Kup - Partizan vs Jagodina 3-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.03.2015.
17:44
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Partizana, koji su na pragu plasmana u finale Kupa Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Podsetimo, Partizanu je ovo prvo učešće u ovoj fazi takmičenja posle dve sezone u kojima crno-belih nije bilo u završnici takmičenja u Kupu.

Za to vreme, Jagodina je osvojila jedan trofej, a prošle godine stigla do finala.

Sve to obećava zanimljive dvoboje između Partizana i Jagodine ovog proleća. Ovo su startne postave:

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, Ćirković, Balažic, Drinčić, Babović, A. Živković, Ninković (S. Ilić od 58.), Grbić (Brašanac od 58.), Šaponjić (Kojić od 78.)

Jagodina: Perić, Živanović, Filipović, Mihajlović, Antić, Đurić, Popara, Mitošević, Lepović, Savković, Jovančić.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, Partizan sa kapitenskom trakom danas predvodi Stefan Babović.

I posle samo tri minuta igre, Partizan je stekao rezultatsku prednost! Petar Grbić je strelac - 1:0!

Sve je počelo od auta za Partizan na polovini crno-belih, Volkov je izbacio loptu za Šaponjića, koji je protutnjao po levoj strani terena, uposlio Andriju Živkovića, ovaj je odlično uočio Grbića na drugoj strani, a on snažnim šutem iz prve, sa nekih 12 metara šalje loptu u mrežu golmana Perića.

Grbićev gol možete da vidite OVDE.

Zanimljiva je zatim bila Grbićeva proslava pogotka, jer je napadač Partizana očigledno aludirao na jučerašnju izjavu predsednika Vlade Srbije kako ''Partizanovci imaju dve leve noge''.

A posle ranog vođstva Partizana, i Jagodinci pokazuju da nisu u Humsku došli da se brane, pa je tako Lepović u sedmom minutu odlično šutirao sa dvadesetak metara, a tri minuta kasnije je i Đurić opasno pripretio golu Živka Živkovića.

Usledio je period mirnije igre, Partizan je u 15. minutu imao obećavajući napad, kada je Andrija Živković prošao po levoj strani, ali mu je lopta prešla preko noge u pokušaju da centrira ka Šaponjiću, pa je na kraju završila na mreži iznad prečke gola gostiju.

Ni posle toga nije bilo mnogo više sadržaja na terenu, Partizan je do sada jedinu pravu priliku pretvorio u gol već posle tri minuta igre i kao da crno-beli ne žure da tu prednost i uvećaju.

I onda, kad se očekivao kraj prvog poluvremena, Andrija Živković pogađa za 2-0!

Akcija Partizana išla je po levoj strani terena, Volkov je na kraju odlično centrirao ka Baboviću koji nije prihvatio tu loptu, ali jeste mladi Živković koji udarcem levom nogom šalje loptu u mrežu.

Živkovićev gol OVDE.

Taj gol je praktično označio kraj prvog poluvremena, a Jagodinci protestuju kod glavnog arbitra, jerr smatraju da je Stefan Babović napravio prekršaj pre nego što je lopta došla do Živkovića.

Bilo kako bilo, Partizan ima odličan rezultat, vodi 2-0 posle prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME

Uvodni minuti utakmice protiču u pokušajima Jagodine da uspostavi inicijativu, a Partizan, zadovoljan rezultatom, vreba priliku da iz kontre ugrozi gol gostiju.

U 54. minutu, Miloš Lepović je, baš kao i u prvom poluvremenu, dobro ''zagrejao dlanove'' golmanu Partizana, koji je krajnjim naporom uspeo da loptu izbije u korner.

Dva minuta kasnije, nova opasnost pred golom Partizana, Bandalovski i golman Živković su se sudarili posle jednog centaršuta gostiju sa desne strane, ali srećom po crno-bele, Jagodinci nisu uspeli da tu situaciju bolje iskoriste.

Odmah zatim, prva izmena u Partizanu, umesto Nikole Ninkovića, na terenu je kapiten Saša Ilić.

Najbolja akcija Partizana u drugom poluvremenu viđena je u 59. minutu. započeo ju je Bandalovski, koji je proigrao Andriju Živkovića, ovaj je prošao po desnoj strani, centrirao ka Baboviću, ali je njegov udarac po zemlji zaustavio golman Jagodine Perić.

Tri minuta kasnije, novi pokušaj Babovića, ali ovog puta je šutirao zamalo pored leve stative gola gostiju.

A kako se bliži finiš meča, Jagodinci ponovo sve češće prete golu Partizana. Pokušao je najpre Filipović u 77. minutu, udarcem sa distance, a onda je Volkov, dva minuta kasnije, u poslednjem trenutku intervenisao ispred rezerviste gostiju Šušnjara.

Nemanja Kojić je u međuvremenu zamenio mladog Šaponjića u napadu Partizana i već u 79. minutu je bio u izglednoj situaciji, ali njegov kontakt sa odbrambenim fudbalerom gostiju nije okarakterisan kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Dva minuta kasnije velika prilika za Kojića posle kornera sa desne strane, ali je napadač Partizana iz neposredne blizine poslao loptu pored leve stative.

Ipak, Kojić ne odustaje i sve je bliži golu. U 86. minutu Živković je još jednom odlično probio po desnoj strani, centrirao ka Kojiću, koji snažno šutira, ali prečka spasava Jagodince u ovoj situaciji.

U samom finišu, još uzbuđenja. Prvo prečka Balažica posle Drinčićevog kornera, onda velika gužva u kaznenom prostoru Partizana, i na isteku nadoknade vremena, crno-beli dolaze do trećeg gola.

Brza akcija po desnoj strani, Kojić je lepo centrirao za Brašanca, a ovaj ne greši - 3:0, odličan udarac sa desetak metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke