Atlanti presudila sirena, Crnogorci opet blistali!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.02.2015.
08:10
Izvor: Sportske.net

Houksi na neverovatan način izgubili meč, Voriorsi opet na čelu, mada nije bilo lako u Minesoti. "Bradonja" uzeo slobodno veče, "grmelo" u Oklahomi, Lebron bez milosti za doskorašanje drugare. Sakramento ima novog trenera, Lejkersi po starom...

Beta/AP Photo/Jessica Hill
Beta/AP Photo/Jessica Hill

Povezane vesti

Atlanta je vodila čitav meč i izgubila utakmicu. Tačnije koševi Tarnera, beka Bostona su označili kraj, jedino vođstvo Bostona je bio i konačni rezultat.

Ovo je tek treći poraz Houksa u kalendarskoj godini, nisu imali ni dovoljno sreće, nisu priveli meč kraju. Džared Salindžer je bio odličan za Boston, ubacio je 17 poena, imao 15 skokova. Meč viner Tarner je uz 12 poena, imao 9 asistencija, uhvatio je sedam lopti. Na drugoj strani Horford 22 poena, 12 skokova.

Bolan poraz nema šta, ali neće se mnogo odraziti na plasman, čak četvorica Houksa su posle meča požurila u Njujork na Ol Star meč.

Warriors Timberwolves Basketball

Rezerve Voriorsa su pogurale lidera Zapada ka pobedi. Nije bilo lako u Minesoti, Peković odličan sa 17 poena i 13 skokova. Ipak, Igodala i Barbosa su pogurali tim ka trijumfu, a Klej Tompson pogodio ključnu trojku u finišu. Kari je ubacio 25 poena za Golden Stejt koji je trijumfalno završio turneju i preuzeo prvo mesto u ligi sa skorom 42-9. Kod domaćina Rubio 18 poena, 9 skokova, 5 asistencija, njegov ti se vratio sa -14, ali nije uspeo da prelomi meč.

Grizzlies Thunder Basketball

Oklahoma je slavila protiv Memfisa lakše nego što se očekivalo. Durant i Vestbruk su iskombinovali 50 poena, na ruku im je išlo i loše veče Marka Gasola koji je ubacio samo 8 poena uz 20% šuta. Memfis je šutirao očajno, u pitanju je veliko rivalstvo, u poslednja četiri plej ofa, ovi timovi su se sastali tri puta. Prva dva meča u sezoni dobili su "Grizliji", ali je sada Oklahoma kompletna. Serija od 16:0 u drugoj četvrtini je digla publiku na noge, Tander se odlepio i kasnije u nastavku priveo meč kraju bez problema.

Heat Cavaliers Basketball

Lebron nije imao milosti za Majami iako se isgrlio sa bivšim saigračima pre početka. Ubacio je 18 poena, još šestorica igrača Kavsa su bili dvocifreni u lakoj pobedi Klivlenda. Odličan Timofej Mozgov sa 20 poena i 7 skokova. Inače ovo je prva pobeda Lebrona protiv Majamija, podsetimo za Božić je Klivlend poražen na Floridi, ali sada deluju mnogo bolje. Kevin Lov je povredio oko nakon duela sa Marijom Čalmersom, nije poznato koliko je ozbiljno.

Lejkersi su izgubili i 11. put  u nizu u gostima. Lak zalogaj za Portland, Ves Metjuz je ubacio 20 poena, gosti su bili u konstantnom minusu, a zanimljivo da su niz neuspeha na gostovanjima započeli 5. januara baš u Oregonu.

Rockets Clippers Basketball

Kliperse je do pobede protiv Roketsa predvodio DeAndre Džordan sa 24 poena i 20 skokova. Ovo je bio treći meč za šampiona Pacifika bez operisanog Grifina, Kris Pol je uz 12 poena imao isto toliko asistencija. Roketsima ne leže Klipersi, izgubili su 11 od poslednjih 12 mečeva protiv ovog rivala. Kod gostiju odličan Džoš Smit sa 21 poenom i 13 skokova, Harden očajan, ubacio je 3 od 12 lopti, samo 9 poena, uz 5 skokova i 6 asistencija. Izgubio je i 5 lopti, jasno, "Bradonja" je odigrao loše, pa njegov tim nije imao nadu u Los Anđelesu.

