Sale ''dirigovao'', Partizan pobedio, ''Grobari'' podbacili

Autor: Darko Mitrović
subota 21.11.2015.
16:57
Izvor: Sportske.net

Partizan konačno prekinuo lošu seriju u domaćem prvenstvu i napravio lepu uvertiru za gostovanje u Holandiji, u Ligi Evrope.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U poslednjem današnjem meču 18. kola Superlige, ekipa Partizana je pred manje od hiljadu svojih navijača u Humskoj, savladala Novi Pazar sa 3-0 i tako se današnjem rivalu revanširala za poraz u prvom delu sezone (2-3).

Ekipa Ljubinka Drulovića je imala inicijativu u najvećem delu meča, a odbrana Pazaraca prvi put je probijena u 32. minutu, kada je Saša Ilić sjajno uposlio Valerija Božinova, a ovaj iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao - 1:0.

Prethodno je kapiten Partizana sjajno upošljavao i Ninkovića i Subića, ali oni nisu uspeli da te situacije pretvore u golove.

U nastavku, glavna uloga pripala je Nikoli Ninkoviću. On je najpre, posle samo pet minuta igre u nastavku duplirao prednost Partizana, prelepim golom sa nekih 18 metara. On se najpre prelepom varkom oslobodio čuvara, a onda uputio odličan udarac u desni ugao gola gostiju - 2:0.

Najlepši gol na utakmici!

Nešto kasnije, priliku u ekipi Partizana dobio je Andrija Živković, ali su naredni period igre obeležile tri odlične prilike za Pazarce, kada je Partizan imao dosta sreće. Gol crno-belih spašavao je i golman Kljajić, ali i bekovi Vulićević i Subić pravovremenim intervencijama.

Ipak, sam finiš meča ponovo u znaku Partizana, a tačku je stavio Nikola Ninković svojim drugim golom, posle još jedne majstorske asistencije kapitena Saše Ilića - 3:0.

Svakako, rezultat koji ohrabruje navijače Partizana pred meč njihovih ljubimaca u Holandiji protiv AZ Alkmara u pretposlednjem kolu Lige Evrope.

Sve golove pogledajte OVDE.

Rezultate ostalih današnjih mečeva 18. kola možete da vidite OVDE, a derbi se igra u nedelju u Nišu, gde će Radnički dočekati Crvenu zvezdu.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić, Jevtović (Petrović od 67.), Babović, Ilić, Abubakar (Živković od 62.), Ninković, Božinov (Šaponjić od 84.).

Novi Pazar: Zečević, Stevanović, Trtovac, Kostić, Todorović (Obrovac od 53.), Vusljanin, Šarac, Vuković, Radivojević (Rušević od 42.), Osmanagić (Zilkić od 68.), Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Žile Stajić
Sunday, 22.11.2015
00:57

Palo više golova na utakmici nego što je bilo gledalaca ... )))

avatar
magister
Saturday, 21.11.2015
20:51

Ova rutinska i normalna pobeda može da bude mnogo više od toga. Prvi put smo igrali sa jednim spretnim i jednim visokim na mestu štopera i meni se čini da smo delovali mnogo manje nespretno. Volter, kome često dajem pluseve i čije komentare, poznavanje fudbala i pismenost cenim, jako greši u vezi sa Jevtovićem. Inteligentan igrač koji igra zdrav fudbal, drži loptu u igri, nikad ne usporava, preseca protivničke napade. Može samo da napreduje i nadam se da hoće. Nadam se da se, pored Jevtovića i N. Petrovića (koji je danas imao dve tri greške) neće trošiti novac za zadnjeg veznog. Na strani mogu da igraju i obojica. Jeste da je protiv slabijeg protivnika, ali, ne samo zbog golova, Ninković je, i pored nekoliko izgubljenih lopti zbog preoptimističkih driblinga, pokazao da ima talenat. Bilo je i utrčavanja u prostor, i davanja lopti u prostor, i šuteva i centaršuteva... Nadam se da je ovo pokazatelj da je počeo da razume suštinu igre, konkretnost (i virtuoznost, kad može) blizu zone šuta, a jednostavnost oko centra. Sale mnogo znači i treba da igra kad god može i koliko može. Božinov danas znatno bolji nego inače. Kad bi igrao ovako, mogao bi i da ostane. Vule se popravlja (znači i spretniji Bandalovski iza umesto velikih i neokretnih Ostojića i Balažica). Babović se trudio, imao po neki dobar potez, često previše dodira (posledica nesigurnosti kod prijema), nije imao sreće kod dve šanse, mada je probao... Subić imao utrčavanja, nije baš uvek ispoštovan, ali on razume fudbal i dobro ga igra. Možda bude vrlo dobar igrač. Formacija jeste ista - 4 : 3 : 3, ali kad je Ninković levo, to se onda pretvara i u 4 4 2, kad god je potrebno, lakše se prenosi lopta igra je tečnija.

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 22.11.2015
10:23

Hvala na pohvalama, a odgovor jednostavno ne zele da mi objave ma koliko puta ga ja poslao...

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 22.11.2015
11:03

Niti Jevtovic oduzima lopte (bezi od kontakta i slab u duel-igri), niti sad nesto preterano preseca protivnicke akcije (ovo je blaga verzija onoga sto bi zapravo trebalo da bude napisano i kako bi to trebalo da bude okarakterisano), a i ta njegova jednostavnost je iskljucivo posledica toga sto ne ume ili ne sme da povuce loptu i time stvori visak za ekipu, izostaje njegov doprinos i u napadu u smislu akcija zacetaka. Jedino sto ima je solidna igra glavom i taj kraci pas i to je to od njega. Petrovica ne vredi ni komentarisati, sve sto Jevtovicu i mnogim drugim igracima fali na polju fizikalija i motorike, njemu verovatno jos i vise fali. Ostojic je visok 1.85, to je prosecna visina jednog muskarca, on je i najnizi od nasih stopera, IB je samo 2 cm nizi od njega.

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 21.11.2015
18:33

I krenem da napisem da je NN zasluzio da da barem jedan i povucem to na kraju...

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 21.11.2015
18:03

Sta sam vam rekao za nas sajt, nisu smeli da napisu da je manje od 1k!

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 21.11.2015
18:02

Bugari pozeri igrali za kaznu, a i Babovic isto, covek je bio neprimetan u prvom poluvremenu, i to i bukvalno:-D Sve nade na mec u Alkmaru!

avatar
Branislav
Saturday, 21.11.2015
18:31

Babovic je jedini i igrao nesto. Previse vi njega kritukujete.

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 21.11.2015
18:58

Ma, gde je igrao, sta ti je? Mozda se trudio i trcao, ali nisam ga video do 24. minuta, zaista mislim da je tek tada 1. put pipnuo loptu! Ninkovic i Ilic su mnogo vise pokazali od njega, narocito Ninkovic, lepo je Jeste napisao ko se tu najvise istakao veceras.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 21.11.2015
18:01

Sjajna igra Saše, Nikole, Subića i Bandala... Nikola mi je konačno vratio veru u njega, sa ovakvim pristupom igri daleko može da dogura... Bandal se odlično snašao na štoperu u paru sa Lazarom... Žile bojažljiv i ni blizu spreman... Bitna pobeda, sledi AZ, pomozi Bože, volim Partizan

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 21.11.2015
18:36

I Kljajic je bio na nivou u drugom poluvremenu...

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 21.11.2015
22:36

Jesam, ali moracu od sad i dodatno da obratim paznju na taj segment:-D Najvise kod golmana volim kad se brzo oslobodi lopte i kad aktivno ucestvuje u igri, to je izuzetno vazno.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 21.11.2015
21:13

Znaš, kod njega mi se mnogo svidja što lepo deli lopte.. Ne znam da li si primetio taj segment kod njega? Bio je dobar...