Zvezda izgubila dobijeno, Darušafaka u poslednjem minutu do pobede!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.10.2016.
22:47
Izvor: Sportske.net

ZVezda je imala plus 16, vodila tokom čitavog dela susreta, ali je Darušafaka došla do pobede u poslednjem minutu utakmice.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na svom parketu od Darušafake rezultatom 70:73 (24:17, 20:13, 8:16, 18:27)

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 16 poena, uz neverovatan procenat od 8/9 za dva poena i devet skokova. Njega je pratio Gudurić sa 13 poena, uz tri trojke, Mitrović je ubacio 12, a Dženkins osam.

Na drugoj strani, najbolji je bio Klejburn sa 19 poena, a pratili su ga Bertans sa 13 i Moerman sa 10 poena.

Nošeni frenetičnom podrškom publike koja je halu "Aleksandar Nikolić" ispunila do poslednjeg mesta na premijeri nove evroligaške sezone, košarkaši Crvene zvezde mts sjajno su otvorili utakmicu sa Darušafakom.

Prve poene na meču postigao je Nemanja Dangubić, ali je unutrašnja linija Zvezdinog tima napravila razliku u uvodnih pet minuta prve četvrtine. Kapiten Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić bili su nerešiva enigma za goste u prvom delu prvog kvartala. Pomenuta dvojica postigla su deset od 15 poena u prvih pet minuta meča, a trojka Čarlsa Dženkinsa naterala je Dejvida Blata da zove prvi tajm-aut na meču pri rezultatu 15:9 za crveno-bele.

Crveno-beli su kao i više puta na startu tekuće sezone odličnom igrom u odbrani limitriali poenterski učinak rivala, a trio Mitrović - Kuzmić - Dženkins bio je zadužen za rešetanje protivničke mrežice.

Prvu dvocifrenu prednost na utakmici domaći sastav pravi na 2:47 pre kraja prve četvrtine a nakon osmog poena Luke Mitrovića koji je kompletan poenterski učinak u prvom delu igre sakupio tokom prve četvrtine.

Nakon deset minuta igre ekipa Dejana Radonjića držala je visok procenat u šutu iz igre pa je tako imala 9/15 za dva (60%), odnosno 2/3 za tri (66.7%).

Kako bi odmorio startnog plejmejkera, Dejan Radonjić je u završnici prvog kvartala na teren poslao Nikolu Rebića koji je pokazao veliku požrtvovanost, a nagrada je stigla na startu druge četvrtine kada je upisao i prve poene.

Gosti su upravo u prvih pet minuta drugog perioda prikazali najbolju igru u prvom poluvremenu, a poenima iz reketa uspeli su da smanje prednost Crvene zvezde na samo 3 poena (28:25).

Momenat krize u igri crveno-belih prekinuo je Marko Gudurić trojkom koja je najavila novi nalet domaćih. Završnica druge četvrtine u potpunosti je pripala domaćem sastavu koji serijom 7:0 ponovo pravi dvocifrenu razliku, a minut pre kraja Stefan Jović i Ognjen Kuzmić svojim poenima odvode Zvezdu na maksimalnih +15 (44:29).

Na poluvremenu je bilo +14 (44:30) za Crvenu zvezdu, a Ognjen Kuzmić bio je najefikasniji pojedinac sa 10 poena i 5 skokova, dok se Luka Mitrović zadržao na onih 8 poena iz prve četvrtine.

Ognjen Kuzmic
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Dvojac koji je predvodio crveno-bele u prve dve četvrtine dao je najveći doprinos u igri i u drugom poluvremenu. Uvodni napad u trećoj četvrtini završava Ognjen Kuzmić i time donosi Zvezdi maksimalnu prednost od 16 poena razlike (46:30).

Usledio je prazan hod domaćih koji Darušafaka koristi da napravi seriju 7:0, a nakon perioda od puna dva minuta bez poena gosti nastavljaju seriju i prilaze na 46:39!

Završnica trećeg perioda pripala je gostima koji koriste specifičan sudijski kriterijum da na kraju treće deonice priđu na 6 poena zaostatka (52:46).

Zvezda je ponovo pronašla svoj ritam početkom poslednje deonice, a poenima Dženkinsa sa linije bacanja, a potom i zakucavanjem Bjelice dolazi na plus osam (56:48).

Darušafaka se vratila poenima Bertansa uz faul, ali je tada na scenu stupio Gudurić koji je vezao dve trojke, ali je izmežu njih takođe van linije sedam metara bio precizan Vonamejkera.

