Zvezdin predlog - Sva sredstva od kazni za pomoć Markovoj porodici

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.12.2014.
10:21
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Posle sinoćnje utakmice protiv Igokee u Pioniru, novinarima se obratio predsednik Zvezde Nebojša Čović. On je otkrio detalje akcije koja će biti sprovedena tokom meča Evrolige sa Laboral Kućom, kao i predlog koji će Zvezda uputiti Evroligi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Kao što je poznato, zbog tragičnih incidenata u Istanbulu, Evroliga je osim Galatasaraja, kaznila i Crvenu zvezdu Telekom, pa će crveno-beli u petak morati da igraju pred praznim tribinama meč poslednjeg kola prve faze takmičenja protiv španske Laboral Kuće.

Na inicijativu navijača Zvezde, klub će ipak pustiti karte u prodaju, a kakav je plan ove cele akcije, otkrio je sinoć Nebojša Čović, prvi čovek beogradskih crveno-belih.

''Sredstva prikupljena iz ove akcije koristili bismo prvenstveno za eventualno izmirenje kazne, ako ona ostane. Naš predlog Evroligi je da sva sredstva od kazni kompletno budu upućena porodici Marka Ivkovića, a pri tome mislim da je Galatasarajeva kazna premala, i na nju ćemo se žaliti. Takođe ćemo se žaliti i na našu kaznu koja je i nepravedna i nenormalna, nezavisna, od 'nezavisnog' Patrika.

Ako kazna ne ostane, ta sredstva bila bi u funkciji određenih potreba, a takođe usmerena dobrim delom ka porodici Marka Ivkovića. Karte, koje će se prodavati po simboličnoj ceni od 300 dinara više znače pažnju i podršku svemu onome kroz šta smo prošli i šta smo doživeli od tog nezavisnog disciplinskog sudije. Zbog toga molim navijače i simpatizere da se maksimalno uključe u ovu akciju'',
istakao je Čović na konferenciji za novinare posle sinoćnje pobede Zvezde nad Igokeom u ABA ligi.

Rok za žalbu na odluku Evrolige ističe u četvrtak, ali će Zvezda svakako ispoštovati odluku o igranju pred praznim tribinama protiv Laborala.

''Naravno, poslaćemo im i na toj utakmici jasnu poruku, a u međuvremenu održati sastanak, da li telefonski ili direktan, videćemo. On će svakako biti pre petka'', dodao je Čović.

Prvi čovek Zvezde je, takođe, ponovo izrazio nezadovoljstvo zbog odluke Evrolige, ističući da ''živimo u vremenima u kojima generalno ne vladaju zakoni i pravda''.

''Ja to ne volim i ne podnosim, sve ću učiniti da dođemo do istine i pravde. Crvena zvezda ne snosi nikakvu odgovornost, ne snosi bilo koji promil krivice za ono što se dogodilo u Istanbulu. Mi imamo svoju državu, da se to ovde desilo… da vam ne pričam ponovo  o Tatonu i ostalima'', naglašava Čović.

Na kraju se osvrnuo i na sudiju koji je doneo odluku o kaznama.

''Poštujemo Evroligu, jako su nam puno pomogli na putu razvoja i konsolidacije kluba, ali u razgovoru sa Bertomeom sam saznao da on četiri godine nije video tog sudiju...

Mi smo razgovarali sa timom međunarodnih advokata, ljudi su se čudili – kako je i na osnovu čega ova odluka? Na osnovu gomile laži koje je Galatasaraj napisao, a nije se proslavila ni turska policija, koja je inače dobra. Videćemo, borićemo se i nadam se da ćemo se izboriti'',
zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke