Karte na stolu - Hoće li Zvezda birati grupu?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.12.2014.
23:17
Izvor: Sportske.net

Rezultati večerašnjih mečeva 10. kola grupne faze Evrolige iskristalisali su sliku kada je sastav grupa u daljem toku takmičenja u pitanju. Zvezda zna šta je čeka i ima mogućnost izbora. Hoće li Radonjić kalkulisati?

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Karte su na stolu!

Crvena zvezda Telekom ima obezbeđen plasman u TOP 16 fazu i mogućnost da bira grupu u kojoj želi da igra u daljem toku takmičenja.

Nakon večerašnjih utakmica 10. kola situacija je gotovo kristalno jasna kada je sastav grupa u TOP 16 fazi u pitanju.

Rezervisana mesta u grupi "E" imaju Real Madrid (A1), Makabi Tel Aviv (B2), Panatinaikos (C3), Galatasaraj (D4) i Barselona (C1). Kako sada stoje stvari, i Unikaha će u grupu "E" kao četvrtoplasirana ekipa iz grupe "B" što će biti potvrđeno ukoliko Alba u petak savlada Cedevitu na domaćem terenu.

Ostaje da u petak padne odluka o tome ko će kao trećeplasirani iz grupe "A" pristići u društvo navedenih ekipa a među kandidatima su Uniks, Nižnji i Žalgiris.

Sa druge strane, mesto u grupi "F" do sada su kaparisali CSKA (B1), Fenerbahče (C2), Olimpijakos (D1), Anadolu Efes (A2) i Armani (C4). Ovim ekipama verovatno će se pridružiti Alba iz Berlina koju pobeda nad Cedevitom svrstava u grupu "F".

Naravno, čekaće se rasplet u grupi "A" kako bi bili raspoređeni pomenuti timovi o čemu je gore bilo reči.

Kada podvučemo crtu imamo sledeću sliku:

Grupa E
- Real Madrid
- Makabi Tel Aviv
- Panatinaikos
- Galatasaraj
- Barselona
- Unikaha (?)
- Uniks/Nižnji/Žalgiris

Grupa F

- CSKA Moskva
- Fenerbahče
- Olimpijakos
- Anadolu Efes
- Alba Berlin (?)
- Armani Milano
- Uniks/Nižnji/Žalgiris

Posle svega navedenog ostaje nam da se podsetimo situacije u kojoj se nalazi Crvena zvezda Telekom uoči sutrašnjeg duela sa Laboral Kućom. Sa identičnim skorom (5-4) kao i španski klub Zvezda u praznom "Pioniru" odlučuje u koju grupu želi.

Pobeda nad Laboral Kućom znači ostanak na drugoj poziciji u grupi "D" i mesto u grupi "E" u TOP 16 fazi, poraz bi značio pad na treću poziciju u grupi "D" i selidbu u grupu "F".

Legitimno je pravo crveno-belih da odaberu svoju sudbinu ali kalkulisanje ne sme da bude primetno jer bi u tom slučaju mogla da reaguje i Evroliga.

Uvereni smo, međutim, da puleni Dejana Radonjića neće igrati perfidne igre već će pokušati da ostvare šesti trijumf u EL i tako obezbede "Delijama" spektakularne mečeve u TOP 16 fazi.

Ukoliko u petak padne Laboral Kuća, u "KombanArenu" će početkom godine dolaziti velikani kakvi su Real Madrid, Barselona, Makabi i Panatinaikos a samo četiri navedena tima u svojim vitrinama imaju 22 evropske titule što dovoljno govori u kakvoj bi se konkurenciji našao srpski predstavnik.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke