LŠ: Dila - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.07.2015.
14:23
Izvor: Sportske.net

Golovima Darka Brašanca i Abubakara Oumarua Partzan je slavio u Goriju nad Dilom pa je ukupnim rezultatom 3:0 obezbedio plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: UEFA Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija, revanš meč
Mesto i datum: Gori, 21.7.2015.
Stadion: Tengiz Burjanadze
Vreme početka: 14.30
Gledalaca: -

Dila Gori
- Ševčenko, Kurcilava, Bagaev, Kvakhadze, Navalovski, Papava (od 46' Kvirkvija), Iluridze (od 46' Mašukov), Dzaria, Gvalia, Modebadze, Martsvaladze (od 82' Eristavi)

Klupa: Mujirišvili, Kvirkvelia, Razmadze, Eristavi, Karkuzašvili, Kvirkvia, Mašukov

Partizan - Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Ćirković, Jevtović, Brašanac (od 80' Ilić), A. Živković, Babović, Oumaru (od 87' Šaponjić), Božinov (od 68' Ninković)

Klupa: Kljajić, Bogosvac, Fabricio, Ninković, Ilić, Trujić, Šaponjić

Počela je revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dile Gori i Partizana. Na samom početku nekoliko prekršaja na obe strane koji su sprečili da se razvije igra.

Već u petom minutu Partizan stiže do prve prilike ali Lazar Ćirković biva neprecizan nakon kornera koji je izveo Stefan Babović. Crno-beli su izvršili pritisak na protivničkoj polovini. Nepun minut kasnije novi udarac ka golu Dile, ovoga puta tukao je Valerij Božinov ali je golman Oleksej Ševčenko uspeo da interveniše.

Nastavlljaju crno-beli u istom ritmu, Andrija Živković tuče u 9. minutu ali lopta odlazi preko prečke. Treći udarac ka golu domaćeg tima u prvih deset minuta. U jedanaestom minutu opasan kontranapad Dile koji na kraju nije doveo do promene rezultata.

Za razliku od duela u Beogradu fudbaleri Dile danas pokazuju nešto veću želju da krenu ka golu Partizana. U 16. minutu susreta Iluridze uspeva da se oslobodi pratioca i da uputi snažan udarac u dobro postavljenog Živkovića.

Opasan napad Partizana u 18. minutu koji na kraju biva završen udarcem Andrije Živkovića. Lopta je završila metar pored desne stative domaćeg tima. Nepun minut kasnije sudija Stefanski pokazuje žuti karton Modebadzeu.

Sredinu prvog dela igre obeležila su dva prekida za Dilu posle kojih se stvorila velika gužva pred golom Partizana ali je sve proteklo bez prave prilike za domaće iako je publika ustala na noge.

Partzan ne uspeva da se oslobodi pritiska. U 26. minutu Laša Gvalia šutira sa više od 25 metara ali lopta odlazi pola metra pored desne stative gola Živka Živkovića. Na drugoj strani propala je dobra polukontra Partizana zbog toga što je Valerij Božinov rukom prihvatio loptu.

Fantastična akcija Partizana u 37. minutu rezultirala je pogotkom Darka Brašanca! Najpre je Abubakar Oumaru prošao po levoj strani, loptu je potom preuzeo Nemanja Petrović, a pošto je nanizao dvojicu igrača Dile usledio je pas za Darka Brašanca koji topovskim udarcem pogađa mrežu Dile Gori - 0:1!

Gol Darka Brašanca možete pogledati OVDE!

Vratilo se Darku Brašancu za sjajnu partiju u Beogradu a pogodak koji je postigao osam minuta pre kraja prvog dela skinuo je veliko breme sa leša fudbalera Partizana koji se nalaze na putu overe plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mnogo sreće za Partizan u pretposlednjem minutu prvog dela susreta. Nakon kornera Modebadze uspeva da zhvati loptu glavom i pošalje je u dalji ugao Živkovićevog gola ali je lopta "olizala" desnu stativu i završila u gol autu!

Bilo je to poslednja prilika u prvom delu igre. Partizan ima prednost ali će u drugom poluvremenu morati da bude oprezniji iako gostima sada trebaju tri pogotka kako bi eliminisali crno-bele.

Dve promene u domaćem sastavu na startu drugog poluvremena. Očekivano, mladi strateg Dile Uča Sosijašvili više nema šta da čeka. Ma terenu su Mašukov i Kvirkvija, igru su napustili Iluridze i Papava.

Mogao je Andrija Živković već u 50. minutu da stavi tačku na dvomeč sa Dilom ali je brzopleto pokušao levom nogom iz punog trka pa mu je lopta prešla preko stopala i završila daleko od gola domaćeg tima.

Odlična šansa za Dilu nakon udarca Martsvaladzea u 54. minutu utakmice. Lopta je završila tik pored leve stative gola Živka Živkovića. Dosta sreće danas za golmana Partizana kod ovih udaraca sa distance.

Traje pritisak domaće ekipe. Dva minuta nakon udarca Martsvaladzea njegov saigrač Navalovski tuče po sredini gola a Živko Živković izbacuje loptu u korener. Na drugoj strani fantastična prilika za Partizan. Abubakar Oumaru u situaciji "1 na 1" gađa pravo u golmana Ševčenka!

Stavljena je tačka na dvomeč Partizana i Dile! Što nije u 58. minutu Abubakar Oumaru uradio je šest minuta kasnije. Jednostavnu akciju sa Andrijom Živkovićem Kamerunac je krunisao golom za prednost Partizana od 0:2, odnosno 3:0 u ukupnom skoru!

Dvadesetak minuta pre kraja susreta Živko Živković interveniše ispred napadača Dile i sprečava da domaćin smanji prednost crno-belih. Umesto Valerija Božinova na terenu je Nikola Ninković.

Strelac drugog gola za Partizan do sada je uz svoje ime mogao da upiše het-trik. Premda je prvi stigao do lopte u 72. minutu vrhom kopačke je uspeo da je pošalje samo pored stative iako je golman Ševčenko bio savladan.

Poslednjih deset minuta današnjeg meča na terenu će provesti i kapiten Partizana Saša Ilić koji je zamenio neumornog Darka Brašanca.

Uzbuđenja u samoj završnici susreta. Najpre je Živko Živković odlično intervenisao posle slobodnog udarca Dile da bi na drugoj strani njegov kolega Ševčenko zaustavio udarac Nikole Ninkovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 21.07.2015
16:01

samo da ne izgubimo 6-2 na kraju ... mozda je njima direktor obecao titulu prvaka Evrope ...

avatar
Brat Pogba
Tuesday, 21.07.2015
15:56

Koji je sledeci tim koji ce biti zrtva Partizana? :D

avatar
Dikan
Tuesday, 21.07.2015
15:44

Evo linka: http://livetv.sx/eventinfo/325722_dila_partizan/#webplayer_letontv|j414gsdf4yo9fs_vwwin0jwhk|325722|312550|901|1|ru

avatar
D.Green4 Black&White
Tuesday, 21.07.2015
15:19

Brasanac Bomba :D :D Koja sigurica iz 2-2 .... Ko je sledeci :D

avatar
Tuesday, 21.07.2015
15:17

sampion sampionaski !!!

avatar
Gospodin grobar
Tuesday, 21.07.2015
15:16

Sa leša,fudbalera partizana??

avatar
Brat Pogba
Tuesday, 21.07.2015
15:06

Nema prenosa na rts-u a arenu nemam. Zato cu ovde da pratim mec ajmo crno belii!

avatar
Zoran Petrovic
Tuesday, 21.07.2015
15:05

Da li je moguce da Partizan ne moze da dovede nekog levog beka umesto ovog Petrovica...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 21.07.2015
17:58

Danas je i dobro odigrao Petrović, iznudio 3 kornera, asistirao kod gola, u odbrani se nije gubio.

avatar
NoLifer
Tuesday, 21.07.2015
15:02

Ovaj Petrovic decko stvarno nije normalan,jednog igraca nemoze da prodje.

avatar
Milos023
Tuesday, 21.07.2015
14:40

http://www.profreetv.com/?content=watch&tvid=256

avatar
Marko Ristic_fb
Tuesday, 21.07.2015
14:39

http://www.profreetv.com/?content=watch&tvid=256

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 21.07.2015
14:27

Prvi korak, 1/3.