"Orlići" odoleli Španiji - Odluka u Kadizu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.10.2014.
18:53
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ostala je neporažena u prvom meču baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici, a remi bez golova sa selekcijom Španije garantuje "Orlićima" šansu za plasman na šampionat "starog kontinenta".

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između mladih reprezentacija Srbije i Španije završena je rezultatom 0:0.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je sjajno protiv favorizovanog rivala koji je u Jagodinu došao u najjačem sastavu sa igračima kakvi su Alvaro Morata, Isko, Iker Munijain, Đerar Delofeu, Havijer Mankiljo...

Izabranici selektora Radovana Ćurčića pokazali su da i bez najboljih pojedinaca koji su priključeni "A" timu imaju sa čime pred Špance koji su večeras taktički nadigrani.

Aktuelni šampion Evrope u konkurenciji mladih selekcija večeras je retko dolazio u priliku da ozbiljnije ugrozi gol Marka Dmitrovića a ono što se moglo nazvati šansama završilo je u rukama sigurnog golmana mlade reprezentacije Srbije.

Odluka selektora Radovana Ćurčića da večeras zatvori prilaze golu i pokuša da iz kontranapada ugrozi rivala pokazala se ispravnom, a igrači su na terenu u potpunosti sproveli u delo njegove namere.

Istini za volju, "Orlići" za 90. minuta nisu uspeli da ugroze rivala a najbolja prilika viđena je u samoj završnici susreta kada je Aleksandar Pešić tukao sa distance u golmana Španije.

Ostaje, međutim, mrlja na današnji rezultat, pošto je u poslednjem minutu susreta desni bek Crvene zvezde Marko Petković doživeo povredu kolena zbog koje bi mogao da propusti revanš susret.

Remi bez golova ostavio je "Orliće" u trci za plasman na EP u Češkoj a revanš susret biće odigran u Kadizu 14. oktobra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke