Košarkaški spektakl - Debituje Bogdan, a rival mu je Zvezda!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.09.2014.
11:24
Izvor: Sportske.net

Takmičenje na ''Glorija Kupu'' u Istanbulu se zahuktava, a večerašnji susret privlači veliku pažnju ljubitelja košarke, ne samo u Turskoj, već i na ovim prostorima.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Naravno, u pitanju je utakmica između domaćeg Fenerbahče Ulkera i Crvene zvezde Telekom, koja je sinoć startovala porazom u duelu sa moskovskim CSKA (77-72).

Beogradski crveno-beli su ostavili sasvim solidan utisak u tom susretu, iako je bilo dosta oscilacija u njihovoj igri, što je i razumljivo u ovoj fazi priprema, pogotovo jer su juče debitantski nastup u Zvezdinom dresu imali i reprezentativci Stefan Jović i Nikola Kalinić.

''Jović i ja smo gotovo tek stigli u tim, čeka nas još puno treninga i mislim da ćemo biti sve bolji'', uverava Kalinić, a prenosi Zvezdin zvanični sajt.

A nova prilika da Zvezda pokaže napredak u igri je već večeras od 19:15h protiv domaćina turnira, u meču drugog kola Grupe B.

Ono što je posebno interesantno kad je ovaj meč u pitanju, jeste činjenica da će Bogdan Bogdanović, doskora najbolji košarkaš Partizana, po drugi put u karijeri debitovati protiv - Crvene zvezde!

Kao što je poznato, on je i u seniorskom timu Partizana upisao svoj prvi nastup baš protiv Zvezde, a večeras će biti u sličnoj situaciji, ali u dresu Fenerbahče Ulkera.

Debija u Partizanovom dresu Bogdan se sigurno veoma rado seća, s obzirom na tadašnju ubedljivu pobedu njegovog tima, a videćemo da li će i večeras imati razloga za zadovoljstvo.

Takođe, podsetimo i da je Bogdan protiv Zvezde odigrao i svoj poslednji meč u dresu Partizana, pre tri meseca u finalu plej-ofa domaćeg šampionata, kada se radovao šampionskoj titulu, kojoj je u velikoj meri doprineo svojim sjajnim igrama.

Ali, njegov doskorašnji saigrač u reprezentaciji Srbije Nikola Kalinić veruje da će Zvezda ovog puta imati odgovor, bez obzira na kvalitet ekipe Željka Obradovića.

foto: kkcrvenazvezda.rs

kalinic zvezda

''Fenerbahče je možda još jači protivnik od CSKA. Mnogo su se pojačali ove sezone, ali mi u svaku utakmicu ulazimo sa razmišljanjem da pobedimo. Oni su izvrsna ekipa i verujem da će biti super utakmica'', poručio je Kalinić.

I mi se nadamo pravom košarkaškom spektaklu, čiji će akter biti još jedan od naših srebrnih ''Orlova'' - Nemanja Bjelica, nekadašnji košarkaš Zvezde, a danas adut Fenera.

''Glorija Kup''

23.09.2014
Anadolu Efes – Olimpijakos 73-79
Crvena zvezda Telekom  – CSKA Moskva 72-77

24.09.2014
17.00 Malaga - Anadolu Efes
19.15 Crvena zvezda Telekom – Fenerbahče Ulker

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke