Radovane, ovo je tvoj uspeh!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 14.10.2014.
20:17
Izvor: Sportske.net

Kada je Srbija izvukla Španiju velika većina fudbalskih stručnjaka se pomirila da se Srbija neće naći na EP u Češkoj jer je dobila ko zna koliko puta skupljeg protivnika, ali...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Španija je u ovim kvalifikacijama dala čak 24 gola na 8 utakmica, ali je Srbiji dala samo 1 u 2 utakmice i nije uspela da se plasira na EP u Češkoj, iako važi za najjaču reprezentaciju u ovom uzrastu. I taj jedan je dala slučajno.

Jedan Isko vredi na tržištu više nego svi naši fudbaleri koji su večeras igrali zajedno, pa svakako da ovo što su naši momci uradili večeras u Kadizu predstavlja ogroman uspeh. Uspeh za koji su zaslužni svi naši fudbaleri na čelu sa selektorom Radovanom Ćurčićem koji je primenom svoje taktike u periodu dok je trenirao Javor uspeo da porazi Seladesa i njegove momke.

Da ne zaboravimo, Španija ne samo da neće igrati na EP, već neće igrati ni na Olimpijadi.

Nagovestili smo da će on biti srpski adut u Kadizu upravo zbog taktike koju primenjuje, bez obzira što nema najjači sastav na raspolaganju i igrače koji igraju veoma bitnu ulogu u Primeri ili Premijer ligi kao što je to slučaj sa reprezentativcima Španije koji su igrali u ova dva meča. Da ne zaboravimo i Seriju A, pošto tamo igra Alvaro Morata koji je igrao u prvom meču.

Da se ne lažemo, Španci su imali svoje prilike u ovom meču koje nisu iskoristili zbog odličnog golmana Dmitrovića, ali taktička disciplina naših fudbalera koji su ispoštovali apsolutno svaki dogovor iz svlačionice nas je odvela u Češku.

Iako je kritikovan kako igra defanzivno tokom ovih kvalifikacija (gde smo postigli 18 golova), Radovan Ćurčić je večeras pokazao kako se mora igrati protiv Španaca, jedini način da se postigne rezultat bio je ovaj, pa sada sa pravom može da kaže da je on upravo čovek koji je odveo našu reprezentaciju u Češku.

Bravo "Orlići", bravo Radovane!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke