Čujte Srbi, Denver se ne pita ništa!

Autor: Boban Filipović
utorak 18.04.2017.
20:39
Izvor: Sportske.net

Iako se u medijima napravila atmosfera o zlim Amerikancima i nekakvim ultimatumima Nagetsa, jedina istina je da nastup Nikole Jokića zavisi samo i isključivo od njega.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Veoma snažno je odjeknula vest da Nikola Jokić najverovatnije neće nastupiti na predstojećem Evrobasketu.

Saopštio ju je njegov menadžer Miško Ražnatović, koji je gostujući na TV Pink rekao da će Jokić pokušati da "dobije zeleno svetlo da  se priključi akciji reprezentacije".

Međutim, te priče o zelenom svetlu ne piju vodu. Ako Jokić stvarno želi da nastupi za reprezentaciju Denver Nagetsi bi sa tom odlukom morali da se pomire, ma koliko im se ne sviđala.

Primera radi, Španac Mark Gasol i Letonac Kristaps Porzingis, koji imaju gotovo identične uloge u Memfis Grizlisima i Njujork Niksima kao Jokić u Nagetsima, su potvrdili učešće na Evrobasketu.

Dakle, klub igraču ne može da zabrani da igra za reprezentaciju!

Naravno, postoje mehanizmi da klub utiče i da ga ubeđuje da bi za "njegovo dobro" bilo bolje da ga preskoči, u Jokićevom slučju se kao nekakav argument koristi rad na fizičkoj spremi tokom leta, ali ukoliko on reši da igra za Srbiju nema te sile koja bi ga sprečila da brani boje svoje zemlje.

Iz košarkaških kuloara je posle Ražnatovićeve izjave plasirana priča da se nešto drugo "valja iza brda" i da ima veze sa tim što selektor Đorđević i poznati menadžer nisu baš u najboljim odnosima. Mnogi smatraju da je neizvesnost Jokićevog nastupa u stvari revanš Đorđeviću što prošlog leta nije želeo da popusti u slučaju Bobana Marjanovića, koji je takođe njegov štićenik. Ali, to su glasine, niko to ne može da potvrdi, pa ćemo ih ostaviti čaršiji koja u svemu vidi zaveru.

Slučajno ili ne, Bobi je nedavno izjavio da ima veliku želju da se vrati u državni tim, iako je jedinu reprezentativnu akciju imao na Evrobasketu 2011. godine, kada je selektor bio Duda Ivković.

Istovremeno su krenule i spekulacije da nije strašno i ukoliko Jokić ne nastupi na Evrobasketu jer Srbija ima sasvim dobre centre. Kao argumenti se navode dobri Raduljičini nastupi u reprezentaciji od kako ju je preuzeo Đorđevć, Bobijeva želja, te dobre sezone Kuzmića, Štimca, pominju se i Milutinov i Musli.

Sve je to super, ali niko od njih nije klasa kao Jokić, niko ne može tako da se igra košarke, niko nije centar sa mozgom plejmejkera, niko od njih ne može po potrebi da igra "visoku četvorku", i naravno da će biti veliki hendikep ako jedan od najboljih centara u NBA ligi ove sezone, i samim tim jedan od najboljih na svetu, odluči da ne uzme učešće na Evrobasketu.

Nadamo se zlatu koje čekamo na veikom takmičenju još od Indijanapolisa 2002. godine, ali kada uzmemo u obzir da je odluka Stefana Markovića da se povuče neopoziva, da će Nemanja Bjelica teško uspeti da se oporavi od povrede posle operacije stopala, da su Bogdan Bogdanović i Stefan Jović ozbiljno kuburili sa povredama ove sezone, uz eventualni Jokićev izostanak ta očekivanja ne bi bila ni malo utemeljenja u realnosti.

Sa Jokićem u timu te šanse su neuporedivo veće, mada ne treba smetnuti sa uma da Španci dolaze u najjačem sastavu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak