Džordan trenirao bacanja, Klipersi lansirali "Rakete"!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.05.2015.
07:59
Izvor: Sportske.net

Groznica na Pacifiku, impresivna pobeda Klipersa koji su na korak od prvog zapadnog finala u istoriji franšize. DeAndre Džordan zamalo srušio "rekord" Šekila O'Nila!

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Hjuston nije izmislio ništa novo. Namerno su faulirali najslabijeg izvođača bacanja u ligi, De Andre Džordana. On je ubacio 14 od 34 penala, u prvom poluvremenu je izveo čak 28 što je plej of rekord. Roketsi nisu dobili ništa, na kraju laka pobeda Klipersa koji su na korak od prvog zapadnog finala u svojoj istoriji.

Malo je nedostajalo da centar Klipersa sruši ukupan rekord O'Nila koji je izveo bacanje više, 39, protiv Indijane 2000. godine. Ipak Džordan je izveo 28 bacanja za poluvreme, što je najviše za poluvreme.

Džordan je ubacio 26 poena, imao 17 skokova, Grifin dodao 21, Kris Pol je uz 15 poena, sakupio 12 asistencija.

"Razbili su nas"
, konstatovao je sumorno Kevin Mek Hejl čiji tim je kao i u petak uveče u meču broj 2, dozvolio rivalu da napravi seriju na startu treće četvrtine. Tada su Klipersi sa +6, za desetak minuta stigli  do gotovo 30 poena razlike, to je prelomilo.

Rockets Clippers Basketball
 
Hjuston se suočio sa dva penala Hauarda u prva četiri minuta meča, to je limitiralo "Supermena", na kraju je završio sa dve tehničke, isključen je desetak minuta pre kraja i skromnim učinkom, 7 poena i 6 skokova.

Harden je ubacio 21 poen, ali gosti iz Teksasa nakon očajne treće četvrtine nisu imali šansu za povratak.

"Stejpls centar" je podrhtavao, videli smo nekoliko zakucavanja u nizu, koja su bila nak za veliko slavlje, najsrećniji kao i obično vlasnik Klipsa Stiv Balmer.

Rockets Clippers Basketball

Njegov tim je blizu finala Zapada, deli ih još jedan meč, videćemo mogu li da završe posao u Hjustonu sutra uveče, ili će u četvrtak imati novu meč loptu za konferencijsku završnicu.

Podsetimo, u drugoj utakmici večeri, nova drama u Čikagu, ovoga puta je završilo srećno za Kavse koji su vratili brejk i izjednačili na 2:2.

Klipersi - Hjuston 128:95 (3:1)
Čikago - Klivlend 84:86 (2:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke