EK - Još jedna Partizanova prokockana šansa...

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.11.2014.
20:01
Izvor: Sportske.net

Šesti poraz Partizana u sedam odigranih kola Evrokupa. Banvit po drugi put bio bolji od crno-belih, ovog puta znatno teže, ali svejedno, šampion Srbije nalazi se pred ''nemogućom misijom'' po pitanju plasmana u drugu fazu Evrokupa.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Kako smo i objavili, večerašnji meč je počeo minutom ćutanja u znak odavanja pošte ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću, a košarkaši Banvita su tim povodom istakli i transparent sa izrazima žaljenja zbog ove tragedije prošlog petka u Istanbulu.

Partizan je večeras imao šut za pobedu, ali tu priliku nije iskoristio, pa je Banvit posle produžetka slavio sa 90:85 (83:83 u regularnom toku meča).

Iako bez povređenog Milana Mačvana, Partizan je odlično ušao u meč. Za razliku od većeg dela ove sezone, Milenko Tepić je bio vrlo efikasan i to je značajno doprinelo da crno-beli čitavim tokom meča zadrže rezultatski priključak sa domaćinom.

Prva četvrtina je protekla u rezultatskoj ''klackalici'', slično je bilo i u većem delu druge, ali je u završnici prvog poluvremena, Partizan posustao i dozvolio ekipi Banvita, predvođenoj odličnim Dragićevićem, da na odmor ode sa sedam poena viška - 49:42.

U prvih nekoliko minuta treće četvrtine, domaći su održavali ovu prednost, a onda je konačno ''proradio'' i šut Mihajla Andrića, koji sa svojih pet vezanih poena smanjuje na 55:54.

Međutim, u nastavku treće deonice, usledio je novi pad u igri Partizana, prednost Banvita je ponovo značajno porasla i prvi put postala i dvocifrena - 69:58 na ulasku u poslednji minut ovog dela igre.

Ipak, crno-beli uspevaju da se ponovo ''probude'', sada oni prave svoju seriju od 7:0 i u poslednju četvrtinu se ušlo sa podnošljiva četiri poena ''minusa'' - 69:65.

Crno-beli su uhvatili priključak, odlično su se držali do kraja meča, a poenima Andreje Milutinovića su konačno ponovo poveli - 77:79.

Usledila je prava drama u finišu, 83:83 je bilo na ulasku u poslednji minut, Partizan je imao napad u poslednjim sekundama meča, ali je Tepić promašio šut za pobedu, pa se ušlo u produžetak.

Velika borba se, naravno, vodila i u dodatnih pet minuta, ali je Partizan teško dolazio do koša. To su košarkaši Banvita umeli da iskoriste, pa iako ni sami nisu briljirali, ipak su uspeli da dođu do očekivane pobede u ovom meču - 90:85 na kraju.

Dakle, još jedna propuštena prilika Partizana na gostujućem terenu...

Milenko Tepić na kraju najefikasniji u Partizanu sa 21 poenom, ali slaba je to uteha kada nije pogodio u presudnim trenucima. Pratio ga je Luka Bogdanović sa 18, a Edo Murić je upisao 16.

U pobedničkoj ekipi najbolji Dragičević sa 20 i Rouland sa poenom manje.

Odigrane su i preostale dve utakmice sedmog kola u Grupi E, a ostvareni su očekivani rezultati:

Lijetuvos Ritas - Asesoft 79-72

Crveni Oktobar - Hapoel 69-67

Tabela: Lijetuvos Ritas 6-1, Banvit 6-1, Crveni Oktobar 4-3, Asesoft 3-4, Hapoel 1-6, Partizan 1-6.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kralju
Wednesday, 26.11.2014
21:04

Ne treba nam plej imamo Milenka....

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Wednesday, 26.11.2014
21:25

Sta ti je sad on kriv?

avatar
kralju
Wednesday, 26.11.2014
23:57

Po tebi je dobro odigrao?

avatar
mileta
Wednesday, 26.11.2014
21:39

Da bre.Imam utisak da bi ovaj covek u odlucujucim momentima i okean promasio.Nije on kriv kriva je uprava sto nije dovela jednog krstenog pleja.
Gledam coveka 40 minuta kako dise na skrge,zutog kao limun i molim boga da ne umre na terenu.Ne znam sta ova uprava misli,ali ima utisak da cekaju Gagija pa da on i Tepara igraju na kecu,sto je cisti apsurd,ali poznajuci nasu upravu i DV mozemo ocekivati sve,samo ne pravog pleja.
Sta reci,ceka nas verovatno poraz od FMP-a ne daj boze samo sa nekom velikom razlikom i jos par teskih utakmica koje mozemo sve da izgubimo,Mega,Zadar i Buducnost.Realno gledajuci u kakvom smo stanju svi mogu da nas bez problema dobiju.
Sto se tice kupa Mitra stolara to vise ne racunam.Moze da nam posluzi samo za dalje bespotrebno umaranje igraca pre utakmice u ABA ligi koje su po meni daleko vaznije.
Bice ovo jedna mnogo teska sezona.U sledecoj necemo videti ni kup Mitra stolara.O Evroligi cemo naredni niz godina moci samo da mastamo.