Čović: ''Imamo tri adrese - može nam se!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.12.2014.
10:39
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Predsednik Crvene zvezde Telekom je sinoć sa novinarima razgovarao i o učinku njegovog tima, meču sa Igokeom i nešto slabijoj partiji u odnosu na prethodne mečeve.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Kako smo i objavili, veći deo konferencije posle meča između Zvezde i Igokee bio je posvećen kazni od strane Evrolige, kao i akciji koja se tim povodom priprema pred meč sa Laboral Kućom u petak.

Naravno, druga važna tema bila je igra Radonjićevog tima i rezultati koje postiže u dosadašnjem toku sezone.

Zvezda je sinoć protiv Igokee upisala 12. uzastopni trijumf u ABA ligi i tako izjednačila dosadašnji rekord Olimpije. Ipak, crveno-beli sinoć nisu bili tako ubedljivi, kao u većini prethodnih mečeva u regionalnoj ligi. Predsednika Nebojšu Čovića to ne brine.

''Uopšte nisam zabrinut što je ekipa igrala ovako večeras. Oni su živi ljudi. Probajte vi da trčite ceo dan, pa da vam popodne izmerim vreme kada ponovo trčite. Već očekujem razne naslove u medijima, ali ja ih obožavam'', kaže Čović.

On dalje primećuje da je ''najlepše'' kad se igra slabo, a i dalje se pobeđuje. Tu se već dotakao i pojedinih prozivki na račun njegovog kluba.

''To govori o karakteru tima, stručnog štaba, ali i celog sistema i uprave Crvene zvezde raspoređene na nekoliko beogradskih adresa.

Može nam se da imamo tri adrese.

I nemojte da pričate da imamo para, da mi se u usta stavljaju reči koje nisam rekao. Dajte da vidimo nešto pozitivno, a ne samo negativno. Sad kada je Zvezda uspešna, da malo da podržimo i Zvezdu. Jeste da možda nismo iste boje, ali crvena je boja ljubavi'
'
,
poručio je Čović.

On je, s tim u vezi, ponovio da je Zvezdin budžet 3.6 miliona evra i objasnio kako se do te brojke došlo.

''U to spada Crvena zvezda sa Malog Kalemegdana, Crvena zvezda Telekom i FMP, kao mladi tim. To je budžet i celokupne administracije, stručnih štabova i svih ekipa. Kako se on puni? Dva miliona obezbeđujemo sopstvenim radom, od prodatih karata, TV prava i malo od prodaje dresova i ostalih artikala.

Od karata smo do sada zaradili 700.000 evra, imamo jasan finansijski presek. Imamo dva miliona kao obaveze, zaboravili ste da smo krenuli od minus 15 miliona koje vraćamo kroz Unapred pripremljen plan  reogranizacije. Imamo i zaostale obaveze, ne samo iz poslednje sezone već i iz prethodnih. Njih moramo da izmirimo. Što se tiče prvog tima i igrača,taj budžet vredi manje od dva miliona evra i jeftiniji je od određenih konkurenata… Na primer Cibone, pardon, Cedevite'',
objašnjava Čović.

On nije propustio priliku ni da naglasi da Zvezda kao ''pravi i najveći brend Srbije'' deli sudbinu naroda.

''U skladu sa tim ćemo se i ponašati, ako bismo probili budžet, onda nema pojačanja''
, zaključio je predsednik Crvene zvezde Telekom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke