Džejms vratio Rouzu, Kavsi izjednačili!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 11.05.2015.
00:11
Izvor: Sportske.net

Veoma izjednačena utakmica večeras u Čikagu, neizvesno do samog kraja, Bulsi na kraju ispustili pobedu za 2:2 u seriji, Džejms pogodio dvojku iz ugla za pobedu! Na kraju, 84:86.

Beta/AP Photo/Nam Y. Huh
Beta/AP Photo/Nam Y. Huh

Povezane vesti

Prava plej-of utakmica večeras u Junajted centru.

Pred ovu utakmicu Bulsi su materijalizovali brejk koji su napravili u Klivlendu, vodili su sa 2:1 u seriji, ali nisu uspeli da očuvaju prednost brejka.

Danas su Kavsi igrali ponovo bez Lava i Varežaa, dok su Bulsi ušli u meč bez Gasola.

Ovoga puta je slavila ekipa koju je ponovo prednodio sjajni Lebron Džejms, nakon neverovatne serije koju su napravili krajem treće i početkom četvrte četvrtine.

Rouz je bio fenomenalan u prvom poluvremenu, dovodio je do ludila odbranu Kavalirsa, ali nije održao visok nivo igre i u drugom delu, a sa njim je stala i cela ekipa u četvrtoj četvrtini.

Ipak, imao je ko da parira Rouzu u prvom delu igre, Džejms je bio sasvim solidan, pa je Klivlend otišao na veliki odmor uz prednost od 4 poena.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala ekipi Čikaga, ovaj deo igre su dobili sa 23:12 uz sjajnu odbranu. Lebron je promašio dosta šuteva, cela ekipa je šutirala dosta trojki iz neizgrađenih akcija, a na drugoj strani su košarkaši Čikaga znali to da iskoriste.

Trojkom Snela Bulsi dolaze do najveće prednosti u ovoj utakmici na minut do kraja treće deonice, bilo je tada +11, ali tada kreće serija Klivlenda.

Malo su bili potreseni u Klivlendu zbog blaže povrede Lebrona Džejmsa koji je prilikom faula koji je napravio nad Rouzom u napadu nezgodno stao na njegovu nogu, izvrnuo zglob, ali je brzo nastavio meč.

Džej Ar Smit je bio inicijator sjajne poslednje četvrtine Kavsa, postigao je tri uzastopne trojke, Kavsi su brzo stigli do izjednačenja, a zatim i do prednosti od 6 poena pred sam kraj meča. Na dva minuta do kraja pisalo je 80:74 za Kavse, a onda Rouz uzima stvar u svoje ruke.

Cavaliers Bulls Basketball

Pogađa trojku za 80:77, na drugoj strani Lebron pogađa dvojku, da bi najbolji igrač Čikaga sa linije bacanja ponovo smanjio zaostatak na tri poena. U narednom napadu Lebron pravi drugi put na meču faul u napadu, pa su Bulsi bili samo na jedan posed lopte.

Ipak, ne pogađa trojku Rouz, Lebron je na drugoj strani siguran sa slobodnih bacanja, ali sjajni Batler je pogodio trojku nakon što je sam izgradio akciju za samo -2.

U narednom napadu Džejms ponovo pravi faul u napadu, Čikago je preko Rouza došao do izjednačenja, a Kavsi su imali loptu i šut za pobedu. Moguće je da nije dosuđen faul nad Džejmsom iz prvog pokušaja, lopta je otišla u aut, ali je on uspeo da za samo 1,5 sekundi do kraja pogodi dvojku za veliku pobedu Kavsa!

Dakle, kao što je Rouz doneo pobedu Čikagu u prethodnom duelu, tako je i Lebron učinio u ovom, Kavsi su izjednačili na 2:2!

Kod Čikaga najbolji je bio Derek Rouz sa 31 poenom, ali uz loš procenat šuta iz igre, Batler je dodao 19, dok je u protivničkom timu najbolji bio Džejms sa 25 poena, 14 skokova i 8 asistencija, Mozgov je dodao 15 poena, Smit 13, dok je Kajri postigao 12.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Forza
Monday, 11.05.2015
13:18

Ovaj plejof je ludilo, tri buzzer beater-a samo u ovoj rundi :D

avatar
Markо Đorđević
Monday, 11.05.2015
01:18

Kralj pokazuje zasto je najbolji na svetu.

avatar
S-I-M-K-E
Monday, 11.05.2015
00:36

E ovo se rijetko desava,na isti nacin je Lebron uzvratio Rouzu,uz zvuk sirene.

avatar
Di Magia
Monday, 11.05.2015
00:22

Dzejms sut 10 od 30 , 8 izgubljenih lopti i 3 faula u napadu. pametnom dovoljno... rouz je inace imao solidan procenat suta.. 11 od 23

avatar
Di Magia
Monday, 11.05.2015
00:19

Mole se ovi sa sportskih da budu malo objektivni i da napisu koliko je Dzejms imao promasaja iz igre, faulova u napadu , izgubljenih lopti ..itd.. pisu kako je Rouz imao los procenat a Lebron bio 3x gori...

avatar
Dakijev psihijatar
Monday, 11.05.2015
00:15

King Lebron !nDerik Rouz da nije bilo povreda bio bi najbolji plej na svetu bez dileme iako je Kari osvojio MVP nagradu ove godine,da nema poremecenog Nou kao saigraca navijao bi da makar uzme jednu titulu u karijeri zasluzio je.

avatar
baldekeita
Monday, 11.05.2015
00:13

Za razliku od Rosea neki mogu i bez table :D

avatar
Mustang
Monday, 11.05.2015
12:39

najmanje je bitno da li ce uci od tablu ili bez koske..