Matuidi presudio ''Orlovima''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.09.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Očajno prvo poluvreme i nešto više smisla u igri našeg tima u nastavku, ali na kraju, pobeda je zasluženo pripala Francuzima.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Posle prvog trijumfa u kvalifikacijama (2-0 protiv Jermenije u petak), reprezentacija Srbije večeras nije uspela da iznenadi i Francuze u prijateljskoj utakmici u Bordou, inače 100. jubilarnoj za naš nacionalni tim.

''Trikolori'' su pred svojim navijačima slavili sa 2-1, a sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu utakmice.

Samo devet minuta trebalo je Francuzima, konkretno Blezu Matuidiju da savlada debitanta na našem golu, doskorašnjeg omladinskog reprezentativca Predraga Rajkovića. Bila je to odlična akcija domaćih, centaršut Sanje ka Matuidiju, a ovaj je bio viši u skoku od Ivanovića i udarcem glavom poslao loptu u mrežu - 1:0.

Gol pogledajte OVDE.

Ređale su se, zatim, odlične prilike za Francuze, ali Žiru i Grizman pre svih, nisu uspevali da uvećaju prednost svog tima.

A ono što nije uspelo njima, jeste večeras raspoloženom Matuidiju u 25. minutu. Francuzi su izveli korner sa leve strane, Matić je izbio loptu na ivicu šesnaesterca, ali pravo na volej Matuidiju, koji snažno šutira pod prečku - Rajković je nemoćan, 2:0 za ''Trikolore''.

Taj gol pogledajte OVDE.

Srbija je tokom prvog poluvremena najbolju priliku propustila preko Gudelja, čiji je udarac sjajnom intervencijom zaustavio golman Loris.

Ipak, u finišu prvog dela, ''Orlovi'' ipak stižu do gola, ali uz dosta sreće. Lazar Marković je šutirao sa nekih desetak metara, ali je pogodio Mitrovića u butinu, a lopta se od našeg napadača odbila u donji levi ugao - 2:1. Mitrovićev gol OVDE.

U nastavku, kako se i očekivalo, dosta izmena na obe strane, dvostruki strelac Matuidi je izašao već u poluvremenu, pa je i pritisak domaćih u nastavku donekle splasnuo.

Ipak, imali su Francuzi još jednu sjajnu priliku preko Grizmana, početkom drugog poluvremena, ali nas je stativa spasila, ostalo je 2-1.

Imao je i naš tim nekoliko lepih akcija u nastavku meča, stvorili su ''Orlovi'' i par dobrih prilika, preko Tošića i Škuletića u finišu meča, ali od izjednačenja nije bilo ništa...

Francuska
: Loris, Sanja (od 46. Debiši), Varan, Mangala, Tremulinas, Matuidi (od 46. Kondgobija), Šnajderlin, Pogba, Valbuena (od 76. Marsial), Grizman (od 90. Sisoko), Žiru (od 62. Benzema).

Srbija:
Rajković, Tomović, Ivanović, Spajić (od 89. Kosanović), Obradović, Fejsa (od 82 Petrović), Gudelj (od 56. Ljajić), Matić, Marković (od 58. Tošić), Tadić (od 56. Kostić), Mitrović (od 76. Škuletić).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 08.09.2015
14:49

Ocaj. Lopta se od balvane odbija, kretanje bez lopte ne postoji, za dupli pas nismo culi, lopta u prostor je misaona imenica, ni jedan igrac u ofanzivi ne zna gde treba da trci. Najvise me nerviraju eksperti koji komentarisu pojedine igrace, a svakom ko je ikada gledao fudbal je jasno da kod nas nije problem individualni kvalitet, osim u slucaju dva ili tri igraca. Mi nismo fudbalski tim vec grupa pojedinaca. Treba nam trener koji ce od nas napraviti tim, a to niko ne moze jer ne radi samostalno. Trener reprezentacije mora da slusa i zove igrace odredjenih menadzera. Mi iz ekipe juniorskih prvaka sveta zovemo dvojicu, a seniori su nam u prvih sto samo zbog proslosti!?nOstavke svih u FSS. Dajte funkcije za ljude poput Mijatovica,Jugovica i Piksija. Moramo napraviti rez, iz dana u dan sve dublje tonemo, ogroman broj mladih igraca propada ili bezi od nas.

avatar
Tuesday, 08.09.2015
10:26

Svaka cast Maticu i jos dvojici ili trojici igraca! Ali ostalo katastrofa, ali nema veze ANALIZA je vec pocela i VIDJELI SMO GDJE SMO!

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 07.09.2015
23:42

povesna utakmica kaze bane

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
00:27

Gde je to rekao? Ja sam mislio da si bar ti korektan kad ono bas i nisi...

avatar
Krešo Arsenal
Thursday, 10.09.2015
00:07

procitao sam naslov,obrati se novinarima,nije bila ta tvoja duza verzija..pisalo je posve drukcije

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
00:30

Rekao je da je ova utakmica deo istorije zato sto nam je jubilarna stota, a istorijska sigurno nije. Pusti ti to sto neki izjavu predstave drugacije...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 07.09.2015
23:30

Stojanovic mi opasno ide na nerve- Blaz i Debusi umesto Blez i Debisi, a o njegovom akcentovanju prezimena da i ne govorim, bruka, sram i katastrofa kao i nasa igra u najvecem delu meca...

avatar
Budimo.ljudi
Monday, 07.09.2015
23:17

Mi na evropsko prvenstvo ne bi otišli ni ko domaćini

avatar
Liquid Swords
Monday, 07.09.2015
23:16

Covece sta radi ovaj Grizman... ubija decko

avatar
Raky_b
Monday, 07.09.2015
23:10

Ivanovic standardno najgori (slucajno!?) , ali onakav gol iz voleja se retko vidja.
Jos kad dodamo na to da veznog igraca ofanzivnih karakteristika nemamo ni na vidiku, nemamo se cemu nadati u blizoj buducnosti.
Sa druge strane, mala smo mi nacija, treba biti realan i zadovoljiti se s tim da ucestvujemo u kvalifikacijama. Posebno s obzirom na to da nam se odredjeni navijaci zdusno bore da nas ocrne i da nas iznace sa svih takmicenja.

avatar
Herkules88
Monday, 07.09.2015
23:15

Island je jos manja nacija pa se plasirali

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 07.09.2015
23:31

Imamo Ljajica.

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 07.09.2015
23:02

katastrofaaaaaaa, ostavke svih u savezu, lopovi mars iz fudbala...

avatar
Ajde?
Monday, 07.09.2015
22:58

Venger umesto da je prodao Afobea Vulfsima bolje da im je dao Žirua.

avatar
England
Monday, 07.09.2015
23:15

Jesi vidio sta lik sve promasi, cak mu i domaca publika zvizdi kad je izlazio. Jadni mi sa njim u napadu :D

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 08.09.2015
01:17

gledo sam utakmicu ponajvise radi martiala dao mu je 10 min i ja ne mogu da vjerujem da on ima 19 god jer je jak dosta u duelima,ali poprilcno sam siguran da je on bio mjesto zirua u spicu da bi bar jednu pogodio onaj covjek sto moze promasiti to nemoze ni stoper kojima nije zadat da daju golove jednostavno receno vi ste u gorim problemima nego Junajted u spicu. pa navijacu mu zvizde jos prijateljska tekma.

avatar
Don Andres
Monday, 07.09.2015
22:57

ja sam sve u svemu zadovoljan.. prvo poluvrijeme jeste bilo lose ali je drugo bilo dosta dobro a citavo vrijeme se dosta trcalo. kad se uzme u obzir, da mec nema tacmicarski znacaj, da je protivnik jedna od jacih evropskih selekcija, da nismo uigrani ovo je najbolje sto se moglo trenutno.. samo da jos ne dozvole albancima da ih pobjede, to je utakmica gdje treba izginuti na terenu

avatar
Leyton Orient
Monday, 07.09.2015
22:52

Necemo mi ni na Svetsko ici :D ... ne kontam sta je problem naci normalnog selektora koji zna sta radi ... pa za ime boga ako takvog nema dajte onda bar meni priliku da vodim reprezentaciju ... ako nista drugo bar nisam slep kao ovi ostali u savezu

avatar
Z
Monday, 07.09.2015
22:51

Na sta su nas navikli u predhodnom periodu, po mom misljenju ovo i nije bilo tako lose....

avatar
Ribar sa Save
Monday, 07.09.2015
22:50

Čujem selektor rekao ne zove Đorđevica jer ne igra odavno, naravno tako i treba ali koji je razlog sto igra Marković koji je odavno na tribinama, takođe ni Skuletic nije zadnjih 7 utakmica igrao. Vise bih voleo videti Saponjica, Srnica ili Jovica ali sta ćeš. Takođe Fejsa je prvu loptu napred dodao kada je na semaforu bilo 73:02 strašno. Verujem da ode Tole i da se vrati Antić mi bi razbijali

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 07.09.2015
23:32

Djordjevic je sam odlucio da vise ne igra za reprezentaciju do daljnjeg, a to je ucinio kad je igrao neko ko je vise od njega uradio u momentu...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
11:45

Danko Lazovic, ne Scepovic.

avatar
Raky_b
Tuesday, 08.09.2015
10:03

Znas li ti uopste sta je Fejsin posao u ovoj formaciji?

avatar
milosct
Monday, 07.09.2015
23:53
avatar
England
Monday, 07.09.2015
22:47

Sta ocekivati od trenera kukavice koji svaku utakmicu igra sa tri zadnja vezna Matic i Gudelj ne mogu da igraju zajedno Fejsa igrac manje na terenu on ni ne gleda naprijed konstantno vraca stoperima. Ne kontam sta Curcic misli, ko ce da mu kreira igru kad igra sa tri zadnja vezna? Tek kad su usli Kostic, Ljajic i Tosic bilo je malog pomaka u igri. Markovic uzas kao i Tomovic. Rajkovic dobar, dobra partija i Obradovica on me je prijatno iznenadio. Curcicu Odlazi!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 07.09.2015
23:34

Potpisao bih ovaj komentar, ali ne bih bas toliko hvalio Obradovica iako sam ga ja prvi prizivao posle Jermenije i iako sam video i dosta dobrih stvari u njegovoj igri. Lakse mu je bilo posle tih izmena, to je sigurno, a vazno je da bar zatvorimo prilaze po toj strani, a ne da se uvek pribojavamo da li ce da zvrji prazna. Markovica i Tomovica, ali pogotovo Lazara, zista vise ne bih zvao neko vreme, o prvoj postavi da i ne pricam...

avatar
MisoG
Tuesday, 08.09.2015
09:35

Po čemu te majke ti Obradović iznenadio ? On definitivno Kolarovu nije ni do koljena . Par puta je imao priliku da ubaci loptu , ali svaki put je to bilo isuviše mlako , a nije ništa naročito ni u defanzivi i tu je ispadao baš kao i Tomović . Prvo selektora treba menjati pod hitno , previše zatvorena postavka . Ivanović definitivno ne može igrati štopera , previše dugo igra bočnog u Čelziju i to samo može igrati i u reprezentaciji . Tomovića , Fejsu , R.Petrovića , Bastu , Škuletića ne treba više uopšte ni zvati . Čak bi i umjeto Obradovića zvao Antonova . Okosnicu reprezentacije treba da čine Rajković (svakako pre Stojketa) Kolarov , Matić , Ljajić , Tošić , Kostić , Tadić . Štoperi Maksimović i Nastasić (kad se oporavi) . Desnog bočnog zvati Marka Petkovića . U špicu zvati malog Šaponju , pa čak i Jovića . Mitrogol me bukvalno razočarao , on i može samo onako dati gol , nema ništa od njega , prespor , u pojedinim momentima prenervozan . Znači uz one koje sam nabrojao dodavati ovu djecu koji su osvojili svjetsko prvenstvo .

avatar
England
Tuesday, 08.09.2015
02:42

Bolji je od Kolarova svakako, u pravu si da malo izleti i ostavi praznu stranu ali vidi se da se trudi a takvi igraci nam trebaju, kad je Kostic usao Obradovic je bio jos bolji na terenu. Tomovica treba zvati neka ga na klupi a Lazara i Fejsu ne treba zvati neko vrijeme.

avatar
Monday, 07.09.2015
22:45