''Orlići'' presrećni: ''Istorijski dan za Srbiju!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.06.2015.
14:15
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Posle prvog trijumfa selekcije Srbije na ''Mundijalitu'' na Novom Zelandu, u našem nacionalnom timu vlada zadovoljstvo i igrom i ostvarenim rezultatom.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srbija je danas u drugom kolu Grupe D savladala selekciju Malija rezultatom 2-0 i tako upisala prvi trijumf na ovom takmičenju. To je, inače, prvi trijumf našeg nacionalnog tima od osamostavljivanja Srbije, na Svetskim prvenstvima za igrače do 20 godina.

Posle utakmice, selektor Veljko Paunović je imao samo reči hvale za svoje izabranike.

''Zadovoljan sam i ponosan na ove momke. Ostvarili smo istorijsku pobedu za Srbiju, prvu na šampionatima sveta, čestitam im na srčanosti, na požrtvovanju, na ponašanju... Pokazali su izuzetan mentalitet, u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, sada kao da nam je pao veliki teret sa leđa'', istakao je Paunović.

Srbija je posle današnjeg trijumfa izbila na prvo mesto na tabeli, ali samo zahvaljujući gol-razlici, pošto sve četiri ekipe u grupi imaju po tri osvojena boda.

''Prvi smo na tabeli, ali ćemo se ponašati kao da nismo... Rekao sam momcima da posle poraza od Urugvaja ne spuštaju glavu, a isto tako ni sada da je previše ne dižu... Nastavljamo posao zbog koga smo došli na Novi Zeland, igramo fudbal na visokom nivou i tako ćemo nastaviti'', zaključio je Paunović.

Trijumf našeg tima je u drugom poluvremenu potvrdio Staniša Mandić, koji je svojim golom postavio konačnih 2-0.

''Presrećan sam, ovo je istorijski dan, jer Srbija slavi prvu pobedu na šampionatu sveta. Prva pobeda i moj prvi pogodak, za mene zaista prelepo. Čestitam pre svega mojim saigračima, bili su sjajni, izneli smo težak teret protiv veoma nezgodnog protivnika.

Utakmica je bila otvorena, zanimljiva za publiku, oni su možda češće držali loptu, ali mi smo imali konkretnije akcije, bolje prilike i sasvim zasluženo pobedili... Idemo dalje, čeka nas Meksiko u subotu'',
poručio je Mandić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Wednesday, 03.06.2015
20:03

Istorijski dan? Alo sta to znaci sledeca utakmica gotovo,kaput.To sto su pobedili jednu ekipu ne znaci bas nista