"Metla" u Indijanopolisu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.04.2017.
21:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Klivlend Kavalirsa prvi su polufinalisti istočne konferencije.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Kavsi su došli do četvrtog trijumfa u isto toliko mečeva serije sa Pejsersima i tako počistili franšizu iz Indijanopolisa, za koju je sezona gotova.

Lebron i drugovi su odigrali četiri tesna meča sa Pejsersima, i ovoga puta je bilo tako, ali su kao i u prethodna tri duela Kavsi izašli kao pobednici, na kraju je bilo 102-106 u korist aktuelnih šampiona.

Pejsersi su nešto bolje otvorili utakmicu, bili su u prednosti tokom čitave četvrtine, pa su na prvi odmor otišli sa dva poena viška.

Već na startu te deonice, gosti iz Ohaja se bude, dolaze do preokreta i do poluvremena uspevaju da zadrže prednost.

U trećoj deonici je razlika u korist Kavsa porasla, stigli su i do maksimalnih 12 poena suficita, u odlučujući period su ušli sa 11 poena razlike u svoju korist.

Sve do sredine posledjeg kvartala, kada su Kavsi vodili i sa 83-96, činilo se da je sve gotovo, ali nisu tako mislili Stivenson, Tig i Pol Džordž.

Požrtvovanom odbranom i dobrom selekcijom šuteva u napadu topili su prednost aktuelnih šampiona, da bi pred sam kraj stigli i do preokreta i prvog vođstva još od početka druge četvrtine.

Ipak, Lebron Džejms ne bi bio "Kralj" da nije pogodio trojku odmah nakon toga, vratio tas na stranu Kavalirsa, poljuljao samopouzdanje Pejsersima i prelomio meč.

Najefikasniji po nekom nepisanom pravilu Lebron Džejms sa33 poena, dodao je i 10 skokova, kao i po četiri asistencije iukradene lopte. Pratio ga je Kajri Irving sa 28 poena, dvocifrenjoš samo Deron Vilijams kod Kavsa, sa 14 poena.

Sjajnu partiju u poraženm sastavu iz Indijanopolisa pružio je Lens Stivenson, koji je sa klupe ubacio 22 poena i šest skokova, podbacio je Pol Džordž sa svega 15 poena, koliko je dodao i Tig, ali je bivši plej Hoksa imao i 10 asistencija.

Odličan je bio i Majls Tarner sa 20 poena i devet skokova, vredan pomena i Tadeus Jang sa 13 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Kavsi sada čekaju boljeg iz duela Milvokija i Toronta, tamo je trenutno 2:2 u seriji, te nema sumnje da će Lebron i društvo na zaslužen kraći odmor pred nastavak odbrane prstena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Centrih
Monday, 24.04.2017
08:48

Kada sam posle prve rekao da ce biti metla nalupavali su mi minuse. :) Nemojte da vas razlike u ovim mecevima zavaravaju, Cavsi igraju koliko im treba bukvalno. Setnja do finala.

avatar
MultiMagic
Monday, 24.04.2017
01:55

Moze nekome da se ne svidja Lebron kao licnost ( mada je po meni izuzetno prijatan i dobar lik, uvek ima puno postovanja prema protivnicima, porodici posvecen, saigracima se nalazi ) ali postovanje veliko mora da postoji. Definitivno jedan od najboljih u istoriji. Vestbruk moze da radi sta hoce i da dodje do 1000 tribl-dablova, Harden takodje, Kari da pogadja sa pola terena svaku trojku, Kajri da vrti protivnike kao na ringispilu, ali Lebron je taj koji kada se lomi i kad je stvarno gusto u velikoj vecini slucajeva pogadja i vuce tim na ledjima. On je realno 70% ove ekipe. Sto rece ovaj komentator na snimku - King is Alive.

avatar
Max 20 karaktera
Sunday, 23.04.2017
21:56

Sto je Celzi u fudbalu to je Klivlend u kosarci. Bas me nervira sto su kao I prosle godine jedva dobili sve meceve u QF istoka. Tako i Celzi osvaja bodove 1:0,1:0,1:0...

avatar
Steffi
Sunday, 23.04.2017
23:29
avatar
Berba9
Monday, 24.04.2017
00:02

Mozda onaj Klivlend prije povratka LBJ

avatar
Amar Zornic
Sunday, 23.04.2017
21:49
avatar
Nikola Nikola12
Sunday, 23.04.2017
21:46

Svaka cast hardenu I vestbruku sto rade ove sezone ali Lebron pokazuje kakav je doktor kad dodju bitni mecevi I Šek je dobro rekao Lebron da hoce mogao bi svake sezone biti MVP.