Zahvaljujući sjajnom igrom u odbrani, pre svega Nemaje Dangubića, Darušafaka nije uspela da iskoristi tri napada, a Zvezda dva minuta pre kraja vodi - 67:61.

Ipak, DArušafaka je uspela da veže seriju od 6:0 i dođe do samo poena zaostatka minut pre kraja - 68:67.

Klejburn je 30 sekundi pre kraja meča doneo prvu prednost gostujućoj ekipi što je nateralo Dejana Radonjića da zatraži tajmaut.

U narednom napadu, Mitrović je izgubio loptu, a onda je napravio i faul. Usledila je penal završnica u kojoj je Darušafaka uspela da dođe do velike pobede 70:72.






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

69 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Friday, 14.10.2016
10:50

Bacanja su nas ubila, nista drugo, sve ovo ostalo je normalno i desava se.

avatar
Gigi Datome
Friday, 14.10.2016
01:30

Nije do Radonjica sad. Jednostavno ne moze Rebic da igra 2. pleja, kod malo jaceg presinga na loptu protivnickog beka on gubi dribling i ekipa nema apsolutno nikakvu kreaciju u napadu dok je on na parketu i samim tim upadne u rupu iz koje posle treba da se vadi. Guduric koliko god da doprinese, toliko i uzme nekim divljim sutevima. Pojacanja su neophodna.

avatar
Volem Vosu
Friday, 14.10.2016
00:33

Aj ponovo,posto mi je po ko zna koji put prosto nestao komentar,valjda je klub koji volem problem. Niko se ne plasi ovog navijanja,broja navijaca i slicno,to je prica za siroke narodne mase. Ipak,igraci igraju na terenu. Iskreno,zao mi je sto je Zvezda izgubila dobijeno,zaista.

avatar
Jedan jedini
Friday, 14.10.2016
00:24

A vi kako te ???

avatar
Dakijev psihijatar
Friday, 14.10.2016
11:26

Zasto bih se ja nadao da se Partizan ugasi,to je mozda vasa filozofija koju vam je preneo iskompleksirani Dulo.LS u kosarci je sve samo ne prava,to je takmicenje za pranje para i za otpad od timova

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 13.10.2016
23:48

Sta bi sa Kuzmicem??

avatar
mister no
Thursday, 13.10.2016
23:40

ko mora da trpi ovooog mitrovica vise , covek nema pojma . aaaaaa upomoc gubim kosu . p.s. najefikasnijeg igraca , kuzmica , pametni trener drzao na klupi celu cetvrtinu !?

avatar
bagra
Friday, 14.10.2016
01:28

Naravno da ga je drzao na klupi kada je ovaj imao nislu petorku, koga ce tu kuzmic da cuva majke ti?

avatar
Friday, 14.10.2016
12:37

a ko ce tu Kuzmica da cuva kada su igrali sa nizom postavom? jesam Partizanovac ali opet je Radonjic i Mitrovic krivi, a usput imate slabu ekipu za EL ove godine.

avatar
Paul George
Thursday, 13.10.2016
23:40

Blat nadmudrio Radonjica,video je da ne moze da brani Kuzmica i uveo nisku petorku,kojom je dobio mec.Mitrovic izgubio tekmu na kraju.

avatar
LoleRava
Friday, 14.10.2016
00:18

To je tacno,i onda se Radonjic upravlja po njemu,pravi gresku i gubimo,mada mislim da je uzasno izvodjenje slobodnih bacanja i onaj zicer Mitrovica, bilo presudno.Duga je sezona,videcemo.

avatar
Paul George
Friday, 14.10.2016
16:54

Nije da nemate sansi,jednostavno Blat je iskusniji,mudriji i veci lisac od Radonjica.3 puta vise utakmica vodjenih ima u Evroligi Blat.Bacanja Mitrovica i onaj zicer presudni,a i imala je Zvezda i par ishitrenih napada u poslednjih 5 minuta.Uz dva dobra igraca,Zvezda moze u 8 sigurno.Iskreno ne bih voleo,ali realnost je ta da Zvezda moze.

avatar
Damir85
Thursday, 13.10.2016
23:25

Jos jedna dobijena utakmica uzgubljena u poslednjim minutima... Prepoznatljivo iz prosle sezone. Nemamo dugu klupu, fale nam kvalitetni igraci. Bar jos dva, tri... Ali, videcemo kako ce ici dalje. Bez pojacanja tesko u evroligi. Jeste Darusafaka jaka, ali mozemo mi i sa jacima. Steta za ovo veceras, mora konstantnost da se odrzi. Nadam se da znaju sta rade.

avatar
VL
Friday, 14.10.2016
02:05

Juce sam bas pisao o tome. Zvezda nema igraca koji ce zavrsiti mec svojim poenima. Prosle sezone su tu bili Cirbes,Kinsi,Miler sad Mitrovic resava utakmice. Epilog toga se video. Mitrovic je dobar igrac ali ne mec viner igrac. Zvezda je dobar tim,ali fale dobri pojedinci za meceve Eurolige. Mislim da ce bitu kasno kada dodju ako uopste dodju

avatar
zlogi
Friday, 14.10.2016
14:04

mislim da imate vise nego kvalitetan tim, mlad ali velikog potencijala, steta samo sto nemate trenera koji zna da koristi mlade igrace (Dzikic bi, verujem sa ovim timom Zvezde ocetkao Darusafaku)....druga stvar ne treba da dovodite igraca koji ce da resava meceve, napravi te jednog od plejade igraca koje imate.. Gudura vam moze biti jedan takav igrac, samo on mora da ide i pod kos ako misli da izraste u vanserijskog igraca, a ne da suta trojke preko ruku....elem ne treba trcati pred rudu ima dosta da se igra... a da li vam trebaju dobri pojedinci pogledajte prvo poluvreme kako ste igrali, pa razmisli....sredite oscilacije i imate sansu da uradite nesto EL ove sezone ^^

avatar
Damir85
Friday, 14.10.2016
12:06

Upravo to, mi nemamo igraca trenutno koji moze da u ovakvim zavrsnicama resi utakmicu. Da ne analiziram kako smo stigli do takve zavrsnice... Nadam se da ce stici dobra pojacanja, mada ce im trebati vremena da se uklope. To je najveci problem. Ako stignu, kao sto kazes.

avatar
VL
Friday, 14.10.2016
02:05

Juce sam bas pisao o tome. Zvezda nema igraca koji ce zavrsiti mec svojim poenima. Prosle sezone su tu bili Cirbes,Kinsi,Miler sad Mitrovic resava utakmice. Epilog toga se video. Mitrovic je dobar igrac ali ne mec viner igrac. Zvezda je dobar tim,ali fale dobri pojedinci za meceve Eurolige. Mislim da ce bitu kasno kada dodju ako uopste dodju

avatar
milosct
Thursday, 13.10.2016
23:11

I opet moram da kritikujem Radonjica. Kuzmic,covek, igra mec karijere, zatvara reket, hvata lopte u napadu, daje poene i on u zadnjoj cetvrtini igra samo poslednjih 7 sekundi! Ovaj njihov Klajburn igra samo 1 na 1, i nema sile da nekom doda loptu kad krene u prodor, a nijednom nije udvojen, utrojen, kao sto biva utrojen svaki igrac Zvezde koji krene na prodor...

avatar
Voja
Thursday, 13.10.2016
23:07

Narode da li se slazete da je opet Radonjic izgubio utakmicu, premda je odlicno postavio igru u prvom poluvremenu i sve je lepo pocelo sve dok Radonjic nije poceo da da se izigrava socijalnu ustanovu sa Lazicem. Samo se podsetimo kako se kretao rezultat kada je Lazic ulzio u igru, prvo poluvreme usao je kada je bilo 9 razlike za Zvezdu. Lazic je izasao kada je bilo 3 razlike za Zvezdu da bi prvo poluvreme zavrseno bez Lazica i opet 14 ralike za Zvezdu. Treca cetvrtina pocinje sa Lazicem koju je odigrao skoro celu koju je Zvezda izgubila sa osam razlike. I na kraju ulazi Lazic u zadnja 3 minuta i Zvezda gubi utakmicu. Mi moramo da se pomirimo da je Radonjic limitiran trener npogotovu kada je rezultat tesan i kada se igra kos za kos ali sta da se radi boljeg ipak neamamo.

avatar
Paul George
Friday, 14.10.2016
16:55

Izgubio je Radonjic utakmicu.Jednostavno kada igras mec kakav je igrao Kuzmic sinoc,ne smes da se pravis pametan i da ga izvodis iz igre.

avatar
Čuljoni
Thursday, 13.10.2016
23:07

Fićfirići :-)

avatar
Milos 1996
Friday, 14.10.2016
00:32
avatar
kizito
Thursday, 13.10.2016
23:06

