Blat: ''Ovo je najteže gostovanje u Evropi, fantastičan meč Crvene zvezde!''

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 13.10.2016.
23:24
Izvor: Sportske.net

Trener Darušafake je sa oduševljenjem pričao o atmosferi u Beogradu i fantastičnom meču sa Crvenom zvezdom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda je večerasizgubila od Darušafake rezultatom 73:70, a Blat je naglasio daje ovo najteže gostovanje u Evropi.

''Ne znam da li smo mi bili toliko loši ili je Zvezda bila toliko dovor. Igrali su odlično prvo poluvreme, stvorili nam mnogo problema i čestiam im na tome. Pored toga, imaju sjajne navijače, u ovakvom ambijentu je najteže igrati košarku. Širom Evrope ima mnogo dobrih navijača, ali mislim da je ovo mesto najteže gostovanje u Evropi'', rekao je Blat.

"Evroliga je sada sezona, ima 30 utakmica. Imao sam čast da sam poslednjih nekoliko sezona vodio tim u najjačoj ligi na svetu, a ovo je potpuno druga priča. Svaka utakmica je ključna. Bojim se da pomislim šta će biti u preostalih 29 utakmica jer je ovo bila izvanredna za gledanje",
rekao je Blat novinarima posle utakmice.

On se potom osvrnuo na različita poluvremena. 

''Ne znam što smo imali toliko problema u prvom poluvremenu, ali smo na pauzi razgovarali o nekim konkretnim stvarima, o igri u odbrani, bili smo bolji u tom segmentu. U drugom delu smo igrali odličnu košarku. Znate da sam bio trener u najjačoj ligi na svetu, i gubio sam i pobeđivao u ovakvim utakmicama. Svaki meč je ključna važna kao što je bila ova. Zvezda je odlično pripremila ovu utakmicu, predvođena svojim navijačima i bila je ovo veoma teška utakmica''.

On je potom otkrio da je povećen svom poslu u Darušafaki i da je ovo tek početak velikog projekta.

''Ponosan sam što sam trener Darušafake. Jedan od glavnih ciljeva je da napravimo stabilan klub. Nemamo tradiciju kao Crvena zvezda ili Makabi koji iza sebe imaju istoriju i navijače. Ali, ljudi u ovom klubu imaju viziju i ja sam dužan da dam sve od sebe. Ovde možda nemam igrača kao što je Lebron Džejms, ali imam odličan tim.
Kada bi Lebron došao pred vrata, pokucao i rekao da želi da igra za Darušafaku, ne bih ga odbio. Naravno da bih ga voleo u svom timu, ali bojim se da je teško da će to da se desi", rekao je raspoloženi Blat.

On je za kraj otkrio cilj svoje ekipe za ovu sezonu.

''Ne mogu da kažem da mi je u ovom trenutku cilj da osvojimo Evroligu. Želim da na kraju za nas kažu da smo odlična ekipa koja će biti veliki evroligaški tim. Hoću da o nama pričaju kao o fantastičnom klubu u Evroligi'', zaključio je Blat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 14.10.2016
08:31

Лепо је играти пред најбољим навијачима на свету. Лепо је што то и други препознају.

avatar
3x3
Thursday, 13.10.2016
23:43

Spomeni jos koji put kako si radio u NBA i spomeni jos malo Dzejmsa. Hval'te me usta moja.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 13.10.2016
23:38

Nisi ti neki trener

avatar
Povratak kralja 43
Thursday, 13.10.2016
23:33

Fantastično, bolje i lepše nije ni moglo. Pozzz iz Limoža :D

avatar
Realni Arthur
Friday, 14.10.2016
00:32

E bas bih hteo da se svake godine ovako radujes tudjim nezrecnim porazima, da Bog da niste videli Euroligu jos 100 godina, nemam nista protiv Partizana, i dok je igrao u Euroligi uvek sam ga bodrio, ali zbog ovakvih kao ti da Bog da uvek gledao samo Zvezdu u uzivao!

avatar
stojkovicaca1996
Thursday, 13.10.2016
23:32

Tako je bre...za 100 godina mozda nece postojati Partizan i Crvena Zvezde,ali ce se prepricavati kakvu publiku imaju Partizan u Zvezda u kosarci.Kao grobar moram da kazem,bravo delije !!!!!!!!!!!!!!