Zbog čega ne igraju Vijera, Mouče, Kanga? Terzić ima odgovor!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2016.
09:22
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Dvosmislena izjava trenera Miodraga Božovića u vezi Gejlora Kange uoči utakmice u Gornjem Milanovcu, izazvala je reakciju generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Podsetimo, u najavi utakmice protiv Metalca proteklog vikenda, a koju je Crvena zvezda potom dobila sa 2:1, trener aktuelnog šampiona je na pitanje da li će Gejlor Kanga zaigrati protiv Milanovčana uzvratio rečenicom koja je izazvala veliku pažnju javnosti:

''Na Kangu ću računati kada primi platu".

Naravno, odmah su počele spekulacije u vezi sa finansijskom situacijom u Zvezdi, odnosno dugovanjima kluba prema igračima, ali je nedugo zatim reagovao i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, pokušavajući da otkloni sve dileme po tom pitanju.

U izjavi koju prenosi ''Informer'', Terzić naglašava da stranci koji nisu u sastavu Crvene zvezde, ne igraju isključivo zbog odluka trenera Miodraga Božovića, ali da iskusni stručnjak i dalje ima podršku uprave.

''Stranci imaju razumevanja za sitna kašnjenja i dobro je da postoji uzajamno poverenje'', uverava Terzić, iz čega sledi zaključak da nema nikakvih problema na relaciji uprava-igrači.

Ipak, prema njegovim rečima, uskoro će i ta ''sitna kašnjenja'' o kojima je govorio, biti izmirena.

''Zaključno sa 5. decembrom igračima će biti izmireno sve do poslednjeg dinara što im je kasnilo. Ukoliko budemo dugovali igračima, nećemo uspešno prolaziti kontrole UEFA u vezi sa dobijanjem licence za evropska takmičenja.

Tako da su čiste gluposti da bilo kome od igrača ne isplaćujemo zarade. Uostalom, sa isplatama se pomalo kasni i u španskoj i italijanskoj ligi'',
poručuje Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde takođe naglašava i da su stranci dali veliki doprinos poslednjim pobedama crveno-belih. Podsetio je na Ruizov pobedonosni gol u Kruševcu, kao i odličnu igru Donalda i Le Taleka u Gornjem Milanovcu.

''Sad čekamo da se Kanga vrati u tim i da bude najbolji igrač u ligi'', zaključio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 28.11.2016
22:29

Терза греши за Кангу јер човек је суви просек. Луковић је за њега Пикси Стојковић.

avatar
Povratak kralja 46
Monday, 28.11.2016
19:43

Kako samo Grof onako lukavo kroz šalu proziva Terzića koji se nameračio da ga otera jer je video koliko Grof zna tamo gde nema srpskih sudija i satelita. Grof pak želi da namesti Terzića da bi ga oterali iz kluba i samim tim sačuvao svoje mesto. Čitam komentare i ne vidim da je iko reagovao na iznošenje neistine od strane Terzića jer nije tačno da klub ne može da dobije UEFA licencu ako duguje igračima, može da je dobije sve dok ti igrači ne podnesu tužbu i ne dobiju presudu pred Disciplinskom komisijom FSS, UEFA-e ili FIFA-e. Pa evo poslednji je otišao Katai i tom prilikom oprostio dug zvezdi, a zvezda je dobila UEFA licencu. Ne mislite valjda da mu je ceo dug nastao od juna do septembra? Dobro otvorite oči kad čitate izjave ovakvih ljudi, vidim da se neki dole raspravljaju o budžetima za plate stranih klubova što je totalno nebitno sa ovim o čemu se ovde radi, a radi se o tome da se duguje i stranim i domaćim igračima, da stranci ne žele da se zalažu jer su demolarisani bez LŠ koju im je obećavao Terzić kad ih je ubeđivao da potpišu i još ni ne primaju ogromne plate, a domaći pristaju na sve samo da bi se prodali i zato i igraju, a na kraju će oprostiti dugove ako ih zvezda proda i to je cela priča.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 28.11.2016
22:31

Само прати Звезду и склапај нове измишљотине све док те опет не банују.

avatar
Mario Žile Stajić
Monday, 28.11.2016
13:57

Potrošili su pare unapred dobijene ( za naredne dvije ili tri sezone) od Gazproma a nisu ništa uradili u Evropi , prodali igrača što su prodati mogli ( stavili većinu para u svoj džep) , ugradili se gdje su se ugraditi mogli ( ova nazovi strana pojačanja) i tako nam klub vjerovatno zadužili još više . Nije neka šteta što ovi nazovi fudbaleri ne igraju ali je pitanje kako dalje bez para ???

avatar
Paul George
Monday, 28.11.2016
13:05

Da bice,Kanga najbolji igrac lige,sigurno.

avatar
Dado35
Monday, 28.11.2016
12:53

Evropa,derbi....ovaj opet o bajkama

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 28.11.2016
13:09

A ti opet izmisljas dobili derbi posle koliko utakmica pricas kao da ste dobili zadnjih 20,ispali ste odma od zaglebja gol dali niste,toliko

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 28.11.2016
18:33

bravo snezo odgovor na nivou tvog iq velicine cipela :)

avatar
Dado35
Monday, 28.11.2016
17:11

Ti kad progovoriš odma go..o ispadne 😂😂😂😂

avatar
paok
Monday, 28.11.2016
14:34

Velike razlike sto ste vi prosli malo dalje. Bitno je uci u neku grupu a ne doci do plej ofa i nista. Vama je to i plafon jer niste 10 godina igrali nista sem kvalifikacija.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Monday, 28.11.2016
12:31

Mnogo ocekujes,moze da bude jedino najbolji u Beogradskoj zoni eventualno.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 28.11.2016
11:32

Kanga da bude najbolji igrac lige?hahahah na osnovu onog sto je dosad pokazao nije ni za donji srem

avatar
Malo veliki covek
Monday, 28.11.2016
10:38

Ne možeš uporedjivati lige 5-orke sa našom ligom. Ispadad glup. U ligama petorke, budžet za plate je po 20+milke u najslabijim klubovima, vi nemate toliki budžet za transfer+plate.

avatar
Filip MUFC
Monday, 28.11.2016
11:28

Pa zato i upoređuje.Imaju veće budžete, a opet neki kasne...kapiraš?

avatar
Mangus
Monday, 28.11.2016
11:34

Malo si se zaracunao ako mislis da najslabiji klubovi imaju 20+ budzete za plate. U Engleskoj mozda, u Spaniji, Italiji i Francuskoj nikako.nPa eibar ima trenutno budzet od oko 14 miliona za plate, i to je previse. nNajslabiji klubovi francuske lige takodje. Ne racunam kad je npr Salke na pretposlednjem mestu tabele, mislim po velicini kluba. nAli da, slazem se da je potpuno nebulozno porediti nas i lige petice u bilo kom kontektstu