Džabe smo se nadali, Bobiju ni sekunda u 58 minuta!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.01.2017.
09:12
Izvor: Sportske.net

Drama u Portlandu bez našeg centra. Harden dvocifren u četiri kategorije, jedna nije naročito pohvalna, ali "Bradonja" se poslednji smejao u Kanadi!

AP Photo/Carlos Osorio
AP Photo/Carlos Osorio

Povezane vesti

Za Detroit, vredelo je čekati dva dana u Oregonu. Meč koji je odložen za 24 časa zbog lošeg vremena odigran je noćas, Pistonsi su odneli pobedu iz Portlanda nakon dva produžetka.

Koldvel Poup je pogodio trojku desetak sekundi pre kraja, bila je to presuda domaćinu koji je uspeo da trojkama MekKoluma (35 poena) izbori prvi, pa drugi produžetak, ali na kraju je ipak pognute glave napustio teren.

Bobija Marjanovića nije bilo na parketu, vratio se Bejns, ali i on je odigrao samo šest minuta, uz zanemarljiv učinak. Dramond je proveo u igri neverovatnih 52 minuta, postigao je 28 poena, imao 14 skokova. Redži Džekson je dodao 31 poen, na drugoj strani, Lilard i dalje "zarđao" posle povrede, 20, ali je Alen Krabe imao veče karijere sa 30 poena.

Voriorsi su u obračunu da državnim rivalom slavili u Sakramentu, dvojac Kari-Durant bio je previše za Kingse, Iskombinovali su 58 poena, u drugom poluvremenu prosto oduvali rivala koji je vodio do polovine treće četvrtine. KD je uz 28 poena, 7 skokova i 6 asistencija , imao i 4 blokade. Na taj način Voriorsi su se rehabilitovali za poraz od Memfisa u prošloj utakmici. Kod Sakramenta, Kazins 17, Rudi Gej 23, u prvoj četvrtini je ubacio čak 15, ali posle toga se rival probudio, treću četvrtinu je Sakramento izgubio sa 17 razlike, više nije bilo povratka.

Lejkersi su savladali Orlando, nova dobra partija D'Anđela Rasela, novi lider tima sazreva na pravi način. Ubacio je 17 poena, imao 8 skokova, 7 asistencija, 3 ukradene lopte. Ovo je druga pobeda u nizu za Lejkerse koji su dobro startovali, a onda se suočili sa realnošću. Džulijus Rendl je ubacio 19 poena, Ingram dodao 17, mladi lavovi očigledno počinju da se isplaćuju Lejkersima. Kod Orlanda Vučević 19 poena, toliko su dali i Ibaka i Furnije. Ali, utakmica je izgubljena po početku drugog poluvremena, kada nisu pogodili ništa gotovo osam minuta iz igre, tada je domaćin uspeo da se odlepi i kasnije privede posao kraju.

Klivlend je odneo pobedu iz Arizone, dobro se Feniks držao protiv šampiona, ali je velika trojka Kavsa kombinovala 80 od 120 poena ekipe, to je bilo dovoljno na kraju. Lebron je 12 od 28 koševa dao u poslednjoj četvrtini, gosti su izgubili veliku prednost, ali su ipak kada se odlučivalo bili sposobni da iščupaju pobedu. Bledso je brojao do 31 kod Feniksa, Devin Buker je dodao 28 poena za najgori tim Zapada.

U očekivano meču na mali broj poena, Memfis je tukao Jutu. Zak Rendolf je ubacio 13 poena, imao 11 skokova, Konli 19 poena i 9 asistencija. Na "Grizlijima" se nije osećao umor od produžetka i fantastične pobede protiv Golden Stejta, bili su na +17 u poslednjoj četvrtini, pa Juta ni sa pet trojki u finišu nije ugrozila pobedu domaćina. "Džezeri" su u prvom poluvremenu postigli samo 35 poena.

Slavlje Hjustona u Kanadi, i novi revolveraški obračun vodećih strelaca lige. DeRozan je ubacio 36 poena, ali je Harden stigao do 40, imao je 11 asistencija i 10 skokova. Neverovatna partija "Bradonje", 10. tripl-dabl u sezoni, u stvari, u pitanju je popularni "Kvadrapl dabl" jer je napravio i 10 grešaka. Nije se brinuo, jer kaže da mu je lopta u rukama 90% vremena u napadu i da mu je kouč D'Antoni rekao da je sve ispod 15 izgubljenih lopti prihvatljivo.

Ovo je prvi put da neko napravi 40 poena, dvocifren broj skokova i asistencija, i dvocifren broj grešaka. Doduše, ove godine je to uspelo Vestbruku ali je dao ipak manje poena, 28, imao je 17 skokova, 12 asistencija i 10 grešaka.

Recimo i to da je pet puta u istoriji neko napravio "Kvadrapl-dabl", ali naravno sa blokadama, umesto izgubljenih lopti, dva puta je pošlo za rukom Oladžuvonu, zatim "Admiralu" Robinsonu, Nejtu Tarmondu 1974. i Alvinu Robertsonu, koji je uz poene, skokove i asistencije, imao dvocifren broj ukradenih lopti, 10, protiv Feniksa 1986.

Hjuston je serijom 15:0 u poslednjoj četvrtini okrenuo utakmicu, ništa novo za njih. Ovo je i prvi put da su Roketsi dobili dva puta u nizu u Kanadi u istoriji franšize. Ovo je i osveta za poraz od Toronta u drugoj polovini novembra, od tada tim iz Teksasa ima skor 21-3. Turneju nastavljaju u utorak u Bostonu.

U ranije odigranim utakmicama, Siksersi su slavili u Bruklinu, Vašington savladao Milvoki, dok su Klipersi relativno lako izašli na kraj sa Majamijem.

Rezultati:

LA Lejkers - Orlando 111:95
Sakramento - Golden Stejt 106:117
Portland - Detroit 124:125 pr.
Feniks - Klivlend 116:120
Memfis - Juta 88:79
Toronto - Hjuston 122:129
LA Klipers - Majami 98:86
Milvoki - Vašington 101:107
Bruklin - Filadelfija 95:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
West London
Monday, 09.01.2017
15:03

Lakersi za nekoliko sezona play-off sigurno,kakve zvjerke od igrača,uz još nekog dominantnog centra,to bi volio gledati,kad se sjetim tima od prije 8-9 godina,strava,onda još prije Kobe i Shaq,jednostavno NBA trebaju te jake momčadi,s velikom i kultnom poviješću,kao što su LAL#LETS GO LAKERS

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 09.01.2017
13:47

Bobi izgleda da moras da se obojis u crno, jedino tako ce te primetiti...