Indijana je u režiji Džordža Hila i Dejvida Vesta odnela pobedu iz Nju Orleansa. Za Pejserse pauza dolazi u lošem trenutku, dobili su četiri od poslednjih pet mečeva. Pelikansima mnogo nedostaje Entoni Dejvis, a nije bilo ni odličnog trojkaša Rajana Andersona. Dejvis neće igrati ni na Ol-Star utakmici u nedelju.

Kings Bucks Basketball

Sakramento je izgubio i poslednji meč sa Tajronom Korbinom na klupi, poraženi su u Milvokiju, prekaljeni Džordž Karl preuzeće tim. Kazins je odigrao odličan meč sa 28 poena i 19 skokova, ali to je bilo nedovoljno za Bakse koji su mnogo kompaktniji tim od Kingsa. Brendon Najt odličan, 20 poena, 6 skokova, 5 asistencija, neće na Ol-Star iako je bilo dosta lobiranja da zameni povređenog Vejda. Milvoki je inače prvi tim u istoriji koji je do pauze duplirao broj pobeda u odnosu na prošlu sezonu, tada su imali 15, sada 30.

Dalas je savladao Jutu uz 22 poena omalenog pleja Baree. Mavsi desetkovani, bez Čendlera i Ronda, uz rovitog Montu Elisa koji je odigrao loš meč. Ali, dobili su odbranom, oba tima su loše šutirala, međutim Juta je napravila više grešaka i promašila čak 10 bacanja, to ih je odvelo u poraz.

Knicks Magic Basketball

Sjajna partija Nikole Vučevića je obeležila pobedu Orlanda nad Njujorkom. Crnogoracv je ubacio 28 poena, imao 18 skokova i podario Džejmsu Boregu, privremenom treneru drugu pobedu, posle poraza u Čikagu i Vašingtonu. Niksi su bili bez Mela Entonija koji bi mogao da propusti i nastup na Ol-Staru.

Spurs Pistons Basketball

Greg Popović je nastavio da broji, tačnije statističari to rade, njega puno ne zanima. Kouč Pop je stigao do 1001. pobede, šampion je rutinski savladao opasne Pistonse.  Deni Grin je ubacio 19 poena, Parker dodao 17, turneja se nastavlja, ovo je tek treći meč na putu za San Antonio, još šest slede nakon pauze. Pobeda se nazirala još u prvom periodu kada su spustili Pistonse na 12 poena, Detroit nije uspeo da se vrati u meč iako su se dobro borili. Dramond i Monro su zaustavljeni pod obručima, iskombinovali su šut 7 od 20, jasno mnogo više treba za trijumf.

Našu priču o Gregu Popoviću možete pročitati ovde.

APTOPIX Wizards Raptors Basketball

I na kraju, Kanada. Toronto je u tesnom meču slavio protiv Vašingtona, DeRozan je 12 sekundi pre kraja pogodio šut za pobedu. Izgledalo je da će mu Vol oduzeti loptu, ali je uspeo da je sačuva i preko Pola Pirsa pogodi, ispostavilo se da su to bili poslednji poeni na meču.

Vol je prvo blokiran u poslednjem napadu, ali je imao još jednu šansu, nije pogodio trojku za pobedu, pa su Reptorsi slavili treći put ove sezone protiv tima iz prestonice.

Rezultati:

Orlando - Njujork 89:83
Milvoki - Sakramento 111:103
Minesota - Golden Stejt 91:94
Oklahoma - Memfis 105:89
Nju Orleans - Indijana 93:106
Klivlend - Majami 113:93
Boston - Atlanta 89:88
Toronto - Vašington 95:93
Detroit - San Antonio 87:104
Dalas - Juta 87:82
Portland - Lejkersi 102:86
Klipersi - Hjuston 110:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke