Kako porazi mogu da izazovu veliki motiv? Objasnio Milenko Tepić!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.11.2014.
13:01
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

Posle Zvezdinog centra Bobana Marjanovića, i bek Partizana Milenko Tepić se oprobao u ulozi blogera. On je napisao svoj prvi blog za sajt ABA lige, sa osvrtom na dosadašnji tok sezone.

BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANA BOZIC/EV

Povezane vesti

Kao što je poznato, Partizan je loše započeo sezonu, crno-beli su bili u dugoj seriji poraza, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu, ali kako sezona odmiče, aktuelni šampion Srbije igra sve bolje i sve je bliži vodećem triju na tabeli ABA lige.

Nažalost, sinoć je Partizan doživeo minimalan poraz u Turskoj od Banvita u Evrokupu, Milenko Tepić nije iskoristio šut za pobedu crno-belih, ali sudeći po onome što je napisao u blogu za ABA ligu, navijači Partizana ne treba da se plaše da će taj promašaj negativno uticati na Tepića.

Naprotiv, to će mu dati još veći motiv da u nastavku sezone i on i njegovi saigrači zaigraju mnogo bolje.

''Iako su porazi sastavni deo sporta, za svakog sportistu oni su bolni sami po sebi, a posebno su bolni kada se dešavaju u serijama, ili ako su izraženi velikom razlikom.

Dešava se da utiču na timsku hemiju, samopouzdanje i da ti svaki naredni korak čine težim. Ali mogu i da budu motiv, vođeni parolom: 'Gubitnik nije onaj koji izgubi, nego onaj koji ne ustane posle poraza'.

Mi smo ih posmatrali kao motiv. Motiv za jači trening, za veće timsko zajedništvo i što je u retko kom klubu slučaj, a u Partizanu je to posebno izraženo, to je bio motiv i za navijače da nam pruže još veću podršku. I sve to zajedno počinje da budi veru u bolje sutra, neke nove pobede, uspehe...'',
piše Tepić za sajt ABA lige.

S tim u vezi, Milenko Tepić poručuje da treba imati pozitivan pogled na stvari koje nas okružuju.

''Pozitivan pogled na stvari i pravi motiv je uvek dobar način da idemo napred.

Do sledeceg čitanja veliki pozdrav,
Vaš Tepa'',
zaključio je Tepić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mileta
Thursday, 27.11.2014
18:48

Bolje receno kako od igraca koga je 2009 trazila citava Evropa,doci do igraca koji je veciti gubitnik.