Videli smo koliko se moze sa ovim rosterom.Ipak fale dva pojacanja.Ozbiljna petica i iskusni plej da deli minitazu sa Jovicem.Na kraju je Guduric morao da pomaze Rebicu u gradjenju igre jer ovaj ne moze da iznese ovakvu zavrsnicu a Mitrovic bio na petici.Tako se nije moglo.Bacanja ako se ne varam 4 od 11-drugi razlog za ovaj poraz.Sa dva prava pojacanja bice to lepo.

avatar
Anderton
Thursday, 13.10.2016
23:04

Mitrović je izvikan igrač.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 13.10.2016
23:00

Sudije vrhunske haha,svaki pogled faul,uvek tako protiv turskih ekipa svima ostalima sude,ali dobro to smo navikli..steta bili smo mnogo bolji,pad koncentracije na kraju i ovo se desi,bice bolje,napred Zvezdo!

avatar
nenadnenad1234
Friday, 14.10.2016
00:20

Nisam gledao mec, ali ajde da ti poverujem da su vas sudije pokrale, trebas biti realan, predstavnik ABA lige (Zvezda) je usla kao druga opcija u EL (odustajanjem Francuza je upao predstavnik ABA lige), onda jel stvarno mislis da ce sudije Zvezdi davati 50:50 sudjenje protiv bilo kog predstavnika, a pogotovo protiv Turaka (svi znamo ko je glavni sponzor EL).

avatar
Paul George
Friday, 14.10.2016
16:56

Svaka cast na komentaru.

avatar
paok
Friday, 14.10.2016
07:47

Nemoj na sudije. Realno sami ste krivi, vodite celu utakmicu i na kraju izgubite. Nisu vam sudije krive za slobodnjake i zicer Mitrovica pa njegovu izgubljenu loptu. To sto pisem za njega je mozda i odlucujuce bilo. Bili ste dobri ali niste imali srece. Budi nekad realan a ne stalno da je neko drugi kriv.

avatar
LoleRava
Thursday, 13.10.2016
22:59

Plus slobodna bacanja,katastrofa!

avatar
Nemanja Radulovic
Thursday, 13.10.2016
22:57

Za 50% slabija ekipa od prosle godine,slabo

avatar
siroliver
Thursday, 13.10.2016
22:56

Sad nista pljuvanje po Blatu a velicanje Radonje?

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 13.10.2016
23:48

Radonja je bolji trener od Blata

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 13.10.2016
22:56

Svaka cast igracim Zvezde odlicno su odigrali jednostavno se vidi da su nam potrebna pojacanja na poziciji centra i pleja kad izadje Jovic raspad sistema Bjelica ne moze da igra na centra Gudura ce biti brutalan igrac i jedno me zanima zasto Kuzmic nije igrao zadnjih 15 min razbijao ih je

avatar
LoleRava
Thursday, 13.10.2016
22:56

Mitrovicev promasen zicer nas kostao pobede,a kako je ono uspeo da promasi mislim da ni on ne zna sam,ali sta je tu je,pocetak je sezone,cekamo pojacanja i bice sve to ok.Bravo za Kuzmica,prijatno me iznenadio.

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 13.10.2016
22:55

Bravo Mitrovicu

avatar
Thursday, 13.10.2016
22:55

to je ono sto ja redovno pricam ne moze Zvezda nijednu utakmicu u EL koja se igra na pola kosa da dobije,uvek kada se udje u ovakve zavrsnice gube utakmice, samo mi cudno sto je komentator bio smiren ( a zna se da navija za zvezdu) kao da je bio svestan da ce izgubiti..ja relno kazem jednocifren broj pobeda ce imati sigurno.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 13.10.2016
23:51

panatanaikos,samo cu to reci,dovoljno je dokaz da lazes,pozz

avatar
MAN RED
Thursday, 13.10.2016
22:55

Mislim da su se Zvezdaši mnogo ogrešili o Kuzmića a momak igra sjajno,posebno na ovom portalu su se izvajali komentator da je Zvezdi potrebniji bolji centar.Što se tiče utakmice greota i velika šteta što Mitrović nije postigao sigurne poene.

avatar
10ticker
Thursday, 13.10.2016
22:55

Brate mili jesmo zeleni,koliko izubljenih utakmica na isti nacin. Nikad boljeg tima a losijeg trenera u zadnjih nekoliko godina...

avatar
Bavarac
Thursday, 13.10.2016
22:54
avatar
Thursday, 13.10.2016
22:53

Ja ne mogu da verujem da neko moze sebi da dozvoli onako drugo poluvreme i posebno trecu cetvrtinu? Otvaranje odlicno, sve super, ali da li je moguce da onda kazes sve smo zavrsili i u drugo poluvreme udjes ko da si pobedio i izgubis tako? Mora jos da se radi na tim zavrsnicama, u Zvezdi. Vrhunsko prvo poluvreme i dosta lose drugo, ko da su stali. Odjednom nije hteo sut, malo propusta u odbrani i naravno to se kaznjava. Bojim se da ovo ne postane navika, vise no nauk. Puno puta im se desava ovo pod Radonjicem. Ne bih svaljivoa krivicu na njega samo, ali realno desava se cesce no sto treba.

avatar
Drkadzija
Thursday, 13.10.2016
22:53

Mitrovic je hteo da preuzme odgovornost na kraju, nazalost izgubio je kljucne lopte i promasivao bacanja, ovi su sve ubacili i to je to.

avatar
stojkovicaca1996
Thursday, 13.10.2016
22:53

Radonja skoluje Bla...ups,nista od toga :D Elem,poraz ide na dusu Radonje,zaboravio covek na Kuzmica na kraju.A pitam se kako Djordjevic nije umeo uopste da iskoristi njega u PAO-u???Decko je bas nezgodan igrac.

avatar
paok
Friday, 14.10.2016
07:49

Kuzmic je bio dobar ovaj mec ali polako. Video si kako je igrao prosle godine. Ne mozes na osnovu jedne utakmice da sudis. Ako bude igrao kao prosle sezone onda vam nece valjati.

avatar
delije niksic
Thursday, 13.10.2016
22:52

Nema veze,sta da se radi.Idemo dalje,pokazali smo da mozemo ali nam hvali plej i centar upravo zbog ovakvih neizvesnih zavrsnica.Bice bolje,imamo izgleda neko proklestvo protiv ovih,prosle godine smo takodje izgubili u gostima u neizvesnoj zavrsnici.Bicemo opasni,i idemo dalje!

avatar
Nikola_pg
Thursday, 13.10.2016
22:51

Sve ok, izgubili smo, nije bitno, bolji su, jaci, vise para.... Moze li neko samo da mi objasni zasto nije sviran faul za Gudurica kod zadnjeg suta?

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 13.10.2016
23:50

Sudija nije svirao 😉.

avatar
LoleRava
Friday, 14.10.2016
00:12
avatar
BarsaSaMarsa10
Thursday, 13.10.2016
23:50

Zato sto nije bio faul.

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 13.10.2016
22:51

radonjicev poraz definitivnodrzao raspolozenog kuzmica zadnja petminuta podhitno centar i plej

avatar
Povratak kralja 43
Thursday, 13.10.2016
22:50

Ma kakva himna €L od silne buke igrači Darušafake nisu uspeli slobodno bacanje da pogode na kraju :D Oh-ho-ho...kako lep poraz :D

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 13.10.2016
23:52

Navijas za turke?ako ako kad nemas za koga drugog sta ces,to te i ceka u buducnosti,inace sa kim ste vi igrali?nema odgovora nikad naravno,uvek budes spusten,gde smes od bruke da odgovoris devojko :)

avatar
Jedan jedini
Friday, 14.10.2016
00:26

bicete fenjerasi to sam rekao i onome tvome sto igrate zajedno play station djordjebicu.Jedino ako niste jedna i ista osoba 😂😂😂😋😂😋😋

avatar
Dakijev psihijatar
Thursday, 13.10.2016
23:54

Kad vi igrate u EL ?

avatar
Igorinjo
Thursday, 13.10.2016
22:49

Karma je čudo.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 13.10.2016
23:52

kako ste vi prosli veceras? :)

avatar
nenadnenad1234
Friday, 14.10.2016
00:18

Nismo igrali veceras, igramo sutra :)

avatar
zg partizan igokea
Friday, 14.10.2016
00:01

Bas to, zato partizan vec par godina ne igra EL.

avatar
nikola nikola1
Thursday, 13.10.2016
22:49

Steta dobro su se borili momci, sudija je trebao da svira faul nad Gudurcem ali je evidentno je da nam fale centar I plejmejker

avatar
Paul George
Friday, 14.10.2016
17:00

Ono se nikad ne svira!Tako kazu brojni treneri,kosarkaski strucnjaci.