SL - Zvezda do tri boda uz reviju promašaja i majstoriju Ruiza

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.03.2017.
18:58
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije upisao je nova tri boda u domaćem šampionatu, pošto je na domaćem terenu savladao Javor Matis uprkos velikom broju propuštenih prilika.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su novi prvenstveni trijumf i zadržali šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, pošto su u okviru 26. kola Superlige savladali Javor Matis rezultatom 3:0 (1:0).

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga (od 80' Milijaš), Ruiz (od 85' Milić), Plavšić, Boaći (od 71' Vujaklija);

Javor Matis: Đogatović, Ristovski, Karišik, Eliomar Silva (od 75' Ilić), Gafurov, Tripković, Milović, Amanović, Mitošević, Milanović (od 86' Kiković), Cvetković;

Prvo poluvreme obeležio je veliki broj prilika, a više ih je imala ekipa Miodraga Božovića koja se propisno ispromašivala.

Gosti su prvi zapretili na stadionu "Rajko Mitić" preko Milanovića i Tripkovića koji su traljavim potezima propustili priliku da ozbiljnije ugroze gol Filipa Manojlovića.

Dlanove Vladana Đogatovića prvi je zagrejao Gelor Kanga, jako dobrim udarcem po sredini gola pa golmanu Javor Matisa i nije bilo toliko teško da interveniše.

Nakon toga je usledila serija prilika u kojima se našao Ričmond Boaći ali nijedna nije dovela do promene rezultata. Prva od tri šanse bila je najbolja, a kako je Boaći uspeo da promaši zicer pogledajte OVDE!

Zvezdin napadač je u 21. minutu dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora ali se Vladan Đogatović istakao, dok je u narednoj situaciji Boaći umesto u gol loptu poslao u zemlju.

Gosti su do druge prilike u prvom poluvremenu stigli posle udarca levog beka Alekse Amanovića koji je tukao u donji levi ugao dobro postavljenog Filipa Manojlovića.

Vodeći pogodak za domaće viđen je u 29. minutu prvog dela igre. Akcija po levoj strani terena koji su izveli Džon Ruiz i Dušan Anđelković dovela je do centaršuta nakon kojeg Gelor Kanga hvata volej i pogađa mrežu Javor Matisa!

Nedugo nakon vodećeg pogotka crveno-belih gosti stižu do najbolje prilike u prvom poluvremenu usled greške Filipa Manojlovića. Loša procena leta lopte mogla je skupo da košta mladog čuvara mreže ali su ga saigrači iz zadnje linije spasili.

Do odlaska na odmor Ričmond Boaći je tukao još dva puta ka golu Javor Matisa, a najbolja šansa u završnici viđena je posle duplog pasa Marka Petkovića i Srđana Plavšića kada je desni bek šutirao u bliži ugao dobro postavljenog golmana gostujuće ekipe.



Nastavak meča doneo je identičnu sliku na terenu, s tom razlikom što je Zvezda na drugi pogodak čekala nepuna dva minuta. Još jednom je dobra akcija po desnoj strani terena dovela domaće u situaciju za postizanje gola pa je Srđan Plavšić, uprkos nešto slabijem šutu, duplirao prednost crveno-belih u 47. minutu.

Pogotkom Srđana Plavšića praktično je bilo rešeno pitanje pobednika jer je bilo evidentno da gosti nemaju snage i želje da pokušaju da se vrate u meč.

Fudbaleri Javor Matisa su se u drugom poluvremenu 'ušančili' na svojoj polovini sa namerom da spreče debakl, a nije da su uspeli u toj nameri jer je Zvezda do kraja uspela da postigne i treći gol.

Ričmond Boaći je sve do izlaska sa terena nastavio u istom ritmu, nizali su se promašaji, a u 69. minutu pogodio je i stativu posle dobrog udarca.

Najbolju priliku pre trećeg gola domaćih imao je Džon Ruiz u 59. minutu kada ga je Boaći spojio sa golom ali je Kostarikanac propustio zicer situaciju.

Krilni fudbaler iz Kostarike iskupio se za promašaj u 83. minutu kada je povukao loptu sa leve strane a onda preciznim i snažnim udarcem pogodio gornji levi ugao gola Vladana Đogatovića.

Gosti su u drugom poluvremenu bili bezopasni po gol Crvene zvezde ali su u 91. minutu imali šansu da stignu do pogotka. Odbrana domaće ekipe je loše postavila ofsajd zamku pa je Gafurov iz drugog plana izbio pred Filipa Manojlovića koji maestralnom intervencijom sprečava Javor da stigne do počasnog gola.

Crvenu zvezdu u narednom kolu čeka još jedno teško gostovanje i to na Banovom Brdu, dok Javor Matis na svom terenu igra protiv Metalca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
crvena zvezda le
Sunday, 12.03.2017
22:51

Zasluzena pobeda Zvezde, ali je trebalo da bude minimum 6:0.

avatar
Scarface
Sunday, 12.03.2017
22:26

gle cuda.zvezda pobedila bez sviranog penala. :D

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 12.03.2017
21:37

U istom ritmu sve do kraja i Zvezda novu titulu osvaja.

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 12.03.2017
21:20

Silovito, forma je sve bolja i do kraja nece biti problema. #duplakruna

avatar
Доктор фудбала Гроф
Sunday, 12.03.2017
21:04

Рутински али само са три гола разлике.

avatar
Sunday, 12.03.2017
20:36

Da li ste ozbiljni? Kod asistencije Anđelkovića i gola Kange je bilo 9 igrača plus golman Javora, a samo 4 igrača zvezde, tri potpuno sama i Boaće ispred dva igrača Javora još je igrač Javora petom skrenuo loptu u sopstvenu mrežu i ponosno odšetao ka centru.

avatar
Shaman Oty
Monday, 13.03.2017
00:35

E moj kralju opet si gledao nase utakmice a to me iskreno jer raduje sve je veci broj Partizanovaca koji prate nase utakmice.U neku ruku si ti , jer si toliko upucen u nase utakmice i uopste desavanja u Zvezdi , pokrenuo taj trend.Toliko zanimljivih i pametnih komentara na jednom mestu je prelepo za procitati , prestao sam cak i da gledam komedije u zadnje vreme nekako su suvisne posle svega procitanog.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Monday, 13.03.2017
01:40

pa da u pravu si to nisam obratio paznju stvarno smo najbolji :)

avatar
Al(a)din
Sunday, 12.03.2017
20:23

Zvezda je ime sampiona

avatar
Samo Barsa1
Sunday, 12.03.2017
20:11

Dobra igra, igrali Evropu ili ne, nasa zelja je da Grof ostane.

avatar
Sunday, 12.03.2017
20:03

Kao što sam i najavio: Anđelković sam utrčava niko ga ne prati, sam iz šesnaesterca centrira, niko oko njega 10m, Kanga sam u šesnaestercu čeka centaršut, niko oko njega 5m. Pre toga Boaće sam prima loptu na peterac niko oko njega sem golmana koga pogađa. Posle toga Petković sam utrčava i do peterca dolazi i šutira u golama. Kanga celo poluvreme sam. Petković i Cvetković neometano centriraju i šutiraju najmanje 10 puta. Isto toliko puta im igrači Javora daju loptu u noge na svojoj polovini. Drugo poluvreme još očiglednije, opet sam igrač po boku centrira, ovaj sam realizuje, samo Petković je imao 4 prilike da da gol sa 5-10m. Namerno sam danas potencirao način na koji je Partizan dao golove i ušao u šanse pa uporedite to sa ovo što je zvezdi dozvoljeno danas. Šansa Tavambe gde mu je igrač na leđima i baca mu se u noge sa šansom Boaćea gde nema nikog oko njega na 5m. Golove kakve je duele imao Đurđević pre njih i golove zvezde gde neometano igrači završavaju napade. Ne znam koga više folira zvezda, većina njenih navijača je svesna šta se radi, možda par stotina najostrašćenijih ali ovo je skandal srpskog fudbala.

avatar
Milos 1996
Sunday, 12.03.2017
20:27

Apsolutna dominacija Zvezde se nastavlja! Placi !!! :D

avatar
Reus
Sunday, 12.03.2017
20:27

Taj tvoj univerzalni sampion igra anti-fudbal i tera ljude koji gledaju njegove utakmice na spavanje.

avatar
Reus
Sunday, 12.03.2017
20:00

Dobro je ovo bilo,moglo je i ubedljivije.