Radovan Ćurčić - Srpski adut u Kadizu

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.10.2014.
19:22
Izvor: Sportske.net

Mlada reprezentacija Srbije je i dalje u igri nakon prvog meča baraža za plasman na EP u Češkoj, iako su joj davane male šanse za ovakav rezultat.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Srbija je odolela neuporedivo jačem sastavu Španaca, na kraju je u Jagodini bilo 0:0, a svakako da je jedan od najzaslužnijih za ovo Radovan Ćurčić, selektor mlade reprezentacije.

Čovek koji je pretrpeo nekoliko kritika od strane domaće javnosti u toku kvalifikacija, govorilo se o tome da se njegova formacija i strategija zasniva na onoj iz Javora sa kojim je igrao "tvrdo" i na gol manje (iako je naša reprezentacija postigla čak 18 golova u kvalifikacijama na 8 utakmica), sada je konačno pokazao svoje pravo lice i sa momcima koji su ispoštovali sve njegove odluke nosi odličan rezultat u Kadiz.

Španija za koju igraju momci poput Iska Alarkona, Havijera Mankilja, Alberta Morena, Alvara Morate, Ikera Muniaina i ostalih nije uspela da se izbori sa sjajnom srpskom odbranom u ovom meču. Napadači Španije nisu imali stoprocentnih prilika, a sigurno da nije lako zaustaviti momke koji haraju italijanskom Serijom A ili španskom Primerom i momke sa kojima su mnogo iskusniji fudbaleri u tim takmičenjima imali više problema od naših odbrambenih igrača u ovom meču.

Znao je Radovan Ćurčić kako mora da igra protiv znatno kvalitetnijeg protivnika (barem kada se gleda individualni kvalitet igrača), pa je bez fudbalera poput Jojića, Mitrovića, Markovića, Nastasića i Đuričića morao da igra onu igru koju je forsirao sa Javorom pre nekoliko godina kada su Ivanjičani uspeli da prime svega 4 gola na svom terenu za celu sezonu i kada su na kraju šampionata bili na četvrtoj poziciji pobedivši čak i Crvenu Zvezdu na Marakani sa 2:0.

Španija jeste kvalitetniji protivnik, ali nade svakako ima, nek nam je sa srećom u Kadizu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke