Koliko može Zvezda bez gostiju za Svetog Nikolu? (19h)

Autor: Boban Filipović
petak 19.12.2014.
11:43
Izvor: Sportske.net

Večeras u praznom 'Pioniru' pada odluka da li će crveno-beli završiti prvu fazu Evrolige kao drugi ili treći u grupi D, a samim tim i će biti otklonjena dilema u koju će grupu upasti u top 16 fazi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Zbog nebulozne kazne izrečene od disciplinskog sudije Evrolige, Crvena zvezda Telekom će večeras od 19 h ugostiti Laboral kuću bez priustva publike.

Ipak, karte za ovaj meč su puštene u prodaju po simboličnoj ceni od 300 dinara, cilj je da se saklupljen novac proseldi porodici postradalog navijača Marka Ivkovića.

Pored toga, fotografije sa likom navijača koji kupe karte biće zalepljene na stolice u hali 'Pionir', mada to nikako neće moći da zameni 'živu podršku' sa tribina. Sveti Nikola će se praznovati bez gostiju.

Kada je reč o samoj utakmici, obe ekipe ulaze u nju sa istim skorom (5/4), pobednik će završiti kao drugi u grupi, poraženi kao treći.

Zvezda je u prvom odmeravanju snaga sa Laboral Kućom odnela ubedljivu pobedu u Vitoriji, bilo je +20, a treba podsetiti da su Baski savladani oba puta u istoj fazi takmičenja prošle sezone kada srpski vicešampion nije uspeo da izađe iz grupe.

san emeterio

Zanimljivo, trener Dejan Radonjić je do sada izlazio kao pobednik iz svakog evroligaškog duela protiv špnanskih ekipa od kako je za kormilom Crvene zvezde Telekom  - 5 od 5.

Iz tog razloga možemo konstatovati da je tradicija na strani domaćina, a tzv. teorija velikih brojeva na starni gostiju.

Nepoznanica nema, obe ekipe najavljuju da idu na pobedu, za one koje ne prate košarku tako pomno možemo samo da dodamo da Laboral Kuća u večerašnji duel ulazi u dosta boljoj formi nego li u prethodni.

Sinoć smo detaljno razradili šta Zvezdi donosi pobeda, a šta poraz u deljem toku takmičenja u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi. Više na tu temu čitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke