Bravo, ''Orlići''! Prva pobeda Srbije na Mundijalitu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.06.2015.
10:50
Izvor: Sportske.net

Izabranici Veljka Paunovića ponovo su prikazali odličan fudbal, ali ovoga puta je sjajna partija krunisana i trijumfom, koji daje realnu nadu u plasman u narednu fazu takmičenja.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Posle odlične igre, ali i minimalnog poraza na premijeri protiv Urugvaja, U20 reprezentacija Srbije je danas osvojila i prve bodove, savladavši selekciju Malija rezultatom 2-0.

Naš tim je od samog starta utakmice krenuo ofanzivno, ambiciozno i posle samo tri minuta igre viđena je i prva prilika, koju je propustio Andrija Živković posle akcije i centaršuta sa leve strane.

Sedam minuta kasnije, Živković ponovo u glavnoj ulozi, ali ovoga puta je njegova obećavajuća akcija zaustavljena zbog ofsajda.

U 12. minutu je i selekcija Malija pripretila preko Sulejmana Dijare, koji je oprobao svoj šut sa oko 25 metara, ali nije bio precizan.

Ono što je zabrinulo selektora paunovića, bila je povreda raspoloženog Andrije Živkovića sredinom prvog poluvremena, ali srećom ona nije bila teže prirode i naš ofanzivni vezista se ubrzo vratio na teren.

A onda, 27. minut i zasluženo vođstvo Srbije!

Slobodan udarac iznudili su naši fudbaleri na 25 metara od gola rivala, loptu je uzeo Sergej Milinković-Savić i snažnim projektilom poslao loptu u mrežu - 1:0!

Ovaj gol je dodatno razigrao ''Orliće'', koji su zaigrali sa još više samopouzdanja. Viđene su odlične akcije Gajića, Gaćinovića, Živkovića, a mladi napadač Ivan Šaponjić je propustio odličnu priliku da duplira vođstvo selekcije Srbije.

Mogao je Sergej Milinković-Savić i na startu drugog poluvremena da zatrese mrežu rivala, ali je ovoga puta njegov slobodnjak zaustavio golman Đigui.

U 54. minutu nova sjajna šansa za ''Orliće'', stativa Mijata Gaćinovića, a na zasluženih 20 čekali smo još dvadeset minuta.

Tada je Gaćinović uposlio Antonova na levoj strani, a njegovu akciju je odlično ispratio rezervista Staniša Mandić, koji je na najbolji način reagovao na centaršut po zemlji i poslao loptu u nebranjenu mrežu - 2:0!

Oba gola možete da pogledate OVDE.

Do kraja, Živković se još jednom našao u prilici, ali ponovo nije uspeo da savlada golmana Malija, šutem sa petnaestak metara, iskosa sa desne strane. Pokušao je i Gaćinović, ali su se protivnici ipak odbranili.

Posle današnjeg trijumfa Meksika nad Urugvajem (2-1), sada sve četiri selekcije u Grupi D imaju po tri boda, pa nas očekuje prava drama u poslednjem kolu prve faze takmičenja.

U sledeću fazu takmičenja plasiraće se po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane

Srbija: 
Rajković, Gajić, Antonov, Veljković, Babić, Maksimović, Gaćinović, Sergej Milinković-Savić, Zdjelar, Živković, Šaponjić (od 64. Mandić).

Mali: 
Đigui, S. Dijara, Kone, I. Dijara, Samaseku, Guindo (od 71. F. Sako), Kulibali, Dumbija, Dijalo, Diedone (H. Traore od 57), Traore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Petrovic
Wednesday, 03.06.2015
17:38

Bravo momci, idemo do medalje...

avatar
Grof of PalmaCity
Wednesday, 03.06.2015
14:12

Stvarno ste bre....... Ajd jednom probajte da ne gledate iz ugla Zvezda/Partizan.... Sta Saponjic....??? Pa decko ima 17 godina i sasvim dobro je odigrao. Ja kao Zvezdas ne verujem da bi Jovic bolje...tako da.... ajde malo podrske sjajnim nasim momcima, odlicno su odigrali!!!! Bravo..

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 03.06.2015
12:17

Zna li neko kako se ukršatju grupe? Jako čudan i nepravedan sistem, neke prvoplasirane ekipe će dobiti trećeplasiranog, a neke drugoplasiranog protivnika!?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
12:51

Mora tako zato sto ovde dalje idu cetiri najbolje treceplasirane ekipe, a ne svih sest. Ako sada budemo prvi, idemo na treceg iz grupa B, E ili F, ako zavrsimo na drugom mestu, idemo na prvog iz grupe E, a ako ipak nekim cudom budemo treci, idemo na prvog iz grupe A ili iz grupe B- to sto je ovo nepravedan sistem nama moze i da pomogne jer mozda necemo biti medju prve dve zbog onog glupog poraza od Urugvaja...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
13:27

U trenutku dok sam ti odgovarao nisam pogledao stanje u ostalim grupama, a sad vidim (nadam se i ti) jos jedan razlog zbog cega je ovakav sistem povoljan po nas:-D Ako budemo drugi, izvesno je da idemo na Brazil sto bi bilo ravno katastrofi, ako budemo prvi, moze lako da se desi da idemo i na Nigeriju jer ona ima utakmicu manje (protiv Severne Koreje, mislim da ce ih dobiti jer ih je Madjarska u prvom kolu razorila 5-1), a Uzbekistan ima utakmicu manje protiv Nemacke:-D Ako budemo treci, mozda cemo ici i na Ukrajinu koja trenutno ima dva boda manje od SAD, ali igra protiv njih u trecem kolu, a u grupi B moze svasta da se desi mada ce ipak verovatno u trecem kolu Gana pobediti Panamu i zauzeti prvo mesto jer tesko mogu da poverujem da ce Austrija da pobedi Argentinu. Samo da Argentina nekim cudom na kraju ne preuzme prvo mesto Hahaha

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 03.06.2015
13:04

Po ovome što si napisao, još je i najbolje treći da budemo. Ako budemo drugi idemo na Brazil; ako budemo prvi idemo na Senegal, Argentinu (Austriju) ili Uzbekistan; a ako budemo treći idemo na SAD ili Ganu.

avatar
FRATRIA
Wednesday, 03.06.2015
12:05

Mandic > Saponjic. Ostali vrlo dobri, posebno Sergej koji ce izrasti u igracinu, ne zbog gola nego zbog igre, ko je gledao zna o cemu govorim.

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 03.06.2015
12:02

Žao mi Šaponjića. Dečko u polju fantastično izgleda, ali izgleda da ima veliki problem sa samopouzdanjem u protivničkih šesnaest metara.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
11:48

Znaci da ipak nije Dijara dobio crveni karton u 1. kolu kako ste vi napisali, dobio ga je Maiga.

avatar
Realan 1
Wednesday, 03.06.2015
11:30

Dobro, pobedili smo ih sada dok su MALI.Sta ce biti kada porastu? :D

avatar
Pera Zambula opet
Wednesday, 03.06.2015
12:47

:) Komentar ti je odlican :) Obicno kad porastu mi se onda smanjujemo :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
13:30

Samo kad bismo imali strucnjake (selektore) bar u rangu igraca, ali, eto...

avatar
Realan 1
Wednesday, 03.06.2015
13:15

Pa da.U ovom uzrastu kidaju, igraju lepo,a onda kada predju u A tim nema ih nigde.Sve sto valja nestane.Mi smo jedinstven slucaj u svetu.:)

avatar
Wednesday, 03.06.2015
11:09

Pohvale svim igračima ali i selektoru koji je priznao svoju grešku iz prve utakmice i vratio standardnu formaciju odnosno igrače na svoja mesta tako da je Gaćinović zaigrao na standardnoj poziciji levog krila i bio igrač utakmice: srušen kod slobodnjaka za prvi gol, namestio drugi, a imao je još dve šanse glavom, a kritike idu za onu prvu koju je morao da realizuje. Šaponjić takođe imao odličnu šansu glavom i realno je bilo da im damo 4-5 komada jer smo bili mnogo bolji.

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 03.06.2015
12:37

slazem se... ne moze nasi timovi da igraju neki sistem sa 3 stopera... formacija 4-2-3-1 je ona koju skoro svi timovi kod nas igraju vec 10 godina i koju su forsirali svi treneri u svim reprezentacionim uzrastima, pa prema tome nema ekserimentisanja pogotovo na ovako bitnim susretima...

avatar
Bucs
Wednesday, 03.06.2015
14:14

Antonov je namestio drugi pogodak.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
11:00

Sad nam je i bod dovoljan da budemo barem treci, Mandica od pocetka!

avatar
Kladionicar BAN 40
Wednesday, 03.06.2015
10:56

ZIvkovic izdominirao, vidi se da nam nedostaje Jovic jednostavno Saponjic previse promasuje...

avatar
Amar Zo
Wednesday, 03.06.2015
13:02

A sto nema Jovica

avatar
barça mes que un clu
Wednesday, 03.06.2015
13:33

Kad se vrati Jovic ocekujem da realizacija bude jos bolja. Saponjic nema zavrsnicu, dobro se krece ali taj kraj mu je 0 .

avatar
Kladionicar BAN 40
Wednesday, 03.06.2015
13:14