Zvezdine mete - Domaće iz inostranstva!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.06.2017.
09:40
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije mogao bi u letnjem prelaznom roku da angažuje nekoliko srpskih fudbalera koji su u prethodnom periodu nastupali u inostranstvu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda moraće da napravi ozbiljnu rekonstrukciju igračkog kadra uoči početka nove sezone.

Novi sportski direktor Mitar Mrkela i šef stručnog štaba Vladan Milojević imaju zadatak da u kratkom roku pronađu adekvatna pojačanja koja će Zvezdan Terzić pokušati da angažuje.

Na osnovu informacija koje su do sada stigle do predstavnika medija utisak je da će se crveno-beli fokusirati na srpske fudbalere iz inostranstva.

Prethodnih dana pisali smo da se na meti Crvene zvezde nalaze mladi štoper Real Sosijedada Srđan Babić, kao i levi bek Krila Sovjetov Milan Rodić. Tokom jučerašnjeg dana pojavila se informacija da Zvezda i Partizan žele istog igrača Branka Jovičića iz Amkara.

Sudeći na osnovu izjave samog igrača, najbliži Zvezdi trenutno je štoper Vujadin Savić (26) koji je izašao iz ugovora sa Šerifom i slobodan je u izboru nove sredine. Realizacija transfera očekuje se do kraja nedelje.

U krugu igrača koji su u prošlosti nosili crveno-beli dres, a sada participiraju kao potencijalna pojačanja, uz Vujadina Savića se nalaze još trojica fudbalera.

Jedan od njih je desni bek Filip Stojković (24) koji je usled ispadanja Minhena 1860 u amaterski rang takmičenja postao slobodan igrač. Stojković je ponikao u Zvezdi, afirmisao se u Čukaričkom pod vođstvom Vladana Milojevića i utisak je da bi upravo ovaj igrač u narednoj sezoni mogao da zauzme poziciju desnog beka na "Marakani".

Manje realna meta je vezista Osasune Goran Čaušić (25) jer se radi o igraču koji je i pored ispadanja ovog španskog kluba u Segundu imao veliku minutažu i pokazao da može da odigra na visikom nivou. Čaušić igra u veznom redu, ponikao je u Zvezdi, ali je u Radu dokazao potencijal i ostvario transfer u Eskišehir, a zatim i u Osasunu.

Zanimljivo je da se na spisku Zvezdinih potencijalnih pojačanja nalaze dvojica igrača Krila Sovjetov. Milan Rodić je pomenut kao opcija na levom beku, a u priči je i vezista Srđan Mijailović.

Srđan Mijailović (23) je pokazao da može mnogo još dok je Zvezdu vodio Robert Prosinečki, a upravo je na zahtev hrvatskog stručnjaka doveden u Kajzeri. Pre samo tri meseca Mijailović je prešao u Krila Sovjetov gde ima ugovor na tri godine ali i otkupnu klauzulu od 500.000 evra. Cena je za Zvezdu previsoka ali postoji opcija da Mijailović završi saradnju sa ruskim klubom jer su Krila ispala u drugu ligu.

Kada se podvuče crta može se zaključiti da će se u Zvezdi fokusirati na srpske internacionalce iz inostranstva, a ko će od navedenih igrača na kraju i završiti na "Marakani" ostaje nam da vidimo u danima koji slede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 07.06.2017
13:41

Sve dobri igraci, Causic posebno.

avatar
Wednesday, 07.06.2017
13:13

Realno od Čaušića, nažalost, nema ništa, on je u Španiji, ko zna pod kakvim finansijskim uslovima, kojima Zvezda ne može da parira. Mislim da je slična situacija I sa Mijailovićem, mada bi nam obojica puno značila. Što se tiče Rodića I Stojkovića, oni su ok igrači a mislim da možemo I da ih dovedemo. Što se tiče Vujadina, tu može da se iskomlikuje jedino ako on ne želi da dodje u Zvezdu I to je to.nSve u svemu nadam se da nećemo opet gledati neke Zulu ratnike a I da ćemo ove postojeće prodati negde...

avatar
Branislav
Wednesday, 07.06.2017
11:11
avatar
Milan89
Wednesday, 07.06.2017
10:00

Sve osim ovog jovicica treba dovesti Jer sve su to zvezdina deca

avatar
R E V O L T
Wednesday, 07.06.2017
11:01

Babic i Rodic nisu.

avatar
Filip MUFC
Wednesday, 07.06.2017
09:59

Ma ako neko dodje u Zvezdu, to samo mogu da budu Savic i Stojkovic, ovi pod ugovorima jedino da raskinu, ali zasto bi kad imaju dobra primanja koja Zvezda ne moze da ponudi, na zalost.

avatar
Al(a)din
Wednesday, 07.06.2017
09:46

Tako bre i treba