I Partizan se uverio u Zvezdinu nepobedivost!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.11.2014.
20:45
Izvor: Sportske.net

Zvezda nastavila sjajan niz bez poraza u ABA ligi, a desetu pobedu u isto toliko mečeva ostvarili su večeras u duelu sa najvećim rivalom, ekipom Partizana u ''Pioniru''.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi ovosezonski derbi naših najboljih klubova odigran je u 10. kolu ABA lige, a Zvezda je opravdala ulogu favorita i slavila rezultatom 76:67.

Ovo je Zvezdina deseta pobeda, i dalje je jedina ekipa bez poraza od početka sezone u ABA ligi i učvrstila se na prvom mestu na tabeli, dok Partizan sada ima polovičan učinak - pet pobeda i pet poraza.

Sam početak meča pripao je ekipi Partizana, koja je trojkom Tepića, a onda i poenima Murića, povela sa 5:0 posle tri minuta igre.

Međutim, ovo kao da je ''naljutilo'' Mitrovića i drugove, pa odmah zatim kreće Zvezdina furiozna serija od 10:0!

Zvezda je tada preuzela vođstvo i bez problema ga održavala do kraja utakmice. Tokom prve četvrtine Partizan je uspevao da održi rezultatski priključak, bilo je 19:14 za Zvezdu posle prvih 10 minuta igre, ali je druga deonica protekla potpuno u znaku ekipe Dejana Radonjića.

Trio Marjanović-Blažič-Lazić zadavao je najviše problema Partizanovoj odbrani u tom periodu igre, Zvezdina prednos se uvećavala iz minuta u minut, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena, Markus Vilijams pogodio trojku sa pola terena, za 38:22 u korist crveno-belih posle 20 minuta igre.

Slično prvom je počelo i drugo poluvreme derbija, prva četiri poena u ovom periodu igre postigli su košarkaši Partizana, smanjili prednost rivala na 38:26, ali Zvezda ponovo uzvraća svojom serijom 5:0, za velikih 43:26 i već tada je bilo jasno da od nekog preokreta neće biti ništa.

Zvezda je tokom treće deonice održavala tih petnaestak poena razlike, da bi početkom četvrte stigla i do maksimalnih ''plus 22'' - 60:38!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je u tom periodu odlučio da umesto Markusa Vilijamsa veću minutažu ukaže Čarlsu Dženkinsu, ali Partizan je, predvođen odličnim Milanom Mačvanom, polako počeo da topi tu razliku i spusti je na ''minus 9'' - 68:59 na tri minuta pre kraja.

Tu se crno-beli nisu zaustavili, poenima Tepića na ulasku u poslednja dva minuta igre su stigli i na 70:63. Ali, više od toga nisu mogli, Zvezda nije dozvolila da ovaj meč uđe u neizvesnu završnicu i na kraju je rutinski privela posao kraju.

U pobedničkoj ekipi večeras najefikasniji Branko Lazić sa 15 poena, dok su po 13 upisali Marjanović, Bažič i Dženkins.

U Partizanu, najbolji Milan Mačvan sa 20 poena, Milenko Tepić se zaustavio na 13, ali ono što može da brine crno-bele, jeste povreda Eda Murića, koji je veći deo meča presedeo na klupi.

Podsetimo, večeras su odigrane još dve utakmice, a izveštaj možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 30.11.2014
21:47

Svaka cast Zvezdi na pobedi,mi slabi u napadu....Cekamo pojacanja da bi mogli da igramo sa Zvezdom koja je u ovom trenutku mnogo jaca,ali uvek uz svoj klub i kada gubis ja ti pevam...NAPRED PARTIZAN!!!

avatar
Sunday, 30.11.2014
22:17

Mislis da se igramo sa zvezdom a ne da igramo? :) Pa mi smo sad kad smo nikad slabiji u poslednjih 15god igrali egal sa njima :) njima je ovo bila najbolja partija, bolje od ovoga ne mogu, a mi ne mozemo gore i opet samo -9 :D za njih je +40 samo san.

avatar
zvezdabre
Monday, 01.12.2014
00:00

egal 24 razlike,bravoo

avatar
Dušan Savić
Sunday, 30.11.2014
23:26

Ni najbolja,ni najgora partija,nego bas onoliko koliko je trebalo. Lagano,videlo se kilometrima da je ovakva Zvezda bolja od ovakvog Partizana. Ja na tvom mestu ne bi razmisljao o razlici. Bolje da mislis kako da ne izgubite od Mege,Buducnosti a bogami i Zadra

avatar
Red forever
Sunday, 30.11.2014
23:15

Samo se ti teši mali Djurice....

avatar
Marko Djordjevic
Sunday, 30.11.2014
23:07

Kakav egal ? Vodili ste 5-0 i onda ste gubili celu utakmicu sa vise od 10 razlike do kraja, bilo je i vise od 20. Nisam znao da "egal" to znaci.