ABA - Drama u Zagrebu, Metalac poražen posle dva produžetka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.11.2014.
19:18
Izvor: Sportske.net

Uoči derbija u Pioniru, odigrane su još dve utakmice 10. kola ABA lige. Dramatično u Zagrebu, sjajan otpor Metalca domaćoj Ciboni i poraz posle dva produžetka. Bez neizvesnosti u Laktašima.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Tek posle dva produžetka u Zagrebu, Cibona je večeras uspela da opravda ulogu favorita u duelu sa sve boljim valjevskim Metalcem - 93:91!

Cibona je za nijansu bolje ušla u večerašnji meč, prvu četvrtinu je dobila sa osam poena razlike, ali je u drugih deset minuta usledio sjajan odgovor Valjevaca.

Zaigrali su mnogo bolje u odbrani, primili samo devet poena u drugoj četvrtini i u drugo poluvreme se ušlo nerešenim rezultatom - 34:34.

Nisu postustajali košarkaši Metalca ni u drugom poluvremenu. Naprotiv, posle blage prednosti za Cibonu u trećoj četvrtini, Metalac je preokrenuo rezultat početkom poslednje deonice, sjajnom serijom trojki poveo sa 62:55, ali je domaćin u finišu uspeo da uhvati priključak i izbori produžetak - 71:71.

Tek tada je počela prava drama, rezultatska ''klackalica'' i u dodatnih pet minuta, ovog puta je Blesingejm promašio šut za pobedu, pa se ušlo u drugi produžetak, u kome je Cibona konmačno uspela da prelomi meč - 93:91.

Otašević je pokušao da izjednači u poslednjim sekundama, ali kao ni Majstorović u zvršnici regularnog toka meča, nije bio precizan.

Damir Markota je sa 21 poenom predvodio Cibonu do pobede, dok su u ekipi Metalca najzapaženiji bili Malešević sa 19 i Jevtović sa 18 poena i 10 skokova.

U svakom slučaju, Valjevci su ponovo ostavili sjajan utisak, bez obzira što su prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza.

U isto vreme, Igokea je u Laktašima, po vođstvom novog trenera Lukajića, deklasirala Levski iz Sofije sa 87-54, i tako prekinula seriju od tri uzastopna poraza. Sve je praktično rešeno već u prvom poluvremenu, koje je Igokea dobila sa čak 33 poena razlike - 55:22!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke