriminalni, prodao brdo lopti. I on da bude MVP, ma daj...

avatar
Madridista
Monday, 24.04.2017
00:41

E ne moze gore od ovog za mene, Real izgubio, Oklahoma izgubila... Tacno baksuzno vece skroz. Sto se tice ove utakmice ja jedva cekam da neko nabije ove Roketse, pa ljudi su toliko prljavi prave faul nad igracem koji nema loptu jer znaju da ce promasiti slobodna, i jos na kraju cist faul da cistiji ne moze bit ne sviraju nad Abrinesom kojeg je pocinio najveci floper i prevara James Harden. Nek dobije bilo ko MVP samo ne on, svako vece po 15-20 spobodnih, sve asistencije su mu na fazon da ostavi igracima sut na tricu, nista lucidno i mocno, a u odbrani najveca rupa lige, i samo se baca gore nego svi bilo koji fudbaler. Harden je prevara!!!!!!!

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 24.04.2017
02:46

Imas lajk najvise zbog zadnje recenice. I stvarno je prljav igrac,kad ga neko pipne tamo negde van linije 6.75,on odmah izbaci loptu kao da je hteo da sutne samo da bi dobio 3 bacanja. Tako je bilo 3,4 puta u preproslom mecu sa Oklahomom,polovinu poena je tad sa linije penala ubacio. Asistencije su mu nikakve,zaleti se i kad vidi da ne moze vise napred,on doturi nekome sa strane. (ili udje u kontakt i obavezno dobije slobodna bacanja a cesto su ti faulovi presmesni) Vestbruk cesto igra sam ali nekad i mora,pojedini saigraci su mu jako losi. Ali je napredovao dosta,polu-distancu gadja jako dobro i to iz trka a i ima mnogo lepse asistencije nego ranije. Za mene je bolji igrac od bradatog flopera.

avatar
Steffi
Monday, 24.04.2017
03:15

Onom Beverliju bih zabranio da gadja ispred zgrade na kos, i tu bi problem napravio.

avatar
Ša99
Monday, 24.04.2017
00:37
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 24.04.2017
21:39

West je HOME ALONE 😂